Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας | Η κατάληψη συνεχίζεται

Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας | Η κατάληψη συνεχίζεται Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας όπου δραματικές αλλαγές επρόκειτο να φέρει το Σχέδιο Αθηνά διαβάστε αναλυτικά την παρακάτω ανακοίνωση.

Μετά τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργού οι οποίοι κατόπιν πιέσεων των κατά τόπους υπουργών, βουλευτών και περιφερειαρχών κάνουν το αυτονόητο και δημιουργούν Ομοσπονδιακά Πανεπιστήμια (τη στιγμή που μέχρι πριν λίγο καιρό η πρόφαση τους ήταν ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο) και δημιουργούν Τμήματα από το μηδέν (τη στιγμή που διακήρυτταν ότι δεν δημιουργούνται νέα Τμήματα) γίνεται καταφανέστατο πως τα κριτήρια επανασχεδιασμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας διέπονται από ασάφεια και ανορθολογισμό.

Η ίδρυση ‘εν μια νυκτί’ Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τη στιγμή που αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων το οποίο είχε τα εχέγγυα και του συλλόγου των φοιτητών του εν λόγω Τμήματος κάνει εμφανές ότι άλλοτε εφαρμόζεται οριζόντια αντιμετώπιση και άλλοτε οι ιδιαιτερότητες καθορίζουν τις εξελίξεις.

Αποστασιοποιημένοι από τοπικισμούς και κορώνες έχουμε τονίσει και παλιότερα τα μεγάλα οφέλη διατήρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Ζητούμε τη συμπαράσταση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας σε μια κοινή προσπάθεια. Η κατάργηση του πανεπιστημίου θα είναι μεγάλη οπισθοδρόμηση που θα στοιχειώσει το μέλλον της περιοχής.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας μπορεί να παραμείνει αυτοτελές ίδρυμα, διασφαλίζοντας τόσο την παραμονή των Τμημάτων στο χώρο όσο και τις θέσεις εργασίας του προσωπικού σε καιρούς δύσκολους. Οι καταργήσεις φορέων συνεπάγονται και καταργήσεις οργανικών θέσεων. Επιπλέον, όπως έχει ήδη αποδείξει, μπορεί να συνδράμει στη διαμόρφωση βιώσιμης ανάπτυξης που ανοίγει το δρόμο για νέες επαγγελματικές προοπτικές σε μια υποβαθμισμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Οι θεσμικοί αντιπρόσωποι του νομού σε Κοινοβούλιο και Περιφέρεια οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουν, πλέον, ως πραγματικοί και όπως αρμόζει στις θέσεις τους εκπρόσωποι των αιτημάτων της κοινωνίας που τους ανέδειξε. Όλοι θα κριθούν από το τελικό αποτέλεσμα και όχι από τις δηλώσεις καλών προθέσεων στα ΜΜΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κατάληψη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας καλώντας σε συμπαράσταση την τοπική κοινωνία. Καλούμε, επίσης, όλους τους Αιτωλοακαρνάνες σε κοινό αγώνα για την υποστήριξη της αυτοτέλειας των εκπαιδευτικών δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.
Όχι στο σχέδιο Αθηνά, όχι στην υποβάθμιση και την απαξίωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή αγώνα Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
1'
68 - 63
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
10'
0 - 0
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;