Κάθε χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου γιορτάζουν οι Αμερικανοί την ημέρα του σουφλέ σοκολάτας και πλέον έχουμε την υποψία ότι θέλουν να μας παχύνουν.
Είπαμε να ακολουθούμε τις αμερικανικές γιορτές που σχετίζονται με λιχουδιές, αλλά πλέον η ζυγαριά μας αρχίζει να δυσανασχετεί. Προς το παρόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι, ετοιμάζοντας σήμερα σουφλέ σοκολατας, για το καλό της ημέρας.
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
Μερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
27-02-2024
Αγία Παρασκευή Αττικής
Υπάλληλοι γραφείου
Πλήρης Απασχόληση
13-03-2024
Μενίδι