10 υποτροφίες από το Μορφωτικό Ίδρυμα Ηθικής και Κοινωνικής Διαπαιδαγώγησης»

Υποτροφίες

Το «Μορφωτικό Ίδρυμα Ηθικής και Κοινωνικής Διαπαιδαγώγησης» προκηρύσσει:

Α) τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή. Κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων υποτρόφων θα είναι:

  • η βαθμολογία αποφοίτησης από το Λύκειο
  • η βαθμολογία εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. (μη υπολογιζόμενων των ειδικών μαθημάτων που έχουν ορισμένες Σχολές)
  • η επίδοση στα μαθήματα της Σχολής
  • η γνώση ξένης γλώσσας
  • οικονομική αδυναμία

Οι υποτροφίες απευθύνονται στους φοιτητές όλων των εξαμήνων, αφορούν όλα τα θεματικά πεδία και είναι διάρκειας ενός έτους (12 μήνες).

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου με διαγωγή τουλάχιστον «κοσμία». Ειδικότερα οι δέκα (10) υποτροφίες θα χορηγηθούν σύμφωνα με το άρθρο 2 του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Ιδρύματος: «Υποτροφίες για νέους και νέες του Γυμνασίου και του Λυκείου για σπουδές ανωτάτου βαθμού στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό».

Η επιλογή των υποτρόφων

Η επιλογή θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις διατάξεις της συστατικής πράξης του Ιδρύματος, του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Ιδρύματος, του Α.Ν. 2039/1939 και του άρθρου 33 του Καν. Διατάγματος.18.8.1941 (ΦΕΚ 286 Α’) βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν.

Κατά του αποτελέσματος της επιλογής μπορεί να υποβληθεί ένσταση, εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης του πρακτικού έκδοσης αποτελεσμάτων.
Η πράξη-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την επιλογή των υποτρόφων εκτελείται μετά την εγκριτική ή την τροποποιητική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που στηρίζεται στην σύμφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια (400,00) ευρώ το μήνα (ακαθάριστο ποσό). Η καταβολή θα αρχίσει από την έναρξη του εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 και έχει διάρκεια ένα έτος. Είναι δυνατή παράταση της υποτροφίας για ένα ακόμη έτος μετά από αίτηση του υποτρόφου. Για την παράταση θα συνεκτιμηθεί και η επίδοση στις σπουδές κατά το προηγούμενο έτος και η καθ’ όλα συμπεριφορά του υποτρόφου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της υποτροφίας είναι η προηγούμενη σύναψη συμβολαίου-σύμβασης υποτροφίας του Ιδρύματος με τον υπότροφο.

Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα του υποτρόφου, τότε αυτός υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά της υποτροφίας, που έχει λάβει μέχρι τότε (άρθρα 57-60 του Α.Ν. 2039/1939 και άρθρο 29 του Κ.Δ. 18/1941). Η τυχόν διακοπή των σπουδών επιφέρει αυτόματη λύση της υποτροφίας και ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό της υποτροφίας που έλαβε για χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε διακόψει τις σπουδές.

Η υποτροφία δύναται να διακοπεί, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε επέλθει μείωση των εσόδων του Ιδρύματος. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου η υποτροφία διακόπηκε (άρθρο 59 του Α.Ν. 2039/1939 και άρθρο 29 του Κ.Δ. 18/1941).

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Ίδρυμα Ηθικής και Κοινωνικής Διαπαιδαγώγησης μέχρι 12 Ιουνίου 2013 αίτηση στην οποία πρέπει να επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου και των γονέων του ή και των παππούδων του, από την οποία θα προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή.

2. Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου με διαγωγή τουλάχιστον «κοσμία».

3. Βεβαίωση μοριοδότησης υποψηφίου στις Πανελλαδικές εξετάσεις όπου φαίνεται ο γενικός βαθμός πρόσβασης και τα μόρια που συγκέντρωσε ( εξαιρουμένων των ειδικών μαθημάτων).

4. Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό του Τμήματος ή της Σχολής του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας ότι έχει εγγραφεί και φοιτά κανονικά ο υποψήφιος.

5. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας των εξαμήνων φοίτησης του υποψηφίου.

6. Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2012 της οικείας Δ.Ο.Υ. για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου έτους (χρήσης του 2011).

7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του υποψηφίου α) ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχασε από δική του υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία, και β) ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει προπτυχιακή υποτροφία επίδοσης από το Ι.Κ.Υ.

8. Απόσπασμα ποινικού μητρώου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 2 περ. α΄ του Κ.Δ. 18/23-8-1941 (ΦΕΚ 286/τεύχος Α΄/23-8-1941) και απαιτείται να έχει εκδοθεί πρόσφατα, το πολύ τρεις (3) μήνες πριν την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών.

Β) Τη χορήγηση τριών (3) υποτροφιών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 χωρίς διαγωνισμό προς το σκοπό πραγματοποιήσεως μεταπτυχιακών σπουδών και συγκεκριμένα συντάξεως διδακτορικής διατριβής.

Για την χορήγηση της υποτροφίας θα ληφθούν υπόψη η πρωτοτυπία του θέματος, η εν γένει επίδοση των υποψηφίων, η οικονομική κατάσταση, το τυχόν υφιστάμενο έργο. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αποφοίτους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αφορούν όλα τα θεματικά πεδία και είναι διάρκειας ενός έτους (12 μήνες) με δυνατότητα ετήσιας παρατάσεως.

Η επιλογή θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις διατάξεις της συστατικής πράξης του Ιδρύματος, του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Ιδρύματος, του Α.Ν. 2039/1939 και του άρθρου 33 του Καν. Διατάγματος.18.8.1941 (ΦΕΚ 286 Α’) βάσει των κριτηρίων που αναφέρθηκαν:

Κατά του αποτελέσματος της επιλογής μπορεί να υποβληθεί ένσταση, εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης του πρακτικού έκδοσης αποτελεσμάτων.

Η πράξη-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την επιλογή των υποτρόφων εκτελείται μετά την εγκριτική ή την τροποποιητική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που στηρίζεται στην σύμφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εθνικών Κληροδοτημάτων.

Ποσό υποτροφίας

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια (600,00) ευρώ το μήνα (ακαθάριστο ποσό). Η καταβολή θα αρχίσει από την έναρξη του εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 και έχει διάρκεια ένα έτος. Είναι δυνατή παράταση της υποτροφίας για ένα ακόμη έτος μετά από αίτηση του υποτρόφου. Για την παράταση θα συνεκτιμηθεί η πρόοδος στην εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής. Προς τούτο θα απαιτείται η προσκόμιση βεβαιώσεως του επιβλέποντος καθηγητή, του Ιδρύματος δυναμένου να ζητήσει τη γνώμη και τρίτου ανεξάρτητου καθηγητή ειδικού με το θέμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της υποτροφίας είναι η προηγούμενη σύναψη συμβολαίου-σύμβασης υποτροφίας του Ιδρύματος με τον υπότροφο.

Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα του υποτρόφου, τότε αυτός υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά της υποτροφίας, που έχει λάβει μέχρι τότε (άρθρα 57-60 του Α.Ν. 2039/1939 και άρθρο 29 του Κ.Δ. 18/1941). Η τυχόν διακοπή των μεταπτυχιακών σπουδών επιφέρει αυτόματη λύση της υποτροφίας και ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό της υποτροφίας που έλαβε για χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε διακόψει τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Η υποτροφία δύναται να διακοπεί, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε επέλθει μείωση των εσόδων του Ιδρύματος. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου η υποτροφία διακόπηκε (άρθρο 59 του Α.Ν. 2039/1939 και άρθρο 29 του Κ.Δ. 18/1941).

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στο ΄Ιδρυμα Ηθικής και Κοινωνικής Διαπαιδαγώγησης μέχρι 12 Ιουνίου 2013 αίτηση, στην οποία πρέπει να επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου και των γονέων του ή και των παππούδων του, από την οποία θα προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή και το ότι έλκουν την καταγωγή τους από τον προαναφερόμενο στην προκήρυξη τόπο καταγωγής
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου
  • Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό του Τμήματος ή της Σχολής του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας ή του επιβλέποντος καθηγητή ότι ο υποψήφιος έχει γίνει δεκτός για σύνταξη διδακτορικής διατριβής.
  • Αντίγραφα των τυχόν δημοσιεύσεων.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2012 της οικείας Δ.Ο.Υ. για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου έτους (χρήσης του 2011).
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του υποψηφίου α) ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχασε από δική του υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία, και β) ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει προπτυχιακή υποτροφία επίδοσης από το Ι.Κ.Υ.
  • Απόσπασμα ποινικού μητρώου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.2 περ. α΄ του Κ.Δ. 18/23-8-1941 (ΦΕΚ 286/τεύχος Α΄/23-8-1941) και απαιτείται να έχει εκδοθεί πρόσφατα, το πολύ τρεις (3) μήνες πριν την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών.

Όλα τα δικαιολογητικά μαζί με την Αίτηση πρέπει να υποβληθούν με συστημένη επιστολή στο Ίδρυμα Ηθικής και Κοινωνικής Διαπαιδαγώγησης (Χαριλάου Τρικούπη 83 -Αθήνα 106 81) μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ
(Κοινωφελές Ίδρυμα)
Χαριλάου Τρικούπη 83 – Αθήνα 106 81
Τηλ./Φαξ 210 3800266
Πρόεδρος: Γεώργιος Ορφανίδης, Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;