Locish | Μια ανατρεπτική ταξιδιωτική εφαρμογή... made in Greece!

Locish, μια ανατρεπτική ταξιδιωτική εφαρμογή ξεκινάει το παγκόσμιο ταξίδι της από την Αθήνα από Έλληνες!

Locish | Μια ανατρεπτική ταξιδιωτική εφαρμογή... made in Greece!

Στην “πραγματική οικονομία”, όλοι μας πληρωνόμαστε για τις δεξιότητες και τις γνώσεις τις οποίες έχουμε, όπως Οικονομικά, Μαθηματικά ή πρακτικές γνώσεις όπως κατασκευή, πώληση κτλ. Πως θα αντιδρούσατε αν σας έλεγαν ότι η γνώση σας για το που μπορεί να φάει ή να διασκεδάσει κανείς απόψε στην πόλη σας, είναι μια γνώση που κάποιος θα πλήρωνε για να την αποκτήσει? Και ποιος είναι αυτός που θα πλήρωνε?

Εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, επισκέπτονται άγνωστες πόλεις καθημερινά, ελπίζοντας να ζήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Πολλές φορές όμως η πραγματικότητα τους προσγειώνει, αφού καταλήγουν σαν προβατα στη σφαγή, σε τουριστικά μέρη του συρμού. Όλα θα ήταν διαφορετικά για αυτούς εάν ηξεραν κάποιον κάτοικο της πόλης να τους συμβουλέυσει για τα μέρη της πόλης, όπως για παράδειγμα το χάλαρο μπαρ με την αγαπημένη τους μουσική που είναι “κρυμμένο” από όλους αυτούς τους τουρίστες που περιπλανώνται στο μοναστηράκι.

Το Locish, αξιοποιώντας ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά, βάζει τους κατοίκους της πόλης, εσάς, στην υπηρεσία του ταξιδιώτη, και επιχειρεί να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη σε κάθε πόλη στον κόσμο, ξεκινώντας από την Αθήνα.

Locish | Μια ανατρεπτική ταξιδιωτική εφαρμογή... made in Greece!

Πως λειτουργεί το Locish

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπαίνουν στο www.locish.com και δημιουργούν το προφίλ τους. Στη συνέχεια, έχοντας αποκτήσει τον τίτλο του “Local Angel”, καταχωρούν με λεπτομέρεια τα μέρη (εστιατόρια, μπαρ, αξιοθέατα) της Αθήνας που αυτοί θα πρότειναν σε έναν ταξιδιώτη. Από την άλλη πλευρά, ο ταξιδιώτης στην Αθήνα, μέσω του κινητού του, ζητάει μία πρόταση για ένα εστιατόριο, μπαρ ή οτιδήποτε άλλο, δηλώνοντας ένα μικροποσό που προτίθεται να πληρώσει σε όποιον του δώσει μία καλή πρόταση. Οι Local Angels που “ταιριάζουν” με τον ταξιδιώτη, ειδοποιούνται, και υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Με έναν έξυπνο αλγόριθμο, ο ταξιδιώτης πλέον καλείται να δεχτεί ένα από τα καλύτερα μέρη που του προτείνονται. Με την αποδοχή της πρότασης, ο κάτοικος της πόλης κερδίζει το ποσό, και ο ταξιδιώτης έχει στο κινητό του αναλυτικές λεπτομέρειες (διεύθυνση, χάρτη, τηλέφωνα) για το μέρος που ζήτησε.

Παγκόσμια πρώτη στην Αθήνα

Το Locish έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες και καλεί οποίον γνωρίζει όμορφα μέρη στην Αθήνα, μιλάει Αγγλικά, και είναι ανοιχτός σε εναλλακτικές μορφές εσόδων, να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν την πόλη μέσα από τα ματιά τους, βγάζοντας παράλληλα χρήματα. Ήδη στις πρώτες μέρες λειτουργίας του Locish, πάνω από 450 κάτοικοι έχουν χριστεί σε “Local Angels”, καταχωρώντας πάνω από 1600 μέρη στην Αθήνα, όταν παγκόσμιας εμβέλειας εδραιωμένες εφαρμογές όπως το TripAdvisor περιλαμβάνουν μόνο 846.

Στόχος του Locish είναι να κάνει την πρεμιέρα του στην Αθήνα, και στη συνέχεια να επεκτείνει τη λειτουργία του σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις του κόσμου.

Η ομάδα πίσω από το Locish

Το Locish δημιουργήθηκε από δυο φίλους, τον Αλέξη Χριστοδούλου και τον Γρηγόρη Ζωντανό, που είχαν μια πρωτότυπη αλλά πρακτική ιδέα, και μέσα στην κρίση αποφασίσαν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και να ρισκάρουν δημιουργώντας κάτι καινοτόμο. Όντας Προγραμματιστής και Ειδικός σε θέματα Marketing & Επιχειρείν αντίστοιχα, οι δύο φίλοι στην ουσία εξαργυρώνουν την εμπειρία στον χώρο τους, επιχειρώντας να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που οι ίδιοι συναντούσαν στα ταξίδια τους. Όπως λένε οι ίδιοι, “λύνουμε ένα πρόβλημα που εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζεται μέσα από παραδοσιακές αλλά αναποτελεσματικές μεθόδους, όπως εντυποι ταξιδιωτικοί οδηγοί ή κουραστικές λίστες στο internet. Χρησιμοποιούμε τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με ικανότητες γεωγραφικού προσδιορισμού και επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, για να επιτρέψουμε στον κάτοικο της πόλης να βοηθήσει άμεσα τον ταξιδιώτη”.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα locish.com.

Τέλος μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το σχετικό ρεπορτάζ του Μακεδονία TV παραπάνω.

Υ/Γ: Στο μέλλον θα ανεβάσουμε σχετικό post – review της εφαρμογής. 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;