Βραβεία Pulitzer 2013

39109-88039

Η σημαντικότερη δημοσιογραφική διάκριση στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, τα βραβεία Pulitzer απονεμήθηκαν και φέτος από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο για την Φωτογραφική Κάλυψη Έκτακτων Ειδήσεων κέρδισαν οι φωτογράφοι Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra και Muhammed Muheisen από το Asssociated Press, για τη δουλειά τους στην Συρία.

Το Ρεπορτάζ Έκτακτων Ειδήσεων κέρδισε η εφημερίδα Denver Post για την κάλυψη της ένοπλης επίθεσης από τον Τζέιμς Χολμς στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Κολοράντο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Επίσης, τα βραβεία για την Δημοσιογραφική Έρευνα, την Αρθρογραφία, το Διεθνές Ρεπορτάζ και το Ρεπορτάζ Ανάλυσης απονεμήθηκαν στoυς New York Times, ενώ για την Δημοσιογραφική Έρευνα βραβεύτηκε έρευνα για το σκάνδαλο δωροδοκίας της Wal-Mart με σκοπό να κυριαρχήσει στη μεξικανική αγορά.

Στην κατηγορία του Διεθνούς Ρεπορτάζ βραβεύτηκε ο David Barboza για την έρευνά του σχετικά με τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της κινεζικής κυβέρνησης. Στο Ρεπορτάζ Ανάλυσης βραβεύτηκε η διεισδυτική ματιά στις επιχειρηματικές πρακτικές της Apple και άλλων εταιρειών. Στην Αρθρογραφία βραβεύτηκε ο John Branch για το πώς αφηγήθηκε το θάνατο μιας ομάδας σκιέρ από χιονοστιβάδα και για το πως η επιστήμη που εξηγεί αυτές τις φυσικές καταστροφές.

Το βραβείο για την Πεζογραφία πήρε το Orphan Master’s Son, του Adam Johnson, ένα μυθιστόρημα για τη ζωή στην Βόρεια Κορέα, το οποίο του πήρε τρία χρόνια έρευνας για να γραφτεί.

Το βραβείο Εσωτερικού Ρεπορτάζ απονεμήθηκε στο InsideClimate News, ένα μικρό ιστότοπο, για την κάλυψη της κηλίδας στον ποταμό Καλαμαζού της πολιτείας του Μίσιγκαν το 2010.

Το βραβείο Κοινωνικού Έργου δόθηκε στην εφημερίδα Sun Sentinel, για την ερευνά της σχετικά με τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτός υπηρεσίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών.

Τέλος, το βραβείο Τοπικού Ρεπορτάζ απονεμήθηκε στους Brad Schrade, Jeremy Olson and Glenn Howatt από το Star Tribune στην Μινεάπολη για τις εκθέσεις τους σχετικά με την απότομη αύξηση της θνησιμότητας κατά την γέννα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πρακτική Άσκηση

22-05-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;