Μερίδες
20-25 τεμάχια
Υλικά
- 125γρ βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250γρ μπισκότα (πτι-μπερ)
- 170γρ ζαχαρούχο γάλα
- 40γρ κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
- 30 ml κονιάκ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 100γρ σοκολάτα τρούφα
Εκτέλεση
Βάλτε τα μπισκότα στο multi και αλέστε τα σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να θρυμματιστούν σε μεγάλα κομμάτια.
Αδειάστε τα σε ένα μπολ και αναμείξτε με το κακάο και τη βανίλια.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια, ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και ανακατέψτε λίγο ακόμα.
Εκτέλεση
Βάλτε τα μπισκότα στο multi και αλέστε τα σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να θρυμματιστούν σε μεγάλα κομμάτια.
Αδειάστε τα σε ένα μπολ και αναμείξτε με το κακάο και τη βανίλια.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια, ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και ανακατέψτε λίγο ακόμα.
Πλάστε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και κυλήστε τα σε μια πιατέλα, στην οποία έχετε απλώσει την τρούφα σοκολάτα, ώστε να πάει παντού.
Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά σερβίρετε.
Συχνά λάθη
Προσοχή! Θρυμματίζουμε υπερβολικά τα μπισκότα στο multi και γίνονται σκόνη. Τα μπισκότα πρέπει να θρυμματιστούν σε μεγάλα κομμάτια (Βλέπετε φωτογραφία).
Tip
Μπορείτε αντί για τρούφα να πασπαλίσετε με τριμμένη καρύδα.
Συντάκτρια | Χριστίνα Κόκκα
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Αθήνα