Ζώδια | Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 9-16/9/13

Zwdia

Από την Λίλιαν Σίμου

Σε θέση μάχης…

Κάθε εβδομάδα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν και δίνουν το στίγμα στις γενικές προβλέψεις. Αυτό που σαν αίσθηση μπορεί να μας αγγίξει και να μας προσφέρει μία σωστή ενημέρωση.

Στην εβδομάδα που ξεκινά, έχει ενδιαφέρον ένας δύσκολος σχηματισμός, το τετράγωνο του Άρη προς τον Κρόνο.

Δύο επιθετικά σύμβολα-πλανήτες, ορθώνουν το ανάστημά τους προκειμένου να επιβληθεί ο ένας στον άλλο. Ο Άρης στον Λέοντα, σε φλογερό ζώδιο και ευνοϊκή θέση, με τον Κρόνο που επιδιώκει να επιβάλλει θεμέλια ή να ξεκαθαρίσει σκοτεινά σημεία. Στην ουσία, ο ένας βρίσκεται στο ζώδιο του φωτός και του ήλιου (Λέων) και ο άλλος στο ζώδιο του βάθους και του σκότους της ψυχής (Σκορπιός).

Στην ουσία μπορεί να προκαλέσει:

-Αναστολή δραστηριοτήτων ή καθυστέρηση

-Σκληρή αντιπαράθεση

-Ισχυρογνωμοσύνη

-Αντίσταση

-Εξασθένηση σε αντοχές

Το θετικό είναι η όψη του τριγώνου που θα σχηματίσει στην συνέχεια ο Ουρανός, όπου θα βοηθήσει τον Άρη να βρει νέες ιδέες, να απελευθερώσει το εμπόδιο της δράσης και να δημιουργήσει ξανά με νέες ιδέες ή προοπτικές. Με υπομονή και επιμονή, όλα μπορούν να ξεπεραστούν λοιπόν

Λίγες συμβουλές για τα ζώδια (παρακαλούμε να διαβάζετε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας)

Κριός

Θα σας συνιστούσαμε να δώσετε προσοχή στα οικονομικά σας, αφού πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις και κάποιες σωστές και συνετές κινήσεις στις επενδύσεις σας. Λόγω του ότι επικρατεί εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον μία ασάφεια στα οικονομικά σας, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, οφειλές, επενδυτικές προοπτικές πρέπει να εξεταστούν μία ακόμη φορά και να αποφασίσετε τον καλύτερο χειρισμό τους. Πολλά θέματα που οφείλουν την αρχή τους στο προηγούμενο έτος είναι αυτά που θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Μην αμελήσετε την ασφάλειά σας, παρά το γεγονός του ότι θα παραπαίετε για κάποιο διάστημα. Δυσκολίες που έχουν προκύψει με ένα σύντροφο, θα έρθουν πλέον σε μία κανονική πορεία εξέλιξης. Αν υπήρχε ανταγωνισμός και αυτό σας έχει κουράσει τους τελευταίους μήνες, θα διαπιστώσετε πως δεν θα έχετε πλέον σημαντικά προβλήματα. Η πίκρα των προηγούμενων μηνών θα φύγει σταδιακά και θα μπορείτε να συνεννοείστε καλύτερα με το ταίρι σας. Πολλά από τα θέματα που σας απασχολούν, έχουν ήδη βρει την δική τους πορεία.

Ταύρος

θα επιδιώξετε να απαλλαγείτε απ’ τις υποχρεώσεις και τους περιορισμούς που πιστεύετε ότι σας έχουν δημιουργήσει οι συνεργάτες σας. Προσέξτε αυτό το διάστημα δεν είναι κατάλληλο για να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Θυμηθείτε τα θέματα που σας έχουν απασχολήσει κατά την προηγούμενη χρονιά, τις αντιπαλότητες με τους συνεργάτες, ή με το ταίρι σας, και προσπαθήστε να κάνετε μία νέα αρχή. Απαλλαγείτε από περιττές γνωριμίες, που δεν φέρνουν ισορροπία στη ζωή σας και επιδιώξτε νέα πρόσωπα, ίσως λίγα και εκλεκτά, που θα είναι απαραίτητα για τα μελλοντικά σας βήματα. Κάποιες σαθρές σχέσεις πλέον τελειώνουν, καθώς έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Αν έχετε κάποια νομική υπόθεση που σας απασχολεί, θα κλείσει και θα απελευθερωθείτε. Θα φανεί πλέον τι συνέβη τους προηγούμενους μήνες και θα έχετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας. Η κόπωση από τη δουλειά σας παίρνει ένα τέλος. Ίσως αλλάξετε τόπο ή τρόπο εργασίας. Συνειδητοποιείστε πως πρέπει να κάνετε μία νέα αρχή, απαλλαγμένοι από τις δυσκολίες των προηγούμενων μηνών, ή τολμώντας κάτι διαφορετικό σύντομα.

Δίδυμοι

Οι επαγγελματικές δυσκολίες και η πίεση που δέχεστε στην εργασία, σας έχουν δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, μεγάλο άγχος. Τα προβλήματα αναπτύχθηκαν γιατί δεν υπήρξε τάξη στην καθημερινή σας ζωή ή απ’ την στάση σας στα εργασιακά ζητήματα ή απ’ την γενική πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Είναι απαραίτητο τώρα να προσπαθήστε να απαλλαγείτε απ’ τα προβλήματα.. Οι δυσκολίες πρέπει να τελειώσουν πια και θα αντιμετωπιστούν με υπομονή, σύνεση και εργατικότητα. Η περίοδος των προηγουμένων μηνών ήταν απαιτητική στο θέματα των σχέσεων. Οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις τελειώνουν και πρέπει να κάνετε τον απολογισμό σας. Αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων και αποφάσεων που έχουν παρθεί ως τώρα ή δώστε λύσεις στα θέματα που έχουν πια μείνει εκκρεμή. Δημιουργείστε νέες προϋποθέσεις στην αισθηματική σας ζωή. Ήδη έχετε επεξεργαστεί τον τομέα αυτό και είχατε δεχθεί αναταράξεις. Επιτρέψτε στον υγιή εγωισμό να εκφραστεί και τολμήστε να διεκδικήσετε όποιον ή ό,τι αγαπάτε. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι συναισθηματικά, ρισκάρετε μία νέα αρχή. Η δημιουργικότητά σας ανοίγει νέους ορίζοντες έκφρασης πια. Βρείτε την σπίθα που σας εμπνέει.

Καρκίνος

Αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις θα αναπτυχθούν για να λυθούν οι τελευταίες διαφορές με το άτομο που αγαπάτε. Αν το κάνετε αυτό με σκληρό τρόπο, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χάσετε τον σύντροφό σας. Αν έχετε παιδιά, κάποια δυσκολία που προέρχεται από εκκρεμή ζητήματα του προηγούμενου έτους, θα εκφραστεί ακόμη μία φορά. Μην είστε σκληροί, μην περιορίζετε ή μην καταπιέζετε τα παιδιά σας. Αλλά, ανάλογα με τις ιδιαίτερες καταστάσεις του χάρτη σας, μην δίνετε το περιθώριο να γίνουν μικροί δυνάστες! Ο σεβασμός και τα όρια ελευθερίας μεταξύ σας πρέπει πια να τεθούν σοβαρά υπ’ όψη. Θα είναι καλό να γίνει μία καλύτερη ρύθμιση στις σχέσεις σας. Όσες αξίζουν θα κριθούν σημαντικές και θα παραμείνουν κοντά σας, αφού άντεξαν στα προβλήματα του χρόνου. Όσες όμως δεν έχουν γερά θεμέλια, κλείνουν το κύκλο τους. Οι σημαντικοί σας στόχοι θα διαφοροποιηθούν. Εκνευρισμοί και μελαγχολίες που προέρχονταν από το κοινωνικό περιβάλλον πρέπει πια να πάρουν τέλος. Αποφύγετε τις συγκρούσεις, αλλά τολμήστε να αναφερθείτε στα εκκρεμή και χρόνια προβλήματα. Ίσως πάρετε μία απόφαση που θα σας δώσει τελικά χαρά.

lilian-simoy

Λέων

Όπλο σας θα είναι η υπομονή στα θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογενειακή κατάσταση. Αν είχατε την προηγούμενη χρονιά σοβαρά προβλήματα στον τομέα αυτό, δεν θα πρέπει να φερθείτε με σκληρότητα στα πρόσωπα της οικογένειας σας. Ίσως χρειαστεί να επωμιστείτε τα βάρη κάποιου ηλικιωμένου γονέα που δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο σπίτι ή στο γάμο σας. Η δυσκολία επιλογής μεταξύ καριέρας και οικογένειας πρέπει πια να διευθετηθεί. Ίσως είστε εδώ και καιρό σε δίλημμα, αλλά είναι σημαντικό να αποφασίσετε τελικά τι έχει μεγαλύτερη αξία για σας. Σε χαμηλούς τόνους και με υπομονή, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν χωρίς να υπάρξουν σοβαρές απώλειες. Προβλήματα αδιαλλαξίας που υπήρξαν στις επαφές με τους άλλους, σταδιακά αποκαθίστανται. Θα είστε πιο ήρεμοι και πιο συγκαταβατικοί. Θα μπορείτε να δράτε δίχως να δημιουργείτε προβλήματα και θα συνδιαλέγεστε εποικοδομητικά. Υπογραφές και συμφωνίες θα γίνονται πιο εύκολα πλέον. Νέες επαφές, μετακινήσεις και δραστηριότητες, θα είναι αποδοτικές.

Παρθένος

Δένεστε πολύ με τα πρόσωπα και τα πράγματα που είναι μέρος του ρυθμού της ζωής σας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις σας με τα αδέλφια, τους στενούς συγγενείς, τους γείτονες και γενικά με τα άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος διότι θα πρέπει να επιλυθούν πλέον οι παρεξηγήσεις μεταξύ σας. Δεν αγαπάτε τις αντιπαραθέσεις και ήδη είστε κουρασμένοι από τον προηγούμενο χρόνο γι αυτό, θα πρέπει να κρατάτε χαμηλούς τόνους και αυτοέλεγχο, επιδιώκοντας πλέον να επιλύσετε τις διαφορές σας και τις αδυναμίες που εξακολουθούν να υπάρχουν. Όσοι σπουδάζετε και έχετε εκκρεμότητες με τις σχολές σας, έρχεται η στιγμή να κάνετε την προσπάθεια να απαλλαγείτε από κάθε υποχρέωση που σας βαραίνει και σας καθυστερεί. Τους προηγούμενους μήνες, είχατε εργαστεί έντονα και τα αποτελέσματα δεν σας ικανοποίησαν όσο περιμένατε, τουλάχιστον από υλικής πλευράς. Οι προσδοκίες δεν είναι οι αναμενόμενες και είναι δυνατόν να είστε ζημιωμένοι από το σύνολο της προσπάθειας των προηγουμένων μηνών. Αλλά τώρα πλέον είναι ευκολότερο να διεκδικήσετε αυτά που δικαιούστε και θα πρέπει να δώσετε το βάρος στο να βγείτε ωφελημένοι από την εμπειρία και τις καταγραφές που έχετε κάνει ως τώρα στον τομέα σας.

Ζυγός

Ήδη πέρυσι περάσατε μία ολόκληρη χρονιά σχεδόν με δυσκολίες για τα οικονομικά σας, είχατε να αντιμετωπίσετε οικονομικές στενοχώριες από λάθη του παρελθόντος. Αν είχατε εκτεθεί σε δάνεια ή πιστωτικές κάρτες πέρα απ’ τις δυνατότητες σας τώρα ήρθε η ώρα να τα τακτοποιήσετε. Διαθήκες, κληροδοτήματα, αλλά και επενδυτικά προγράμματα που έχουν μείνει ημιτελή, θα ήταν καλό να οριστικοποιηθούν πλέον. Θα φανεί αν τελικά είστε κερδισμένοι ή χαμένοι από αυτά. Κατά το επόμενο διάστημα, αν είχατε ένα πρόσθετο εισόδημα απ’ την εργασία του/της συζύγου ή κάποιου συνεργάτη, προσέχετε γιατί ίσως δεν θα πρέπει να βασίζεστε στο εξής σ’ αυτό. Ό,τι έχει σχέση με πρακτικές ανάγκες, χρειάζεται αργά βήματα, σταθερά και με σύνεση. Μην αναλαμβάνετε βάρη άλλων ανθρώπων. Με τον Άρη πλέον απελευθερωμένο σε λίγες μέρες από το δύσκολο τετράγωνο που περιγράφεται στην αρχή, μπορείτε να είστε πιο άνετοι με τις σχέσεις σας και να παίρνετε εύκολα τις πρωτοβουλίες που χρειάζεστε. Τολμήστε, διεκδικήστε, κατακτήστε!

Σκορπιός

Αποφύγετε την καυστική κριτική και την ψυχρότητα, διότι θα υπάρξουν διαμάχες για εγωιστικούς λόγους, ζήλια ή ανταγωνισμός. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με ψυχραιμία, αυτοκυριαρχία διότι θα υπάρχουν αδυναμίες που βγαίνουν στην επιφάνεια, από τις συνεργασίες ή το κοινωνικό περιβάλλον. Όποια παράπονα υπάρχουν από το προηγούμενο έτος, θα είναι ξανά στο προσκήνιο και θα είναι απαραίτητη η υπομονή σας έως ότου ξεπεραστεί η θύελλα. Αυτήν την εποχή μπορεί να επωμιστείτε ευθύνες και υποχρεώσεις και δεν θα έχετε χρόνο για τον εαυτό σας. Ό,τι είναι σημαντικό στις σχέσεις σας πρέπει να αναθεωρηθεί και να ολοκληρωθεί πλέον. Υπάρχει περίπτωση να σας αποκαλυφθούν μυστικά, συζητήσεις και δραστηριότητες που γίνονταν και λέγονταν πίσω από την πλάτη σας. Πολλά θέματα που για καιρό σας πιέζουν ψυχολογικά τους τελευταίους μήνες, γίνονται πλέον πιο εύκολα στον χειρισμό τους, αλλά θα είστε αρκετά απελευθερωμένοι μετά από λίγες μέρες. Θα αποφασίσετε να βάλετε μια τάξη σε ό,τι σας ανησυχεί και σας αποδιοργανώνει.

Τοξότης

Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις οικογενειακές και επαγγελματικές που έχουν δημιουργήσει ρουτίνα ή ανία, θα είναι το κέντρο βάρους για σας αυτή την εποχή. Σας έχουν κουράσει, γιατί δεν σας αφήνουν χρόνο να ασχοληθείτε με θέματα που σας ευχαριστούν. Δεν είναι όμως η κατάλληλη εποχή να επαναστατήσετε δίχως πρόγραμμα και σχεδιασμό. Ο εκνευρισμός και η ανυπομονησία που σας διακατέχει αυτό το διάστημα θα σας φέρουν αντιμέτωπους με άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος.. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά πολλά είχαν δημιουργηθεί γύρω από συγκεκριμένες σχέσεις. Σήμερα όμως, πρέπει να ολοκληρωθούν τα θέματα που έχουν μείνει εκκρεμή. Άλλες σχέσεις παγιώνονται και ξεπερνούν τις δυσκολίες του παρελθόντος. Οι παρεξηγήσεις δεν θα είναι τόσο σημαντικές και μπορείτε να βρείτε λύσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε πλευρά. Αν είχατε προβλήματα με κάποιο συλλογικό χώρο που ασχολείται με πάσχοντες ή ανθρώπους που έχουν πολλά προβλήματα, τώρα πια όλα ξεπερνιούνται.

Αιγόκερως

Μία φιλία που δεν σας είναι ωφέλιμη, κλείνει οριστικά τον κύκλο της. Ένα σχέδιο που είναι επίπονο ή χρονοβόρο, μάλλον θα σας κουράσει και θα το σταματήσετε. Αν ανήκετε σε ένα σωματείο ή σε ένα χώρο όπου το κοινωνικό περιβάλλον παίζει ένα πρωτεύοντα ρόλο, θα αντιμετωπίσετε με απογοήτευση αντιπαλότητες, αλλά και αρκετή σκληρότητα ή αχαριστία. Αυτό δεν σας ταιριάζει και είναι πολύ πιθανόν να αποχωρήσετε ή να επιδιώξετε να επιβληθείτε. Θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις, καθώς θα σας απογοητεύσουν και δεν οδηγούν σε λύση. Μην επιβαρύνεστε με παράπονα, πικρία και ένταση, καθώς σε λίγες μέρες θα υπάρχουν λόγοι προκειμένου να αλλάξετε διάθεση, αλλά και να κάνετε μία ανατροπή υπέρ σας… Θα ήταν σημαντικό να γίνετε περισσότερο επινοητικοί και δημιουργικοί, ανατρέποντας την έως τώρα στάση. Θα δοθεί μία νέα πνοή σύντομα, θα ανακτήσετε δυνάμεις και θα ρυθμίσετε καλύτερα τη ζωή σας.

Υδροχόος

Η σχέση σας θα έχει γίνει πηγή προβλημάτων και δυσκολιών καθώς χρονοτριβούν θέματα από τον προηγούμενο χρόνο. Κάποια δεν τελείωσαν, απλά παρέμειναν στάσιμα. Σήμερα πλέον θα έχετε μία ακόμη, ίσως την τελευταία ευκαιρία, για να τα προωθήσετε. Αν είναι δύσκολο να βρείτε ισορροπία στο σπίτι, ενδεχομένως πρέπει να προβείτε σε ριζικές αλλαγές. Εξ άλλου, έχετε ανάγκη για χώρο, ελευθερία και δεν μπορείτε να μένετε σε στασιμότητα. Πιθανόν να έχετε πιεστεί με επιπρόσθετες δυσκολίες για καιρό, ίσως έχει χρειαστεί να φροντίσετε μόνοι σας πολλά. Θα σας συνιστούσαμε να έχετε περίσκεψη και να κάνετε υπομονή και με χαμηλούς τόνους και με τη λογική θα λύσετε τα προβλήματα. Με τον Άρη απέναντι από το ζώδιό σας, όλα τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν με ανταγωνιστική διάθεση, γι αυτό απαιτείται ευγένεια. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα νέο πνευματικό χώρο, μπορείτε εύκολα πια να το τολμήσετε. Η νέα γνώση θα σας βοηθήσει να αλλάξετε οπτική.

Ιχθείς

Επανέρχονται οι διαφωνίες με το επαγγελματικό σας περιβάλλον κυρίως γύρω από μία παρεξήγηση πολύ σοβαρή που έχει συμβεί στο παρελθόν. Μην κλείσετε συμφωνίες ή να υπογράψετε συμβόλαια αν δεν είναι όλα ευκρινή και μελετημένα εκ των προτέρων. Στις συζητήσεις με τον περίγυρο, θα είναι εύκολο να κάνετε μία νέα αρχή, ίσως κάποιοι τελικά απομακρυνθούν από τη ζωή σας, ή οι σχέσεις μαζί τους αλλάξουν οριστικά. Η εσωτερική αναστάτωση και η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές κινήσεις σε θέματα προσωπικών σχέσεων αλλά και της αίσθησης της ασφάλειας, είναι ορατή εδώ και καιρό. Επειδή κάποιες συνεργασίες μπορεί να μην έχουν αποφέρει αυτά που προσδοκούσατε, ήρθε η περίοδος για να τις ρυθμίσετε οριστικά. Αποφύγετε την εσωτερική ανησυχία και αναστάτωση. Άγχη και φοβίες διαλύονται πλέον, αν είστε συνειδητοί και πιο αποφασιστικοί. Αν σας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις, πλέον θα είναι περισσότερο εύκολο να τις ολοκληρώσετε. Σε προσωπικό επίπεδο, μία σχέση που σας έφερνε σε αμηχανία, είναι σχέση που θα σας προσφέρει αρκετά καλά στοιχεία και μπορείτε να τολμήσετε να την ζήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;