Το αυγό του κόκκορα | Οινομαγειρείο στο Μεταξουργείο

Το αυγό του κόκκορα | Οινομαγειρείο στο ΜεταξουργείοΗ ομορφιά της περιοχής του Μεταξουργείου είναι πραγματικά μοναδική. Αποτελεί μια από τις παλαιότερες γειτονίες της Αθήνας, με υπέροχα νεοκλασικά κτίρια που δυστυχώς γνώρισε την εγκατάλειψη, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εκπληκτικά ανοδική πορεία.

Περπατώντας στους δρόμους του Μεταξουργείου, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πολύ όμορφο διώροφο πέτρινο οικοδόμημα. Στο ισόγειο στεγάζεται από το 1933 το παραδοσιακό οινομαγειρείο, ‘Το αυγό του κόκκορα’. Στο μαγαζί μάς υποδέχτηκε ο Ηλίας, χαμογελαστός και ευγενικός μας εξήγησε ότι από το 2010, έπειτα από την ανακαίνιση που έγινε στο κτίριο, τέθηκε σε λειτουργία και ο επάνω όροφος.

Μας οδήγησε από την ξύλινη γυριστή σκάλα στον επάνω χώρο του μαγαζιού, όπουΤο αυγό του κόκκορα | Οινομαγειρείο στο Μεταξουργείο έμεινα γοητευμένη. Ο χώρος είναι πραγματικά μαγευτικός! Πέτρινοι τοίχοι, διακοσμητικές μεταλλικές σκάλες με υπέροχες πήλινες γλαστρούλες,  διακριτικός φωτισμός και υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής.

Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου διέκρινα μια όμορφη καταπράσινη πλατεία. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, όταν ζεστάνει ο καιρός θα βγάλουν τραπεζάκια και επάνω στην πλατεία.

Όσον αφορά το φαγητό ο κατάλογος του εστιατορίου είναι αρκετά πλούσιος και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως. Από ορεκτικά επιλέξαμε μαραθόπιτα (5,00 ευρώ) και φάβα (4,50 ευρώ) ενώ από τα κυρίως δοκίμασα φιλέτο κοτόπουλο με σως φέτας (9,50 ευρώ). Οι μερίδες ήταν γενναίες και πεντανόστιμες. Στο τέλος μας κέρασαν οινόμελο και γλυκάκι!

Ετυμηγορία: Πιστεύω πως γενικά είναι μια πολύ καλή επιλογή, για ποιοτικό και νόστιμα μαγειρεμένο φαγητό. Φυσικά και να πάτε!

Κουζίνα: Ελληνική

Τιμές: 15 ευρώ/ άτομο

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Αυγό του Κόκκορα 

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;