Δημήτρης Κουτσούμπας | Ο νέος γ.γ. του ΚΚΕ

Κι όμως, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια το ΚΚΕ, αλλάζει σελίδα. Η Αλέκα Παπαρήγα, άφησε τη θέση της, στον Δημήτρη Κουτσούμπα!

Εδώ και πολύ ώρα ψάχνω στο ίντερνετ κάποια αναφορά-βιογραφικό, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι λεπτομερές.

Στη βικιπαιδεία φέρεται να έχει διατελέσει διευθυντής-αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη, ενώ από κείμενά του, βρήκαμε αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους ως ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση στο Βύρωνα, το Ιούνιου του 2012 (από το blog, ονόματι kke4ever.blogspot.com):

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη μάχη. Εκβιάζουν, φοβίζουν το λαό, θέλουν να τον σύρουν γονατισμένο στην κάλπη στις 17 Ιούνη, για να μπορέσουν από την άλλη μέρα, όταν πλέον δε θα έχουν ανάγκη την ψήφο του, να τον ποδοπατήσουν αλύπητα. Σε αυτό το πολιτικό παιγνίδι υποταγής του λαού, καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, είναι μπλεγμένοι όλοι τους: Και τα παλιά κόμματα του δικομματισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του νέου δικομματισμού, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με μεγάλο μέρος του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το ΚΚΕ θεωρεί θετικό το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι αναζητούν εναλλακτική λύση διεξόδου από τη σημερινή κρίση, από τη σημερινή κατάσταση. Βλέπουμε την αποφασιστική συμβολή μας σε αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα. Ομως, αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κάθε εργαζόμενος μέσα του, ο κάθε άνεργος, ο κάθε νέος και η νέα είναι τι ακριβώς κρίνεται σήμερα και στην κάλπη σε 10 μέρες και τους επόμενους μήνες.
Κι αυτό που κρίνεται είναι:

‘Η το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί και η νεολαία, ο λαός, θα αντιταχθούν στους νέους εκβιασμούς, σε νέα διλήμματα, αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες και θα μπουν στο δρόμο της αντεπίθεσης με στόχο τη διεκδίκηση συνολικά άλλης πολιτικής, άλλης εξέλιξης για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

‘Η θα οδηγηθούμε σε νέους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, σε ανακοπή των αναζητήσεων διεξόδου προς όφελος του λαού και επιστροφή, από την πίσω πόρτα αυτή τη φορά, στο ίδιο καθεστώς διακυβέρνησης που βρίσκεται σε δοκιμασία και καταδικάζεται από μεγάλα τμήματα του λαού, με κυβερνήσεις συνεργασίας κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές, με κάπως ανανεωμένο προσωπικό, που θα συνεχίζουν όμως την ίδια αδιέξοδη πολιτική, με αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, με φτιασιδώματα εξαπάτησης, χωρίς να πειράζουν ούτε τρίχα από όσους πλουτίζουν σε βάρος του λαού, χωρίς καμιά αντίσταση και ρήξη με τις ευρωενωσιακές πολιτικές τσακίσματος του λαού.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό και δεν έκρυψε τις δυσκολίες ή τους κινδύνους που απειλούν τα συμφέροντά του. Και τώρα δεν πρέπει να επιτρέψετε να περάσει το νέο κύμα επιδρομής που ετοιμάζεται σε βάρος της ζωής σας, των παιδιών σας, αλλά και ο ευνουχισμός της συνείδησής σας με το εμπόριο των ψεύτικων ελπίδων. Η δύναμη και η απάντηση βρίσκεται στα χέρια σας. Είναι καιρός να γίνετε ο ρυθμιστής των εξελίξεων, κάνοντας ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση τη δύναμη και την εμπιστοσύνη που θα του δώσετε. Μην τους επιτρέψετε να το αποδυναμώσουν.

Προάγγελος αντιλαϊκής κλιμάκωσης

Δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το Κόμμα μας δε συναινεί και αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά σενάρια. Γνωρίζουν ότι με ισχυρό ΚΚΕ θα γιγαντώνεται η δύναμη της εργατικής τάξης, της κοινωνικής συμμαχίας. Το ΚΚΕ είναι το μεγάλο εμπόδιο για την πλουτοκρατία. Οχι τυχαία, αμερικάνικες υπηρεσίες, ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όχι μόνο με απόρρητα έγγραφα, αλλά ανοιχτά, μέσω των ΜΜΕ, έχουν θέσει το ζήτημα εδώ και καιρό ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να βρίσκεται στην 3η θέση, δεν μπορεί να έχει υψηλά ποσοστά, πρέπει να πέσει όσο γίνεται πιο κάτω, εάν είναι δυνατόν να εξαφανιστεί.

Ξέρουμε, όμως, ότι η συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ, στην πολιτική του, στην ηγεσία του, στα στελέχη του, προσωπικά στην ΓΓ της ΚΕ του, είναι προάγγελος κλιμάκωσης της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού. Δεν υπάρχει μέσο που να μη χρησιμοποιούν. Τον αποκλεισμό και την επίθεση από τα ΜΜΕ, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση των θέσεών του, τον αντικομουνισμό. Σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις θέλουν να περιορίσουν τη δύναμη και το ρόλο του ΚΚΕ. Μην τους το επιτρέψετε!

Αν επιμένουμε σε αυτό το ζήτημα και το έχουμε θέσει τόσο καθαρά είναι γιατί ειδικά σήμερα θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποτιμήσουν την πολυμέτωπη επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, αφού γίνεται σε μια περίοδο που η κρίση θα γίνει χειρότερη στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα, θα συναφθούν νέα μνημόνια διαρκείας που θα τα ονομάζουν τροποποιημένα, ότι θα γίνουν καλύτερα δήθεν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Ακούστε τις προειδοποιήσεις μας! Θυμηθείτε ότι από τις αρχές του 1990, το ΚΚΕ πρόβλεψε, προειδοποίησε ότι οι προσαρμογές της Ελλάδας στις συνθήκες της ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ευρώ, στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, είναι ο μονόδρομος των εκμεταλλευτών, του κεφαλαίου, ενώ για το λαό και τη χώρα θα είναι πορεία συσσωρευμένων προβλημάτων και αδιεξόδων. Το ΚΚΕ έφερε στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας και απέδειξε ότι ο δρόμος για την ικανοποίησή τους βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν πλήρως. Το δίλημμα που αντικειμενικά τίθεται είναι: ‘Η με τα μονοπώλια ή με το λαό. `Η θα γίνει λαϊκή περιουσία ο παραγόμενος πλούτος και η παραγωγή θα οργανωθεί προς όφελος του λαού ή θα συνεχίζεται η αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η κρίση, την ίδια στιγμή που θα παρατηρείται αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Η στάση απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι το αλάνθαστο κριτήριο των θέσεων και της πολιτικής πρακτικής κάθε κόμματος. Αξιοποιήστε αυτή την πείρα για να σκεφτείτε πιο ψύχραιμα!

Δε φοβόμαστε θυσίες

Ακούστε το εξής ζήτημα που το ΚΚΕ το θέτει με κάθε αίσθημα ευθύνης, καθαρά και ξάστερα, δεν είναι κινδυνολογία, είναι υπαρκτό και για το οποίο πρέπει άμεσα ο λαός και η νεολαία να προετοιμαστούν! Τι πρέπει να κάνει ο λαός αν έχουμε μια ακόμα χειρότερη εξέλιξη στην Ελλάδα με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, συνολική στάση πληρωμών; Θα πρέπει να πάρει η αντίδραση του λαού χαρακτήρα οργανωμένου ξεσηκωμού με πολιτική στόχευση, να τραβήξει προς τα εμπρός όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Για ένα να είστε σίγουροι: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να εξασφαλίσει το ψωμί του λαού, την επιβίωσή του. Θα είμαστε μπροστά για να εξασφαλίσουμε τα φάρμακα των ασθενών, των συνταξιούχων, των ατόμων που έχουν ειδικές ανάγκες. Δε θα φοβηθούμε θυσίες. Θα είμαστε πανταχού παρόντες, μπροστά, στα σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες τροφίμων και φαρμάκων, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, για να οργανωθεί ο λαός, να εξασφαλιστεί η διατροφή και η υγεία του, η προστασία της προσωπικής περιουσίας του, ενάντια στο πλιάτσικο και τους μαυραγορίτες.

Εχουν γνώση οι φύλακες! Οι διεθνείς εξελίξεις και οι πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ δείχνουν ότι ως πρόβλεψη πρέπει να έχουμε την πιθανότητα να εξαπολυθεί ΝΑΤΟικός πόλεμος κατά της Συρίας και του Ιράν. Οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας, και ενώ η κρίση συνεχίζεται, πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους να λυθούν οι διαφορές με στρατιωτικά μέσα όταν θα εξαντληθούν τα οικονομικά και πολιτικά μέσα.

Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα σε αυτό το μεγάλο ποσοστό του λαού μας που βλέπει κριτικά την ΕΕ, που έζησε από πρώτο χέρι τι εστί ΕΕ, παρότι σήμερα επιχειρούν να του θολώσουν το μυαλό. Μη σας μπερδεύουν τα “ήξεις αφήξεις” του ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιθέσεις μεταξύ τους. Στο βασικό είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αναφανδόν υπέρμαχοι της ΕΕ και του ευρώ, ευθύνονται για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν, κινδυνολογούν με το υπαρκτό ζήτημα του ευρώ.

Ομως, με το ευρώ και την πολιτική της ΕΕ πτώχευσαν το λαό. Μήπως ήμασταν εκτός ΕΕ όταν μας έφεραν στην κρίση, όταν υπέγραφαν μνημόνια και έπαιρναν μέτρα για αποπληρωμή ενός χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός; ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν ότι η κρίση είναι κυρίως ελληνικό φαινόμενο. Αφορά όλη την Ευρώπη, γιατί είναι κρίση της καπιταλιστικής ΕΕ.

Ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ δε γίνεται, έχει αποδειχτεί πολλές φορές και σε όλες τις χώρες.

– Δεν είναι ανάπτυξη η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, δηλαδή να πηγαίνει ο κάθε καπιταλιστής το εργοστάσιό του σε οποιαδήποτε χώρα, όπου έχει μεγαλύτερο κέρδος για τον ίδιον, να ελέγχει η “Ντόιτσε Τέλεκομ” τον ΟΤΕ ή η “Χόχτιφ” το Αεροδρόμιο των Σπάτων.

— Δεν είναι ανάπτυξη η ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων, δηλαδή να εισάγουμε προϊόντα από άλλες χώρες και να καταστρέφονται οι δικοί μας παραγωγοί.

— Δεν είναι ανάπτυξη η ελευθερία κίνησης προσώπων, αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, που χρησιμοποιείται για να πέφτει ο μισθός του εργάτη, του επιστήμονα και να περιπλανώνται δήθεν ελεύθερα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για ένα ξεροκόμματο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα.

— Δεν είναι ανάπτυξη η ελευθερία κίνησης υπηρεσιών στην ΕΕ, δηλαδή η ελευθερία να σε φακελώνουν, να σε ελέγχει ο “μεγάλος αδελφός”, να ξεπουλιούνται στις πολυεθνικές τομείς, κλάδοι, χρήσιμοι για την ανάπτυξη της χώρας υπέρ της εργατικής τάξης, του λαού μας.

Κι αν κάποιοι αναρωτιέστε τι σόι ελευθερίες είναι αυτές, θα σας θυμίσουμε ότι είναι οι περιβόητες 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ που ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΝ για να πληρώνει ο λαός! Και τώρα κάνουν πως δεν τα ξέρουν, ότι αυτά έγιναν παλιά και άλλα σχετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει το λαό, θέλει απλά να κλέψει ψήφους. Εξ ου και η διγλωσσία του, οι αντιφάσεις που παρουσιάζονται στα στελέχη του.

Το ΚΚΕ δεν κρύβει αλήθειες

Η στάση του ΚΚΕ σήμερα, σε μια δύσκολη μάχη, την πιο δύσκολη των τελευταίων δεκαετιών, η σταθερή θέση του σε αυτές τις συνθήκες, όπου όλοι συμβιβάζονται και πάνε να κοροϊδέψουν το λαό, να δώσει τις μάχες του από τη θέση μιας δυναμικής αντιπολίτευσης, είναι προσφορά για το λαό χίλιες φορές καλύτερη απ’ ό,τι του σερβίρεται ως άμεση κυβερνητική λύση.

Με το ΚΚΕ μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα. Είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει καμιά ευθύνη για τις μέχρι σήμερα αντιλαϊκές πολιτικές. Ολοι οι άλλοι έχουν βάλει το χεράκι τους γι’ αυτό. Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η ΔΗΜΑΡ, τα στελέχη που στελεχώνουν όλα αυτά τα κόμματα, από το 1992 και δώθε, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, μέχρι τουλάχιστον το μνημόνιο 1, που έβαλε τις βάσεις της πτώχευσης του λαού, ψήφιζαν τα αντεργατικά μέτρα.

Ολα ανεξαιρέτως έχουν υποψήφιους τέτοιους πολιτικάντηδες, μέσα εδώ και οι μετανοούσες Μαγδαληνές, που αφού κολάστηκαν τώρα ζητούν συγχώρεση διά της αριστερής ψήφου για εξιλέωση και επιστροφή στα ίδια γνωστά λημέρια τους κατόπι.

Το ΚΚΕ δεν κρύβει αλήθειες. Δεν κάνει κόλπα και επικοινωνιακά παιγνίδια. Σήμερα το ΚΚΕ, έμπειρο όσο ποτέ άλλοτε, συσπειρωμένο και με ενιαία θέληση, έχει βαθιά συνείδηση και της ευθύνης και του ρόλου του. Καμιά δύναμη δεν μπορεί να το εμποδίσει στον αγώνα για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της τύχης του. Το ΚΚΕ άνοιξε, ανοίγει καινούριους δρόμους. Διδαγμένο από την πείρα, καταθέτει νέα, ακόμα μεγαλύτερη προσφορά, πρωτοπόρα δράση, πρωτοπόρες ιδέες.

Σε καλούμε σε κοινό αγώνα με ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή ΚΝΕ και με αναγεννημένο και καλά οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Καμιά δύναμη δε θα μπορέσει να ανακόψει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για ανατροπές, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας. Κάντε τώρα την επιλογή σας! Το βάρβαρο, άδικο, αδίστακτο σύστημα δε μετασχηματίζεται σε ανθρώπινο. Τα κόμματα που το στηρίζουν ή διακηρύσσουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν προς όφελος του λαού ψεύδονται, δεν αλλάζουν! Αλλάξτε εσείς και μαζί να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση».

Update – Κυριακή 12:52 μμ | Δείτε το πλήρες Βιογραφικό – Δημήτρης Κουτσούμπας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;