Ο Τζορτζ ο Μπεστ

Αν ζούσε σήμερα, ο Τζορτζ ο Μπεστ, θα γινόταν 67 ετών.

Όσοι αγαπάμε τη μπάλα, σίγουρα έχουμε ακούσει για την ιστορία του Μπεστ.

Για τον δαιμόνιο Βορειοϊρλανδό που στα 22 του είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα, έχει οδηγήσει τη Μan United στην κατάκτηση του Πρωταθλητριών και το κέρινο ομοίωμά του στολίζει ήδη το Mουσείο Tισό.

Για αυτόν τον παικταρά, που είχε όλα τα φόντα να σπάσει όλα τα (προσωπικά και διασυλλογικά) ρεκόρ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τα πάθη του.

Τι γυναίκες, το αλκοόλ και τον τζόγο.

Παρά τις προσπάθειες προπονητών, συμπαικτών και ανθρώπων που τον αγαπούσαν και ενώ ο ίδιος δήλωνε έβλεπε το τέλος να πλησιάζει, δήλωνε:

Έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι.

Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου.

Ξόδεψα τα περισσότερα χρήματά μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα.

Αμετανόητος “αλήτης”, το ομορφόπαιδο από το Μπέλφαστ έχει δημιουργήσει πολλές ιστορίες που θα μείνουν αξέχαστες. Όπως τότε που η κατάστασή του φαινόταν ότι ξέφευγε και ο προπονητής του, ο Μπάσμπι τον καλούσε στο γραφείο του για να τον επιπλήξει. Ο Μπεστ φαινόταν να ακούει με προσοχή τις επιπλήξεις, μέχρι που μετά από ένα πολύ σοβαρό κατσάδιασμα δήλωσε: “η κατσάδα και το βρίσιμο ήταν τόσο μεγάλης διάρκειας, που πρόλαβα να μετρήσω όλα τα ζωάκια στην ταπετσαρία».

Αυτός ήταν ο Τζορτζ Μπεστ και μην ρωτάτε αν θα ήταν προτιμότερο να ήταν περισσότερο καλό παιδί από ότι αλήτης. Γιατί αυτή η παράξενη ιδιοσυγκρασία , ήταν το στοιχείο, που σε συνδυασμό με το ταλέντο του, τον έκανε τόσο παικταρά.

Τζορτζ Μπεστ, που ποτέ δεν σε είδα να αγωνίζεσαι, αλλά που έζησες τη ζωή σου όπως γούσταρες, απόψε σηκώνω το ποτήρι μου για σένα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;