1000 εφαρμογές από Ελληνες developers στο Windows Phone Store

windows-phone-store

Σημαντικές ευκαιρίες για τους developers προκύπτουν από την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Windows Phone, με το Windows Phone Store να αυξάνει τη δυναμική του, συμπληρώνοντας τις 145.000 εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναγκών, από διασκέδαση, ψυχαγωγία και gaming μέχρι ειδησεογραφία, κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές και εφαρμογές παραγωγικότητας.

Σημαντική είναι και η συμβολή των ελλήνων developers, οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8. Η ποιότητα των εφαρμογών αυτών επιβεβαιώνεται από τον υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης των χρηστών, που ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, τις περισσότερες από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα, καθώς και από το γεγονός ότι πολλές εξ αυτών έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store συνιστά το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το Dr. Pickaxe, κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads. «Από την αρχή είδαμε την δυναμική που κρύβεται στη νέα πλατφόρμα των Windows Phone και θέσαμε ως στόχο να θεμελιώσουμε την Τainicom ως την πρώτη εταιρεία στα Pinball Simulation μέσα σε αυτό το οικοσύστημα. Τα εργαλεία και η υποστήριξη που είχαμε από την Microsoft Ελλάς είχαν καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Το γεγονός ότι μπήκαμε νωρίς στην αγορά των Windows Phone μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το αγοραστικό κοινό πιο άμεσα και να αποκτήσουμε repeat clients και πρόσβαση στα σημαντικά blogs του χώρου που παρακολουθούν την πορεία μας και δίνουν σημαντική προβολή σε κάθε νέα κυκλοφορία της tainicom» σημείωσε ο κ. Νίκος Καστελλάνος της Tainicom.

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει και η Anlock, αποτελώντας μία από τις πρώτες εταιρίες startups που ανέπτυξαν εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε 6 γλώσσες, κερδίζοντας μάλιστα σημαντική αναγνώριση, με τις εφαρμογές της να προβάλλονται ως κορυφαίες στην κατηγορία τους στα Windows Phone Stores 100 και πλέον χωρών, επιτυγχάνοντας πρόσβαση σε ένα διεθνές κοινό με προβολή σε τηλεοπτική διαφήμιση στην Αμερική και χρήση των εφαρμογών από 500.000 χρήστες σε 100 χώρες με 7 εκατομμύρια views! Όπως σημείωσε ο κ. Γιώργος Καραβίας, Executive Producer της Anlock: «Με τον υπάρχοντα κορεσμό στο App Store και στο Google play και τα ομολογουμένως σημαντικά οφέλη του να παρουσιάζεις σε διεθνές επίπεδο πριν από τον ανταγωνισμό την εφαρμογή σου, η πλατφόρμα των Windows Phone είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του είδους της για developers. Για αυτό το λόγο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινήσαμε νωρίς και σήμερα διαθέτουμε 17 εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά για Windows Phone σε έξι γλώσσες, οι οποίες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους σε δεκάδες χώρες. Αρωγός στην προσπάθεια μας σε υποστήριξη και σε εργαλεία, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, με την βοήθεια του οποίου είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες διεθνείς επιτυχίες στο προσεχές μέλλον».

Το Windows Phone Store προσφέρει μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία στους developers, υποστηρίζοντας την εύκολη κατασκευή και συντήρηση εφαρμογών, ενώ σημαντική είναι και η ευκαιρία χρηματοδότησης μέχρι και 70.000 ευρώ από το πρόγραμμα AppCampus (www.appcampus.fi). Επιπλέον, λόγω της υψηλής εμβέλειας που διαθέτει εξασφαλίζει προβολή των εφαρμογών που διατίθενται μέσω αυτού σε ένα ευρύ και δυναμικό κοινό που αυξάνεται συνεχώς. Το Windows Phone Store διατίθεται σε 191 χώρες, με τα Windows Phone να κατέχουν μερίδιο άνω του 10% σε ορισμένες εξ’ αυτών, σύμφωνα με στοιχεία της IDC και το μέσο όρο εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες Windows Phone να ανέρχεται στις 55. Ενδεικτικό της δυναμικής της πλατφόρμας είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των συσκευών με Windows Phone 8 έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει σημειωθεί 100% αύξηση σε κατέβασμα εφαρμογών καθώς επίσης 140% αύξηση σε έσοδα από εφαρμογές.

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
5'
25 - 23
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;