Noteblog #31 |  Το αληθινό.

κανακης

Πάει και το Πάσχα.

Για άλλη μία φορά πρωταγωνίστησε στα social media η νέα γενιά χρηστών. Οι καφρομάγκες του κώλου, που σαν άλλοι έφηβοι 15χρονοι που επιζητούν το “Μπράβο που δεν πιστεύεις, είσαι μάγκας”, αυτή τη φορά ζητιανεύουν το like με δήθεν καφροστάτους για το ότι φάγανε παστίτσιο τη Μεγάλη Παρασκευή.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που κάνει check-in στις εκκλησίες και ανεβάζει φωτογραφίες-εικόνες του Μυστικού Δείπνου με σχόλια “Πιστεύω και μπράβο μου, γιατί είμαι Έλληνας”.

Αν βέβαια τύχει να επισκεφθείς εκκλησία, αντιλαμβάνεσαι πως αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από “εκσυχρονισμό” του σκοταδιού/δηθενισμού που επικρατεί και μέσα στο ναό. Με τα δωδεκάποντα και το κουτσομπολιό να πηγαίνουν και να ‘ρχονται, με τα ξαδέρφια που έχουν να συναντηθούν από πέρσι τέτοια μέρα να μιλάνε για τον Παπανδρέου και τον Τσίπρα και φυσικά με τους “πύρινους λόγους” του κλήρου επί τη αφορμή του “βρήκαμε κοινό, ας κάνουμε το κομμάτι μας”.

Όλα αυτά σε έναν αχταρμά. Ο ιεράς στον Πειραιά ρίχνει βεγγαλικά, στο Λασίθι αντί για τον Ιούδα καίνε την Μέρκελ και ο Κανάκης τη Μεγάλη Τρίτη να λέει επί λέξη: “Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ας ασκήσουμε βέτο στις οικογένειές μας να μη σφάξουμε αρνί φέτος το Πάσχα”. Είχε προηγηθεί βίντεο, που μας ενημέρωσε ότι “η αύξηση κατανάλωσης κρέατος, έχει οδηγήσει στην αύξηση κρουσμάτων αναιμίας, διαβήτη και οστεοπόρωσης”. Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο, επιστρατεύτηκε για να μας προειδοποιήσει για την επικείμενη (πάλι Κανάκης) “γενοκτονίας” ενός ζώου (ναι καλά καταλάβατε, αναφερόταν στα αρνιά)….

Για να καταλήξω κάπου και να μη σε μπερδεύω και εσένα. Δεν με αφορά τι πιστεύεις, δεν ξέρω σε ποιον Θεό ανήκεις και αν είσαι πιο ευαίσθητος από εμένα.

Σε παρακαλώ μόνο, να μου κάνεις μία χάρη. Προσπάθησε αυτό που τελικά είσαι να είναι αληθινό και να το κρατάς για τον εαυτό σου. Οτιδήποτε άλλο σε γελοιοποιεί, μας κουράζει και μας κάνει πιο απαισιόδοξους, ότι η δική μας ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ.

Γιατί είναι δικαίωμά σου να είσαι διαφορετικός, αλλά όχι το να υποδύεσαι ψεύτικους ρόλους και να μας σπας τις μπάλες για να σου πούμε μπράβο ή για να πάρεις likes. Έλεος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;