Παπαθεοδώρου | Tο Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στο σχέδιο Αθηνά προϋποθέτει μερικές βελτιώσεις

Ποιος είναι ο Υφυπουργός Παιδείας - Θεόδωρος ΠαπαθεοδώρουΟ υφυπουργός παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου δηλώνει ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε για το Σχέδιο Αθηνά τις προηγούμενες ημέρες προϋποθέτει μερικές βελτιώσεις. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις.

«Επειδή το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» προϋποθέτει μερικές βελτιώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εξελίχθηκε μετά το ν. 4009. Σε σχέση, λοιπόν, με τη δυνατότητα της δημιουργίας, της κατάργησης και της κατάτμησης τμημάτων, για το λόγο αυτό είχε προταθεί ως τροπολογία σε προηγούμενο νομοσχέδιο μαζί με το συγκεκριμένο, του οποίου ακόμη η ψήφιση δεν έχει προσδιοριστεί, όπως γνωρίζετε.
Επομένως, η συγκεκριμένη τροπολογία   έχει να κάνει ως προς τη νομοθετική προϋπόθεση σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπεται για τα τμήματα και τις σχολές του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», άρα δεν υπάρχει καμία καχυποψία, τίποτα το πονηρό και πάνω από όλα τίποτα που να γίνεται εν κρυπτώ».
Τα παραπάνω δήλωσε  ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου στις 19-3-13  στην ερώτηση της Βουλευτού Θ. Φωτίου εάν βρίσκεται   η αποσυρθείσα τροπολογία σε άλλον υπό ψήφιση νόμο και τόνισε:.
«Δεν χάθηκε αυτή η τροπολογία και σας εξήγησα γιατί δεν ήρθε εδώ. Το νομοσχέδιο για το οποίο μιλάτε, ψηφίζετε νωρίτερα από το σχέδιο νόμου, του οποίου ακόμα την ημερομηνία ψήφισης στην Ολομέλεια δεν την έχουμε. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι  έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί για το ζήτημα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», το οποίο αναφέρεται και εξαρτά το μηχανογραφικό δελτίο που πρέπει να έχουν, επομένως κάποιες βελτιώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας γίνονται, έτσι ώστε οι προϋποθέσεις αυτές να υπάρχουν, ώστε να προχωρήσει γρηγορότερα το σχέδιο αυτό ως προς την κατάρτιση του μηχανογραφικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;