Το Βραστό | Το μυστικό μαγαζί του Χαλανδρίου

Στο πιο όμορφο σημείο του Χαλανδρίου, στο ρέμα Πολυδρόσου, βρίσκεται κρυμμένο μέσα στη φύση εδώ και 43 χρόνια, το Βραστό. Η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, τα καλομαγειρεμένα και πάντα φρέσκα φαγητά, το άψογο service συνέβαλαν στο να αντέξει στο πέρασμα των χρόνων και να χτίσει τη δική του ιστορία. Ο κύριος Γιάννης, ιδρυτής της ταβέρνας βρίσκεται πάντα στη γωνιά του για να σε υποδεχτεί στο μαγαζί και να σε κάνει να νιώσεις σα στο σπίτι σου. Πλέον, η διαχείριση έχει περάσει στους νεότερους που φρόντισαν και με το παραπάνω, με προσωπική προσπάθεια και κόπο, να δημιουργήσουν έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Ο χώρος είναι πραγματικά εκπληκτικός, γήινα χρώματα, μοντέρνα ταπετσαρία, τζάκι στη γωνία, όλη η διακόσμηση είναι υπέροχη. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εξωτερικό μέρος, το χειμώνα υπάρχει τζάκι, ενώ το καλοκαίρι τα τραπέζια βγαίνουν στον μικρό κήπο με το γκαζόν και τα λουλούδια. Τα παιδιά που δουλεύουν στο service είναι πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά, θα φροντίσουν να μη σας λείψει τίποτα!

Ξεκινήσαμε το γεύμα με μια δροσερή και ελαφριά μακεδονική σαλάτα (6 ευρώ). Από ορεκτικά επιλέξαμε τυροπιτάκια με τραγανό φύλο που ανοίγεται καθημερινά στο εστιατόρια για να διασφαλίζετε η άριστη ποιότητα, η γέμιση περιλάμβανε τουλουμοτύρι Καρύστου, ανθότυρο και φέτα (6 ευρώ). Τα καλύτερα τυροπιτάκια που έχω δοκιμάσει ποτέ και η μερίδα αρκετά γενναία!

Επίσης επιλέξαμε κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά που παρασκευάζονται από 11 υλικά και μοσχομύριζαν (5,50 ευρώ), συνοδευμένα από τυροκαυτερή (4,40 ευρώ). Και επιτέλους ένα μαγαζί που σερβίρει χειροποίητη τυροκαυτερή με τα κομματάκια της φέτας  και τις καυτερές πιπεριές να σκανδαλίζουν τη γλώσσα. Ευτυχώς επιλέξαμε να πιούμε και χύμα λευκό κρασάκι, ποικιλία Σαβατιανό προερχόμενο από την Ορεινή Κορινθία, έπαιξε σημαντικό ρόλο να σβήσουμε την υπέροχη κάψα της τυροκαυτερής.

Και στο τραπέζι έφτασαν τα κυρίως, μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι και φρέσκια ντοματούλα, συνοδευμένο από άφθονο τριμμένο τυράκι (12 ευρώ). Και ας φτάσουμε στη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που δεν είναι άλλο από το Βραστό από όπου πήρε και το όνομά του. Ένα μεγάλο κομμάτι μοσχάρι χωρίς καθόλου λίπος, που βράζει 4 ώρες για να είναι τόσο μαλακό ώστε να λιώνει στο στόμα, συνοδευμένο από πατατούλες και καροτάκια και το ζωμό με την πλούσια και έντονη γεύση. (12 ευρώ). Στους πιο τολμηρούς θα πρότεινα να προσθέσουν και λίγο μπούκουβο για πιο πικάντικη γεύση. Ταιριάζει ιδανικά με το κρύο των ημερών!

Στο τέλος μας κέρασαν φρέσκο σιμιγδαλένιο χαλβά, με ολόκληρα αμύγδαλα, που φτιάχνουν καθημερινά στο μαγαζί για να κερνάνε τους πελάτες. Αυτό που έχω να σημειώσω είναι πως ότι παραγγείλαμε ήταν πολύ γευστικό και προσεκτικά εκτελεσμένο. Μεγάλο ρόλο έπαιξε σίγουρα και η ποιότητα των πρώτων υλών. Επίσης όλες οι μερίδες ήταν τεράστιες.

Tip1: Το Βραστό συμμετέχει κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στην ενέργεια «Βραδιές Γευσιγνωσίας Μπίρας», εντάσσεται στο πρόγραμμά της «Love Beer», όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο menu με τη συνοδεία μπύρας στα 19 ευρώ το άτομο. Το menu περιλαμβάνει σαλάτα, ορεκτικό και κυρίως, κάθε ένα πιάτο συνδυάζεται και με διαφορετική μπύρα ενώ στο τέλος το μαγαζί σας κερνάει το γλυκό!

Tip2: Το Βραστό με σεβασμό σε όλους τους πελάτες του, έχει δημιουργήσει θέση parking για ΑΜΕΑ. Επίσης, όλοι οι χώροι του εστιατορίου είναι προσβάσιμοι από αναπηρικό αμαξίδιο , ενώ υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένη τουαλέτα!

Tip3: Προσέξτε μόνο μην καθίσετε στο τραπέζι «αλλουνού»!! Είναι μια ωραία εφεύρεση της ομάδας του εστιατορίου για να κάνει reserved τα τραπέζια!

Ετυμηγορία: Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εννοείται να πάτε!!

Κουζίνα: ελληνική
Τιμές: 17-20 ευρώ το άτομο

Υ.Γ  Αν θες και εσύ να μαθαίνεις πρώτος για τα αγαπημένα σου μέρη αλλά και να τα σχολιάζεις τότε κάνε “like” στην σελίδα μας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;