ΑΠΘ | Η Βία και ο εκφοβισμός δεν θα κάμψουν το Πανεπιστήμιο

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΑΠΘ

Ο προπηλακισμός του εξαίρετου επιστήμονα, δασκάλου και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Σπύρου Παυλίδη, το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου 2012 στην κοσμητεία της Σχολής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά του ΑΧΕΠΑ, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης.

Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων.

Τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού είναι ξένα προς το πανεπιστήμιο. Οι πανεπιστημιακές αρχές δεν κάμπτονται όταν προσπαθούν, σε εποχή μάλιστα κρίσης, να κρατήσουν όρθιο το πανεπιστήμιο και να εκπληρώσουν τον ακαδημαϊκό του ρόλο. Στο όνομα των 75.000 φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, και σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο κλειστό, οι πανεπιστημιακές αρχές μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους.

Επίσημη ανακοίνωση από την πρυτανεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;