Γ. Παπανδρέου | Να μην διαλύσουν SPD και Βενιζέλος τη σοσιαλιστική διεθνή

ΠαπανδρέουΟ Μπένι στα εγκαίνια της διασπαστικής γερμανικής εμπνεύσεως Προοδευτικής Συμμαχίας με συνιδρυτή το ΠΑΣΟΚ!

Στις προθέσεις των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών του SPD αντιδρούν με επιστολή τους ο πρόεδρος του οργάνου εκπροσώπησης των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων Γιώργος Παπανδρέου και ο γραμματέας Λουίς Αγιάλα, την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος καλωσορίζει τη δημιουργία του νέου σχήματος και μεταβαίνει για τα εγκαίνιά του. Πρόεδρος και γραμματέας καλούν τους Γερμανούς ομοϊδεάτες τους να μην προχωρήσουν σε σχίσμα σε μια εποχή κρίσης για την Ευρώπη, ενώ κάνουν κοινή αναφορά στις δικτατορίες που και οι δύο έχουν ζήσει στα νεανικά τους χρόνια και την ανάγκη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία να ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες για τη διατήρηση του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου.

Οι κύριοι Παπανδρέου και Αγιάλα τονίζουν ειδικότερα στην κοινή τους ανακοίνωση: «Μεγαλώσαμε και οι δύο σε εποχές δικτατορίας στις χώρες μας. Ζήσαμε τη φρίκη της καταπίεσης και της τυραννίας, αισθανθήκαμε τον πόνο και την λύπη που προκαλεί η φυλάκιση συγγενών και φίλων και βιώσαμε την πραγματικότητα της αναγκαστικής εξορίας. Οι εμπειρίες αυτές σε συνδυασμό με την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και την αύξηση της βίας και των συγκρούσεων επηρέασαν την επιθυμία μας να εργαστούμε για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προώθηση των ιδανικών της σοσιαλδημοκρατίας . Είναι καθοριστικό για το ποιοι είμαστε, τι πιστεύουμε και εξηγεί την προσήλωσή στο έργο μας στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Ως διεθνιστές και σοσιαλιστές, θα είμαστε πάντα στο πλευρό όσων πιστεύουν με πάθος στους σκοπούς και τους στόχους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Από τη δική του πλευρά ο Ευ. Βενιζέλος μεταβαίνει σήμερα στη Λειψία της Γερμανίας προκειμένου να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD και στην εκδήλωση υπογραφής από το SPD της διακήρυξης της Προοδευτικής Συμμαχίας, της νέας ένωσης σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ ως ιδρυτικό μέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;