Noteblog #36 | Εγώ και ο Τσίου

tsiou

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα. Δουλεύοντας. Κοιτάζω δεξιά, κοιτάζω αριστερά δεν υπάρχει ψυχή. Η ζέστη μου χει προκαλέσει εγκεφαλική δυσλειτουργία. Επαληθεύω στο ημερολόγιο ότι έχουμε 14 Αυγούστου 2013 και ότι δεν παίζω στο 28 μέρες μετά.

Μπαίνω ονλάιν. Ψυχή. Μόνο οι γνωστοί. Η είδηση της ημέρας “19χρονος στην προσπάθειά του να αποφύγει ελεγκτή ανοίγει την πόρτα του τρόλεϊ από το κουμπί ανάγκης και πηδάει απ’ έξω. Σκοτώνεται”.

“Αν είναι έξυπνος, θα εύχεται να έχει κορίτσι”, θυμάμαι τη φράση της μάνας μου για νεαρό συγγενή που έμαθε πως πρόκειται να γίνει πατέρας σύντομα. “Με τα κορίτσια έχεις πιο ήσυχο το κεφάλι σου”. Και νομίζω πως είναι και η πιο ουσιαστική προσέγγιση του θέματος. Φτωχοί πάντα υπήρχαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και το 2004 δηλαδή που η χώρα ευημερούσε (ζώα) υπήρχαν συνάνθρωποί μας που δεν είχαν λεφτά για εισιτήριο. Και ξεκίναγαν τα κυνηγητά και βγαίναν από τα παράθυρα των τρόλεϊ και λαδώναν τους ελεγκτές κτλ κτλ.

Tη σκέψη μου διακόπτει συνεχόμενος ήχος κόρνας. Βγαίνω στο μπαλκόνι στοιχηματίζοντας ότι είναι ο απέναντι του δευτέρου. Η απόδοση έδινε 1,10 στα διαδικτυακά sites στοιχημάτων. Εννοείται πως ήταν αυτός και εννοείται πως χωρούσε να περάσει χωρίς να σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι βρίζοντας μεσημεριάτικα. Κάνω τη σύνδεση. Είναι σίγουρα ο ίδιος. Ο ίδιος εξυπνάκιας που βρίζει το παιδί για λάθος χειρισμό. Διόρθωση. Που βρίζει το νεκρό παιδί για λάθος χειρισμό. Ο ίδιος που στην αρχή (πριν μάθουμε ότι πάτησε το κομβίο κινδύνου), έβριζε τον οδηγό ότι είχε ανοικτή πόρτα εν κινήσει. Ο ίδιος που πάντα έχει ένα “προφανές δίκιο” που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουμε. Ο ίδιος που τα κάνει όλα τέλεια χωρίς αυτοκριτική, χωρίς ίχνος αυτογνωσίας, χωρίς ίχνος τσίπας. Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας, που έχει κατεβάσει και καινούριο πατς διαδικτυακού εριστικού διαλόγου. Κλείνει το αποτρόπαια βλακώδες σχόλιό του στο τάδε ποστ, με την έκφραση “καληνύχτα Ελλάδα”.

Κατάλαβες; Μας αφήνει να κοιμόμαστε, ενώ αυτός έχει ξυπνήσει. Την ίδια ώρα, που οι άλλοι είναι στην παραλία και αντί να αράζουν και να το ευχαριστιούνται, κάθονται και μας τα σπάνε στα social media.

Η Ομόνοια και το Facebook τον Αύγουστο, δεν διαφέρουν πολύ. Μόνο τζάνκια παίζουν. Τα τζάνκια και εγώ.

ΥΓ: Υπάρχουν και χειρότερα. Να ήμουν εγώ και ο Πουφ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
7'
42 - 36
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;