Οδηγός Πρωτοετών | Πως να δείξεις το καλό σου πρόσωπο!

sxoli

Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα. Είσαι χαρούμενος /η αλλά είσαι σίγουρα και αγχωμένος /η.

Μη μασάς και μη νιώθεις σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Τώρα αρχίζουν τα καλύτερα! Μια νέα ζωή ξεκινά για σένα και μια περίοδος γεμάτη εμπειρίες, συγκινήσεις, απολαύσεις. Τα έχεις ακούσει και από άλλους όμως, τίποτα δεν είναι αρκετό για να σε κάνει να καταλάβεις πως τα καλύτερα έρχονται. Το neolaia.gr είναι εδώ για εσένα με σκοπό να σε προετοιμάσει για το νέο σου ξεκίνημα. Επειδή η νίκη αγαπά τους προετοιμασμένος, βάλε καλά στο μυαλό σου τις συμβουλές μας.

«Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ»

Μια καλή πρώτη εντύπωση στο νέο περιβάλλον είναι πολύ σημαντική για το νέο σου ξεκίνημα. Συνήθως η πρώτη εντύπωση που αφήνουμε είναι και αυτή που μένει στους άλλους για πάντα. Φρόντισε λοιπόν πρώτα από όλα το ντύσιμο σου να είναι επιμελημένο και προσαρμοσμένο στο περιβάλλον της σχολής. Ενημερώσου από πριν για τα ρούχα, τα παπούτσια και τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό σου, ώστε να νιώθεις άνετα και να μη σκέφτεσαι την εικόνα σου. Μια αλλοπρόσαλλη ή ατημέλητη εικόνα δημιουργεί αμηχανία, ανησυχία και υπερένταση τόσο σε σένα, όσο και στους γύρω σου.

Προσπάθησε η εικόνα σου να είναι αξιοπρεπής και επιμελημένη.

Να είσαι καθαρός, ξεκούραστος, ευδιάθετος και μοναδικός. Αξιοποίησε το βλέμμα, το σώμα και το χαμόγελο σου ώστε να δημιουργήσεις μια θετική αύρα γύρω σου. Να είσαι θετικός και καλοπροαίρετος για να είναι και οι άλλοι γύρω σου.

Η επιτυχία σε ότι κανείς εξαρτάται μόνο από σένα, προσαρμόσου λοιπόν στο καινούριο περιβάλλον και δείξε το καλό σου πρόσωπο. Πως μεταφράζεται αυτό;

1. Δείξε συνέπεια, να είσαι στην ώρα σου!

2. Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, μη το παίζεις όμως ξερόλας!

3. Δείξε θάρρος και δύναμη, δίωξε το φόβο και το άγχος!

4. Δείξε ωριμότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία, δεν είσαι πια στο σχολείο!

5. Δείξε καλή διάθεση και θετική ενέργεια, δεν πήγες εκεί με το ζόρι.

6. Δείξε σεβασμό και ευγένεια στους καθηγητές και στους συμφοιτητές σου, σε όλους ανεξαιρέτως. Μην υποτιμήσεις κανέναν!

7. Δείξε κοινωνικότητα, ευγένεια και επιθυμία για νέες γνωριμίες και συνεργασίες.

8. Δείξε δεκτικότητα σε νέες εμπειρίες.

9. Δείξε διάθεση για μάθηση.

10. Δείξε τη θέληση σου για επιτυχία.

Σταμάτα να ανησυχείς και απόλαυσε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Δείξε στους άλλους το καλό σου πρόσωπο και αναγνώρισε αυτούς που θα σου δείξουν το δρόμο. Να είσαι δεκτικός και έτοιμος να δεχτείς τις συμβουλές των πιο παλιών. Να έχεις ανοιχτό μυαλό και ανοιχτά μάτια!

Αν αισθανθείς ανασφαλείς είναι πολύ φυσιολογικό! Μη φοβηθείς και μη το βάλεις κάτω. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να λειτουργήσει μπροστά στα νέα δεδομένα. Κανείς δε θα έρθει να σε βοηθήσει από μόνος του. Μη ντραπείς ζήτα βοήθεια από τους άλλους και κυρίως βοήθησε εσύ τον εαυτό σου!

Εξάλλου δεν είσαι μόνος!

Σε όλους τους πρωτοετής ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία!

Ειρήνη Μεσσήνη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

irinimessini@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;