Διαγωνισμός Done In 60 Seconds | «Amadeus»

Αυτό είναι το «Amadeus» που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τhe Jameson Empire Done In 60 Seconds Global Final, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου 2013.

Το «Amadeus» της Δήμητρας Μαργαριτίδου από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχε στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού Done In 60 Seconds, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανέδειξε την νικήτρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον τελικό του Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα, 54 φιλόδοξοι Έλληνες σκηνοθέτες έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδωσαν μία φρέσκια ματιά σε αγαπημένες ταινίες. Ανάμεσά τους κλασικά έργα, σύγχρονα αριστουργήματα, μικρές, ανεξάρτητες παραγωγές, όλες τους ταινίες αγαπημένες, διασκευάστηκαν η κάθε μία με τον δικό της, αναπάντεχο τρόπο, σε 60 μόλις δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο του δημοφιλέστερου ερασιτεχνικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, που για πρώτη φορά δέχτηκε συμμετοχές από τη χώρα μας.

Κριτές και συμμετέχοντες, μάλιστα, γιόρτασαν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού μαζί με ανθρώπους των media σε ένα μεγάλο πάρτι, που πραγματοποιήθηκε στον ολοκαίνουριο χώρο του Ρομάντσο.

Εκεί, η κριτική επιτροπή, δηλαδή ο Νίκος Περάκης, ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο  Ορέστης Ανδρεαδάκης υποδέχθηκαν τους 10 φιναλίστ, συζήτησαν μαζί τους για την εμπειρία τους από την επιλογή των ταινιών μέχρι τα γυρίσματα και ανακοίνωσαν την απόφαση τους για τον Έλληνα νικητή.

«Η εμπειρία μας στον διαγωνισμό Done in 60 Seconds από το Jameson ήταν μοναδική! Ευχαριστούμε που δίνετε την ευκαιρία στο γέλιο του Μότσαρτ να αντηχήσει και στο Λονδίνο. Άλλωστε… «What can go wrong?», δήλωσε ενθουσιασμένη η νικήτρια.

«Η επιλογή του νικητή ήταν δύσκολη» σχολίασε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, «γιατί η πλειονότητα των συμμετοχών ήταν υψηλού επιπέδου. Κάθε μία από τις φιναλίστ θα μπορούσε να προκριθεί στον τελικό του Λονδίνου. Το «Amadeus» ξεχώρισε επειδή κατάφερε να συμπυκνώσει όλο το νόημα της ταινίας σε 60 μόλις δευτερόλεπτα, με χιούμορ και χωρίς να αντιγράφει το ύφος της πρωτότυπης ταινίας. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα έχουμε πολύ περισσότερες συμμετοχές και προτρέπω τους νέους δημιουργούς να αρχίσουν να σκέφτονται από τώρα την ταινία που θα διασκευάσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;