Συνταγές Μαγειρικής | Πως φτιάχνονται τα μακαρόνια με κιμά;

Τα μακαρόνια είναι το κατεξοχήν φαγητό για κάθε φοιτητή που μένει μόνος του. Δεν υπάρχει πιο απλό από το να ζεστάνεις νερό και να φτιάξεις μακαρόνια. Και ο πιο άχρηστος νοικοκύρης το καταφέρνει! Αν θέλετε όμως να κάνετε το τραπέζι σε κάποιο φίλο σας ή κάποιο πρόσωπο που παίζει κατάσταση και το μόνο που ξέρετε να μαγειρεύετε είναι αυτό μπορείτε πολύ εύκολα να το συνοδεύσετε με κιμά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα κουτί μακαρόνια
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, διπλοπερασμένο από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • μπαχαρικά (π.χ. κανέλα, δυόσμος)
  • αλάτι

Οδηγίες:

Βράζετε νερό το οποίο φτάνει μέχρι το μέσο μία ψιλομεγάλης κατσαρόλας και βάζετε να διαλυθεί μέσα ένα ζωμό λαχανικών. Μετά από 5 λεπτά ρίχνετε μέσα και τα μακαρόνια σας.

Στη συνέχεια θα πάρετε μία μικρούλα κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα λίγο λάδι, ίσα ίσα για να καλύψει τον πάτο. Μετά από 2-3 λεπτά αφού έχει ζεστάνει το λάδι, τρίβετε το κρεμμύδι (ενδέχεται να δακρύσετε λιγάκι) μέσα στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί. Αν αρχίσει να μαυρίζει σημαίνει πως το έχετε κάψει. Προσπαθήστε να το αποφύγετε. Έπειτα ρίχνετε τον κιμά σας και τον αφήνετε να τσιγαριστεί επίσης. Όταν έχει πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα το κρέας σας ρίχνετε νερό μέχρι να καλυφθεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αμέσως μετά το ντοματοχυμό και τα μπαχαρικά σας.

Τα μακαρόνια θα είναι έτοιμα σε 25 λεπτά, σε μεσαία φωτιά ενώ ο κιμάς από τη στιγμή που προστίθεται το νερό και ο ντοματοχυμός βράζει για 45 λεπτά περίπου. Μπορείτε αν θέλετε να τον δοκιμάζετε κατά διαστήματα.

Το σπίτι θα έχει γεμίσει από μυρωδιές και θα μυρίζει σαν την κουζίνα της μαμάς σας. Φυσικά ο κιμάς ποτέ δε θα είναι ίδιος με το δικό της αλλά θα είναι η δική σας προσπάθεια και θα χαρείτε πολύ!

*Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής μπορείτε να ακούτε το παρακάτω… θα ταυτιστείτε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;