Επίθεση Απ. Κακλαμάνη κατά Υπ. Παιδείας για το σχέδιο Αθηνά!

ypourgeio-paideias1-600x385

Μεγάλο ξέσπασμα του Απ. Κακλαμάνη κατά του υπ. παιδείας για το σχέδιο Αθηνά στη Βουλή.

Ο κ. Κακλαμάνης, τόνισε μεταξύ άλλων:

Αλλά, κύριε Υπουργέ, σας απευθύνω έκκληση σχετικά με το χρόνο και τις διαδικασίες με τις οποίες ξεκινάει αυτή η προσπάθεια εξορθολογισμού του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης. Σας βεβαιώ ότι ο χρόνος μεν είναι απολύτως ακατάλληλος. Δεν μπορείτε καν στο μέσο του έτους να λέτε, για παράδειγμα, οκτακόσιοι σπουδαστές από ένα Τμήμα του ΤΕΙ των Σερρών να έρθουν στην Αθήνα.

Δεν είναι το θέμα ποιο Τμήμα θα φύγει από εκεί να πάει αλλού, αλλά και η διαδικασία, κύριε Υπουργέ. Δεν θέλω ούτε έμμεσα να θίξω εσάς, ούτε άμεσα το όποιο επιτελείο έχετε, αλλά κάνω κάποιες διαπιστώσεις διαβάζοντας το προσχέδιο και τις κατά καιρούς ανακοινώσεις σας ή τις έπειτα από συναντήσεις με διαφόρους φορείς αποδοχές προτάσεων ή λύσεων πρόχειρων, κατά τη γνώμη μου, που δίνετε. Έχετε μία τεράστια ευθύνη σε ένα Υπουργείο που είναι ο κατ’ εξοχήν ευαίσθητος χώρος. Όπως είχα πει κάποτε σε έναν Υπουργό, όποιος βρίσκεται εκεί πρέπει να προσέχει να μην προκαλεί τους διερχόμενους απ’ έξω, να μην πετάει πέτρες έξω, διότι μία από τις πέτρες αυτές θα του επιστραφεί και θα γίνει γυαλιά-καρφιά το Υπουργείο Παιδείας.

Σας απευθύνω έκκληση. Το τονίζω για δεύτερη φορά. Δεν είναι τώρα ο χρόνος. Άλλωστε, όπως βλέπω, γίνεται μια συρραφή, μια μετονομασία. Τμήματα καταργούνται για να γίνουν κατευθύνσεις, που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πτυχίο αυτοί οι οποίοι θα έχουν την τάδε κατεύθυνση, διότι δεν θα είναι καν στο μηχανογραφικό. Ικανοποιούνται απλώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;