Σε πορεία βελτίωσης ο Νέλσον Μαντέλα

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, νοσηλεύεται επί μία εβδομάδα με πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 94 ετών. Σήμερα το γραφείο της προεδρίας ανακοίνωσε πως  έχει σημειώσει πρόοδο και οι θεράποντες ιατροί του είναι ικανοποιημένοι από την αντίδρασή του στη θεραπεία.

«Οι γιατροί που φροντίζουν τον πρώην πρόεδρο Μαντέλα ανακοίνωσαν πως έχει κάνει προόδους το τελευταίο 24ωρο και είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στη θεραπεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Επίσης ανακοινώθηκε χθες πως οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως υπέστη μία υποτροπή παλαιότερης πάθησης των πνευμόνων.

Οι επίσημες πηγές επαναλαμβάνουν από την ημέρα της εισαγωγής του Μαντέλα στο νοσοκομείο πως η υγεία του πηγαίνει καλύτερα και δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Άλλωστε, ούτε η κυβέρνηση, ούτε και το κυβερνητικό κόμμα ΑΝC έχουν τροποποιήσει τα προγράμματά τους.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του Μαντέλα. Ο ίδιος θεωρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του ως σύμβολο της εθνικής συμφιλίωσης, αφού αυτός διαπραγματεύθηκε με το καθεστώς των λευκών τον τερματισμό του απαρτχάιντ και την εγκαθίδρυση πολυφυλετικής δημοκρατίας το 1994.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;