Έρως και Ψυχή | Για μία ζωή γεμάτη Έρωτα!

Από την Λίλιαν Σίμου

Η αστρολογία περιγράφει με πολλούς τρόπους την Αγάπη, ας δούμε τι μας λένε δύο σημαντικοί αστεροειδείς γι’ αυτήν, ο Έρως και η Ψυχή και ας ακολουθήσουμε τα βήματά τους για να περάσουμε μία όμορφη ζωή, γεμάτη συγκινήσεις!

«Έρως ανίκαται μάχαν» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ο έρωτας, αυτός ο φτερωτός θεός με τα βέλη του κάνει τους ανθρώπους, άλλοτε να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας κι άλλοτε να βυθίζονται σε μεγάλη απελπισία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, γίνεται πάντα αναφορά στο όνομά του.

Συνηθίζουμε να μελετάμε τις πληροφορίες της Αφροδίτης (για τα αισθήματα και τον τρόπο που αγαπάμε), της Σελήνης (για τις βαθιές συγκινήσεις μας), του Άρη (για τον τρόπο που επιθυμούμε ή διεκδικούμε τους αγαπημένους μας, ή τον 5ο οίκο, τομέα που αφορά τις προσωπικές κι αισθηματικές μας σχέσεις.

Ωστόσο, πέρα από αυτά τα πιο γνωστά σημεία αναφοράς, η αστρολογία μας προσφέρει ένα ευρύ πεδίο αναφοράς, με άλλους παράγοντες, τους οποίους, συχνά αγνοούμε…

«Οι αστεροειδείς ή «μικρότεροι πλανήτες»
δεν είναι επ’ ουδενί μικρότεροι στην σημασία
ή την δύναμη της έκφρασής τους».
Demetra George & Douglas Bloch

Έρως και Ψυχή είναι δύο αστεροειδείς που συνδέονται μυθολογικά και αστρολογικά και μπορούν να υπογραμμίσουν λεπτές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στον χάρτη μας.

Σε συντομία, η Ψυχή αντιπροσωπεύει την ανώτερη διάσταση της Αφροδίτης, εκφράζοντας την εξευγενισμένη, άπιαστη αγάπη και την ψυχική αρμονία ανάμεσα στους εραστές. Την ψυχική ευαισθησία που έχει σχέση με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου. Την ψυχική ένωση που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και αγγίζει τη μεταφυσική διάσταση της σχέσης. Την ανάγκη για βαθιά, σχεδόν διαισθητική επικοινωνία, που δεν προσαρμόζεται σε ρηχές και εφήμερες σχέσεις.

Ο Έρωτας, ήταν ο αγαπημένος της Ψυχής στον μύθο, σηματοδοτεί τα «πιστεύω» μας, τον προσανατολισμό και τις εμπειρίες της ερωτικής αγάπης. Συμπεριλαμβάνει δημιουργικά πάθη, ενώσεις με πάθος που μας μεταμορφώνουν, τη μοιραία έλξη. Η Αφροδίτη, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Έρωτα, συμβολίζει την ερωτική ευχαρίστηση. Ο Έρως συμβολίζει τη δύναμη της ερωτικής ένωσης, τη μοναδικότητα της στιγμής, για την οποία θυσιάζουμε τα πάντα. Η Αφροδίτη δημιουργεί καλλιτεχνικά μέσα από αισθήματα αγάπης. Ο Έρως δημιουργεί καλλιτεχνικά μέσα από το πάθος για το ανέφικτο.

Περισσότερα για τον Έρωτα και την Ψυχή, στο άρθρο μας εδώ

Φέτος, την ημέρα των Ερωτευμένων, ο Έρωτας βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου και σε σύνοδο με τον Ήλιο ενώ τετραγωνίζει την Ψυχή που βρίσκεται στον Σκορπιό.

Βλέπουμε λοιπόν πως χρειάζεται ελεύθερη έκφραση για να ευδοκιμήσει η ερωτική έλξη και ενδεχομένως η σπίθα του έρωτα είναι άπιαστη, απόμακρη, αν και μαγνητική. Η ψυχή αναζητά το πάθος, προκαλεί το ενδιαφέρον της ερωτικής φλόγας, που ανταποκρίνεται δίχως να χάσει την αυτοδιάθεσή της. Σίγουρα η ψυχή πονά, προσκολλάται ή φοβάται την απόρριψη.

Μία βαθύτερη ένωση που δηλώνει την διαισθητική επικοινωνία και την ενστικτώδη κλίση του ενός προς τον άλλο, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Όταν η δόνηση μίας ψυχής αγγίξει την δόνηση μίας άλλης, ανα-γνωρίζονται και προσεγγίζουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο, δίχως τυπικές εξαρτήσεις, ασχέτως απόστασης, ή δυσκολιών που προβάλλονται στο μονοπάτι της ζωής τους.

Εξ άλλου ο Έρωτας είναι το πάθος για ζωή, για δημιουργία και για ένωση με ό,τι δονεί την ίδια την ζωή…

Δύο σύντομες συμβουλές για την ημέρα αυτή και για όποιον αναζητά την σπίθα του Έρωτα…

Κριός

Πάθος που συναρπάζει και σας απελευθερώνει, θα δώσει αφορμή για κατακτήσεις μέσα από τον κοινωνικό σας χώρο. Γοητεύεστε και γοητεύετε, αφού όλα για σας μοιάζουν ένα παιχνίδι που διατηρεί την φλόγα και την ζωντάνια, και σας δίνει τροφή για όνειρα, σχέδια και ερωτικές γνωριμίες απρόβλεπτες αλλά και συναρπαστικές.

Ταύρος

Ό,τι καλύτερο για σας και τον σύντροφό σας, αφού αφήνετε πίσω την ρουτίνα και ανακαλύπτετε νέους τρόπους για να εκφράσετε το πάθος σας. Αν είστε μόνοι, μην μείνετε στο σπίτι. Αντίθετα, είναι σχεδόν βέβαιο, πως σας περιμένει κάποιος θαυμαστής, έτοιμος να προσφέρει ό,τι ονειρεύεστε, αρκεί να αποφασίσετε μία έξοδο!

Δίδυμοι

Αποφύγετε τις συνηθισμένες προτάσεις για το ταίρι σας και δοκιμάστε κάτι το διαφορετικό, ένα ταξίδι συναρπαστικό, ή μία έξοδο που θα δημιουργήσει έκπληξη. Σίγουρα δεν μπορείτε να αποφύγετε το πάθος την ημέρα αυτή, επομένως ένα γεύμα σε ρομαντική ατμόσφαιρα, με αισθησιακές γεύσεις, θα είναι απαραίτητο. Αν είστε μόνοι, ξεφύγετε από τα συνηθισμένα στέκια σας, η Αγάπη σας περιμένει σε μία διαφορετική έξοδο.

Καρκίνος

Πολύ όμορφες οι προϋποθέσεις για να ζήσετε με το ταίρι σας στιγμές πάθους και έρωτα. Είναι ίσως μία ξεχωριστή μέρα για σας, γεμάτη ιδιαίτερη γοητεία και έλξη, επομένως πρέπει να την βιώσετε μόνοι, σε ένα περιβάλλον που σας προσφέρει την δυνατότητα για προσωπικές στιγμές. Όλα θα φανούν διαφορετικά για σας!

Λέων

Προσωπική γοητεία και πάθος για το ταίρι σας, σας δίνουν την ευκαιρία να λάμψετε μέσα από μία γενναιόδωρη κίνηση, ένα δώρο ή μία πρόταση που θα εκπλήξει. Αν είστε μόνοι, επιδιώξτε να συναντηθείτε με φίλους και να ακολουθήσετε το ένστικτό σας, προκειμένου να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας, να βρει το «ξεχωριστό σας ταίρι».

Παρθένος

Η επικοινωνία θα είναι πρωταρχικής σημασίας για να αισθανθείτε γοητευμένοι και να εκφράσετε με άνεση το πάθος. Δοκιμάστε να αφήσετε τον εαυτό σας λίγο εκτός συμβάσεων ή συστολής, καθώς σας περιμένει μία ευχάριστη ανατροπή. Ακόμη κι αν ταράζει η ημέρα αυτή την ρουτίνα σας, μην διστάσετε να προβάλλετε τα συναισθήματά σας.

Ζυγός

Κτητικότητα και δυναμισμός είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ημέρας. Θα θέλετε να κυριαρχήσετε στο ταίρι σας, προσφέροντας ένα ξεχωριστό δώρο ή προτείνοντας ένα γεύμα σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Σίγουρα υπάρχει έντονο το στοιχείο της γοητείας και ακόμη κι αν είστε μόνοι, η ευκαιρία να βρείτε τον άνθρωπο που θα ανάψει την σπίθα του έρωτα, είναι αυτές τις ημέρες!

Σκορπιός

Με την Ψυχή στο ζώδιό σας, οι συγκινήσεις είναι βαθιές, προκαλούν ριζικές αλλαγές και προτάσσουν την ανάγκη για πλήρη ανατροπή στον αισθηματικό σας κόσμο. Αφεθείτε στο συναίσθημα και ακολουθήστε την απελευθερωτική δύναμη του έρωτα. Αν είστε μόνοι, η γοητεία σας θα είναι ικανή να μαγνητίσετε το ταίρι που σας ενδιαφέρει, αλλάζοντας τη ζωή σας ουσιαστικά.

Τοξότης

Σκοπεύοντας να περάσετε όμορφα και ξεχωριστά, η ημέρα αυτή σας κάνει γοητευτικούς με μία μυστηριώδη έλξη που θα αφήνει ερωτηματικά, αλλά και θα μαγνητίζει. Αν σας αρέσουν οι ρομαντικές ιστορίες αγάπης, είστε στην κατάλληλη περίοδο. Ανατρεπτικά και πάντα εκπλήσσοντας, ο έρωτας έρχεται μέσα από φλερτ, κατακτήσεις, αλλά μην επενδύσετε για μακροχρόνιες προοπτικές.

Αιγόκερως

Αναστάτωση και αβεβαιότητα αρχικά αισθάνεστε, καθώς ταράζει την συνήθη προγραμματισμένη σας ζωή ο έρωτας αυτή την εποχή. Όμως είστε σε θέση να χαρείτε το πάθος, ή να προκαλέσετε το ενδιαφέρον στον κοινωνικό σας χώρο, δίχως να το επιδιώξετε. Αν είστε μόνοι, θα φανεί ιδιαίτερα γοητευτική μία γνωριμία και θα σας αλλάξει τα δεδομένα.

Υδροχόος

Φυσικά είναι στις επιλογές σας η απόφαση για ένα έντονο πάθος, μέσα από μία σχέση ήδη υπάρχουσα και επίσημη, ή μία γνωριμία νέα που θα αναστατώσει την ζωή σας. Γοητευτικοί και ελκυστικοί, δύσκολα θα είστε μόνοι, ενώ αν επιδιώξετε να βιώσετε συγκινήσεις, θα βρείτε πρόθυμους θαυμαστές να σας τις προσφέρουν! Η κοινωνική σας παρουσία, θα αφήσει αίσθηση.

Ιχθείς

Ο έρωτας για σας μοιάζει με ένα ρομαντικό και ξεχωριστό ταξίδι. Αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε για να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας, προσπαθήστε τουλάχιστον να περάσετε την ημέρα αυτή με ένα ασυνήθιστο τρόπο, ένα ξεχωριστό γεύμα, μία έξοδος σε ένα χώρο που είναι ασυνήθιστος για σας. Αν είστε δεσμευμένοι, εκπλήξτε ευχάριστα το ταίρι σας, με ένα δώρο και στιγμές μοναχικές, για σας τους δύο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;