Ζώδια | Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 19-26/11/2012

Δράση ανάμεσα στις δύο εκλείψεις

Από την Λίλιαν Σίμου www.astrolife.gr

Η εβδομάδα που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο τελευταίες εκλείψεις του έτους, είναι μία εβδομάδα ιδιαίτερα εκφραστική και δυναμική, αφού ήδη από τις 17/11 ο Άρης είναι στον Αιγόκερω και λειτουργεί η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας μαχητικά και περισσότερο έντονα. Πώς όμως φθάνουμε στο ζενίθ; Αρχικά μέσα από την αλλαγή στάσης στον τρόπο δράσης.

Ο Άρης στον Αιγόκερω προβάλλει το πρότυπο του στόχου προς μία κορυφή. Η ανάβαση είναι σκληρή και μέσα από ανταγωνισμούς. Η πρόοδος επιτυγχάνεται, όταν ο αγώνας ξεπερνά κάθε άλλη προτεραιότητα. Σίγουρα είναι η θέση του Άρη που επιτυγχάνει τα περισσότερα επιτεύγματα. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα, ο Άρης συμμετέχει σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο σχήμα συνδυασμών.

Σημαντική είναι η όψη συνόδου προς τον Πλούτωνα και του τετραγώνου προς τον Ουρανό μέσα στην εβδομάδα. Οι μέρες αυτές φέρνουν σκληρές αντιπαραθέσεις, τάση για ατυχή συμπεριφορά και ένταση, αλλά και ατυχήματα. Ωστόσο, αν επικρατήσει η σύνεση και η εγκράτεια, δίνουν την ευκαιρία για ένα έργο συγκροτημένο και σοβαρό, που θα καλλιεργηθεί με υπομονή και γνώση, ειδίκευση, εμπειρία. Ο Κρόνος κυβερνά και στηρίζει τον Άρη, με όψη εξαγώνου.

Στις 22 του μήνα, η είσοδος του Ήλιου στον Τοξότη, επιτυγχάνεται με το τετράγωνο του Ήλιου προς τον Ποσειδώνα. Θα έχουμε διάθεση για ιδεολογικές ή φιλοσοφικές αναζητήσεις, επιθυμία για νέες ευκαιρίες, αν και οι συνδυασμοί του ουρανού μας ενημερώνουν πως ακόμη δεν προσφέρει το έδαφος για ξεκινήματα. Προσοχή θα χρειαστεί στην ουτοπία και την αυταπάτη. Η έμπνευση βοηθά σε πρακτικό επίπεδο, αλλά σε θέματα μεταφυσικά, μπορεί να είναι παραπλανητική. Επιφυλακτικοί στα βήματά μας λοιπόν…

Η εβδομάδα συνιστά προσεκτικές κινήσεις, σωστή προετοιμασία, φυσικά όχι ακόμη αλλαγές ή σημαντικά σχέδια σε εφαρμογή. Εξ άλλου, ο Ερμής συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του και η επόμενη έκλειψη είναι προ των πυλών…

Θέματα που πρέπει να προσέξουμε επιγραμματικά:

-Ατυχήματα

-Επιθετικότητα

-Έκρυθμες αντιδράσεις

-Νεύρα και ένταση

-Ισχυρογνωμοσύνη

-Βιαστικές κινήσεις

-Εξαναγκασμό

-Αγώνα χωρίς ηθικές αναστολές

-Πιέσεις κάθε είδους

-Υπερκόπωση

-Ουτοπικές προσδοκίες

-Αβέβαια ιδανικά

-Υπερβολική φαντασία

-Εξαπάτηση, απογοήτευση, απόρριψη, απομυθοποίηση

Ας δούμε τα σημεία που αγγίζουν τα φαινόμενα της εβδομάδας, στα ατομικά μας ωροσκόπια:

Στα ζώδια ή στους ωροσκόπους:

Κριός

Ημέρες μάχης για να κατακτήσετε την κορυφή και να φθάσετε στο ζενίθ των προσδοκιών σας. Όμως εκείνο που οφείλετε να κάνετε, είναι ένα σωστό προγραμματισμό. Διαφορετικά, θα λειτουργήσετε ανυπόμονα στην καριέρα σας και μπορεί να προκαλέσετε αντιπαλότητες και ζήλια. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός, προκειμένου να περιορίσετε τα κέρδη και να μειωθεί το κύρος σας, είναι εμφανής και σε ένα μεγάλο βαθμό, θα ήταν καλό να προσέχετε τους συνεργάτες ή όσους έχουν μία άμεση σχέση με σας. Αν και θα εκτιμούν τα προσόντα σας, ανταγωνιστές θα καραδοκούν και θα είναι πρόθυμοι να περιορίσουν την πορεία προς την κατάκτηση του στόχου σας.

Βοήθεια και στήριξη θα βρείτε από τις προσωπικές σας αντοχές, που είναι μεγαλύτερες από αυτές που φαντάζεστε. Ωστόσο, είναι δυνατόν να αισθανθείτε μόνοι στον αγώνα της επικράτησης. Πιθανόν αυτό να είναι και η ενδυνάμωσή σας. Μην αποθαρρύνεστε!

Αποφύγετε ωστόσο, να είστε σε μία υπερβολικά αισιόδοξη διάθεση, κυρίως μετά τα μέσα της εβδομάδας. Ιδέες που σας προβάλλουν, φαίνονται πολύ καλές για να είναι εφικτές και ρεαλιστικές. Συγκρατήστε τον ενθουσιασμό σας.

Ταύρος

Σε μία ευνοϊκή θέση θα κυλήσει η πορεία του Άρη στον Αιγόκερω για σας, αλλά αυτή την εβδομάδα, πρέπει να προσέχετε όσους έχουν συμφέροντα και θέλουν να επωφεληθούν από τις γνώσεις σας. Μπορεί να πρόκειται για άτομα από τον επιστημονικό χώρο, από ένα χώρο πνευματικής αναζήτησης (αν ασχολείστε με ανάλογα θέματα), ή από το εξωτερικό. Ωστόσο, εκείνο που θα ήταν σημαντικό να έχετε κατά νου, είναι πως δεν είναι σωστό να επηρεάζεστε από εκείνους που θαυμάζετε και να δογματίζεστε με τις ιδέες τους. Αν σπουδάζετε, η γνώση που θα αποκομίσετε αυτή την περίοδο, θα σας βοηθήσει στην άνοδο και εξέλιξή σας. Λίγο δύσκολες οι πρώτες ημέρες, θα βρεθείτε ίσως μπροστά σε απρόοπτα εμπόδια ή εξελίξεις. Μην αποθαρρύνεστε, καθώς θα έχετε στήριξη από έναν συνεργάτη ή τον σύντροφό σας.

Αποφύγετε να επενδύσετε αυτή την εποχή, οι συμφωνίες που αφορούν κεφάλαια, δάνεια ή ρυθμίσεις χρεών, δεν αποδίδουν και μπορεί να γίνουν σημαντικά λάθη. Μία ρομαντική διάθεση, θα σας δώσει χαρά, αλλά μην ωραιοποιείτε τον/την σύντροφό σας.

Δίδυμοι

Είναι περισσότερο έκδηλη η αγωνία σας αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα αν έχετε δάνεια ή χρέη. Πιέσεις ασκούνται για να γίνουν ρυθμίσεις, θα ήταν καλό να περιμένετε όμως ως το τέλος του μήνα. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, κάποια απρόοπτα θα σας υποχρεώσουν να κάνετε έξοδα που δεν περιμένατε. Προσπαθήστε να περιορίσετε όσο το δυνατόν τις έξτρα δαπάνες και διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Το άγχος είναι κακός σύμβουλος. Σε ό,τι αφορά την υγεία σας, καλό θα ήταν να προσέχετε το δέρμα και τα οστά, αλλά και να ξεκουράζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μία απογοήτευση μπορεί να αισθανθείτε, καθώς πιστεύετε πως εργάζεστε περισσότερο για να κερδίζουν άλλοι, παρά εσείς. Οργανωθείτε και προσδιορίστε τον στόχο σας συγκεκριμένα. Αναζητήστε λύσεις και περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για δράση. Κάποιος έμπειρος και ώριμος άνθρωπος, θα σας στηρίξει και θα βρείτε κοντά του λύσεις.

Αποφύγετε να ωραιοποιείτε το ταίρι σας, γιατί παραβλέπετε λεπτομέρειες. Αργότερα θα το απομυθοποιήσετε και θα του καταλογίσετε πως σας απογοήτευσε. Δεν ευνοείται μία νέα συνεργασία ως το τέλος του μήνα.

Καρκίνος

Καθώς ο Άρης είναι απέναντι από το ζώδιό σας για ένα δίμηνο περίπου, θα έχει ενδιαφέρον να βρείτε τους κατάλληλους συνεργάτες στη ζωή σας και να προοδεύσετε μέσα από την συμπαράστασή τους. Με ένα κοινό στόχο και αρκετό πείσμα, θα είστε αποτελεσματικοί. Παρ’ όλ’ αυτά όμως, θα ήταν καλό να αποφύγετε τις διενέξεις μέσα στην εβδομάδα που κυλά. Παρεξηγήσεις και νευρικότητα, ή μία παρορμητική και βιαστική απόφαση, θα σας φέρουν σε αδιέξοδο και ρήξη. Θα δημιουργήσουν ρωγμή στην σχέση αυτή. Σε προσωπικό επίπεδο, δοκιμάζετε την ποιότητα και την αντοχή σε μία σοβαρή σχέση ή στο γάμο σας. Αν ξεπεράσετε κάποιες διαφορές αυτών των ημερών και επιδείξετε και οι δύο υπομονή, τότε θα χαρείτε την διάρκεια και την σύσφιξη της σχέσης αυτής, ή και θα αποφασίσετε μία επισημοποίηση.

Εκείνο που χρειάζεται να προσέχετε, είναι τον ενθουσιασμό στον χώρο εργασίας, όπου πολλές όμορφες ιδέες ή προτάσεις, δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν. Επομένως, είναι σημαντικό να μην πάρετε άμεσα αποφάσεις, αντίθετα, να είστε επιφυλακτικοί σε ό,τι σας προβάλλουν.

Λέων

Δέχεστε πολλές υποχρεώσεις αυτή την εποχή και για λίγες ημέρες, θα είστε αρκετά κουρασμένοι ή εκνευρισμένοι. Προσπαθείτε να επικρατήσετε σε ένα χώρο ανταγωνιστικό, με ισχυρούς αντιπάλους. Οι απαιτήσεις ίσως σας φανούν πολλές, ωστόσο διαθέτετε πείσμα και μπορείτε να παλέψετε. Η μαχητικότητά σας, σας προσφέρει την δύναμη που χρειάζεστε και αν δεν επηρεάζεστε από τρίτους, θα έχετε σταθερή πρόοδο. Αποφύγετε να συγκρουστείτε ανοιχτά με τα συμφέροντα ανθρώπων που δρουν υπόγεια και διαβρωτικά. Θωρακιστείτε απέναντι στην αντιζηλία και τις κινήσεις τους. Χρειάζεστε ξεκούραση καθώς κουράζεστε και δέχεστε πιέσεις καθημερινά. Προσέχετε λοιπόν την διατροφή σας, αλλά και τις δραστηριότητες που σας εξαντλούν.

Αρκετά ονειροπόλοι θα είστε στην ερωτική σας ζωή. Αν συναινεί και το ατομικό σας ωροσκόπιο, μπορεί να αισθανθείτε ιδιαίτερα ρομαντικοί. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να είστε γειωμένοι και κοντά στην πραγματικότητα. Μπορεί να επενδύετε πολλά στον σύντροφό σας και να σας απογοητεύσει το «αύριο».

Παρθένος

Είναι αρκετά θετικές οι συνθήκες με τον Άρη στον Αιγόκερω για σας και ό,τι σημαντικό θέλετε να δημιουργήσετε. Επομένως, είναι η ευκαιρία σας μέχρι το τέλος του χρόνου να βάλετε σε εφαρμογή κάποια σχέδια που ήδη προετοιμάζατε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Επεξεργαστείτε τα, προγραμματίστε τα και περιμένετε την κατάλληλη στιγμή. Μην αποθαρρύνεστε επειδή συναντάτε ανατροπές ή εμπόδια στην πορεία αυτών των ημερών. Είναι παροδικά και κερδίζετε χρόνο για να τελειοποιήσετε το έργο σας. Στην αισθηματική σας ζωή, ένας απρόβλεπτος έρωτας σας κάνει να αισθανθείτε πάθος και να αλλάξετε εσωτερικά σε μεγάλο βαθμό. Το πάθος αυτό, σας μεταμορφώνει. Αν είστε σε μία μόνιμη σχέση όμως, θα είναι αρκετά πιθανό να έρθει η ρήξη. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αποφάσεις.

Στην οικογενειακή ατμόσφαιρα, βρίσκετε θαλπωρή και μία ηρεμία. Αλλά υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου, κάποιο μυστικό ή ένα ψέμα. Αποφύγετε να επενδύσετε στις σχέσεις αυτές άμεσα, όπως και να προχωρήσετε σε μία εκτίμηση της οικογενειακής σας περιουσίας

Ζυγός

Θα είστε αρκετά απαιτητικοί και μαχητικοί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας. Μπορεί να οργανώσετε και να προγραμματίσετε ένα έργο με μέλη της οικογένειας και να έρθετε σε ρήξη με το πείσμα και την ισχυρογνωμοσύνη, δική σας ή των οικείων σας. Δεν θα ήταν σωστή μία ανοιχτή αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες γιατί δεν θα οδηγήσει πουθενά. Αντίθετα θα οξύνει τα πνεύματα. Αν σας ενδιαφέρει μία αλλαγή στο σπίτι, ή επισκευή, θα πρέπει να προγραμματιστεί αλλά να υλοποιηθεί από το τέλος του μήνα και μετά. Μία οικονομική επένδυση στο σπίτι, θα αποδώσει μελλοντικά.

Οι υποθέσεις που αφορούν τις σπουδές, σας δυσκολεύουν παροδικά, αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Αν είστε καλλιτέχνες, θα αποδώσετε στο έργο σας. Παράλληλα, υποσχέσεις ή υπογραφές συμφωνιών, θα είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν και να προοδεύσουν σε πρακτικό επίπεδο, γι’ αυτό ας τις αποφύγετε.

Σκορπιός

Συζητήσεις μαχητικές θα έχετε αυτή την περίοδο και θα διεκδικείτε με σθένος ό,τι επιθυμείτε. Θα είστε αρκετά καυστικοί ή σκληροί στον λόγο, επομένως διατηρήστε την ευγένεια και τους ήπιους τόνους. Αν και θα είστε πειστικοί σε ένα βαθμό, θα πρέπει να είστε και συμπαθείς. Οι αντιπαραθέσεις θα σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε τον χαρακτήρα του στενού σας περίγυρου και λεπτομέρειες που θα βγουν στην επιφάνεια, είναι ικανές να σας δώσουν καλύτερη εκτίμηση των ανθρώπων που σας περιβάλλουν. Δεν θα πρέπει όμως να έρθετε σε ανοιχτή ρήξη ή αντιπαράθεση, γιατί μπορεί να χαλάσει μία σχέση ή μία συμφωνία, πάνω σε μία παρόρμηση.

Στα οικονομικά σας, είναι λίγο αβέβαιες οι προοπτικές και θα σας ήταν απαραίτητο να παραμείνετε συγκρατημένοι. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε οικονομικά σε ένα χόμπι, να ρισκάρετε σε ένα τυχερό παιχνίδι, ή να έχετε μία ακριβή διασκέδαση. Καθώς σας αρέσει να γοητεύετε το ταίρι σας, ίσως αποφασίσετε να το κάνετε να αισθανθεί ξεχωριστό, με ένα ασυνήθιστα ωραίο δώρο.

Τοξότης

Λίγο δύσκολο να συγκροτήσετε τις δυνάμεις σας για να κερδίσετε στον επαγγελματικό τομέα. Ωστόσο, είστε περισσότερο αποφασιστικοί αυτή την εποχή. Παρά ταύτα, η εβδομάδα που κυλά, δεν ευνοεί τα σχέδιά σας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Αντίθετα, έρχονται απρόβλεπτα έξοδα και ίσως κάποιες επιλογές σας να μην είναι επιτυχημένες. Να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγές, αλλά η σύνεση και η καλή οργάνωση, θα σας βοηθήσουν. Αργότερα, θα διαπιστώσετε πως έρχονται καλύτερες μέρες και πιο αποδοτικές κυρίως στον οικονομικό τομέα. Διεκδικείστε το ταίρι σας, αν σας είναι πολύτιμο και ξεχωριστό. Μπορείτε να είστε ωφελημένοι, αν είστε σίγουροι για το ενδιαφέρον σας.

Λίγο αβέβαιη φαίνεται αρχικά η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιό σας. Σας δημιουργεί ουτοπίες, ανέφικτα όνειρα και μία πλάνη. Μην ωραιοποιείτε καταστάσεις ή μην επενδύετε με σιγουριά σε κάτι που είναι ασαφές και δίχως απτές αποδείξεις. Αν είστε καλλιτέχνες όμως, θα έχετε έμπνευση και απόδοση στο έργο σας.

Αιγόκερως

Με τον Άρη στο ζώδιό σας, θα είστε ιδιαίτερα μαχητικοί και αποδοτικοί ως το τέλος του έτους. Μπορούμε να πούμε, πως είστε από τα ευνοημένα άτομα στα επαγγελματικά, αλλά όχι μόνο. Ό,τι θεωρείτε σημαντικό να κερδίσετε και να κατακτήσετε, θα είστε δυναμικοί και ιδιαίτερα ικανοί να το αποκτήσετε. Η εβδομάδα που κυλά όμως, έχει δυσκολίες και θα σας εκπλήξει με απρόοπτα, κυρίως αν έχετε γεννηθεί τις πρώτες μέρες του ζωδίου σας. Θα χρειαστεί να οπλιστείτε με ψυχραιμία και μεγάλη υπομονή, για να μην διακινδυνεύσετε το έργο σας. Με την οικογένειά σας, υπάρχει μία ένταση και ίσως σας εκνευρίζουν αρκετά. Δεν έχετε κατά νου να υποχωρήσετε και η ισχυρογνωμοσύνη και από τις δύο πλευρές, φέρνει ρήξη και αντιδράσεις δύσκολες στον χειρισμό τους. Θα σας φανούν απόμακροί, ενώ εσείς θα φανείτε σκληροί απέναντί τους. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Ένα ρομαντικό όνειρο ή ένας πλατωνικός έρωτας, θα είναι η αιτία να σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο την καθημερινότητα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχαστείτε και να αφήσετε τις υποχρεώσεις κατά μέρος.

Υδροχόος

Λίγο δύσκολο το δίμηνο αυτό, εκτός αν η εργασία σας έχει σχέση με την τέχνη και προσφέρει έδαφος για περισσότερη διερεύνηση και έμπνευση. Διαφορετικά, θα αισθάνεστε πως κάποιοι δουλεύουν πίσω από την πλάτη σας, παρασκηνιακά, κι αυτό πρέπει να το προσέχετε. Αν πάλι κάνετε κάποιο προγραμματισμό μυστικά, θα μπορείτε να τον αναπτύξετε άνετα αυτή την εποχή, με μόνη εξαίρεση την εβδομάδα που διανύουμε, η οποία επιφυλάσσει αρκετά εμπόδια, ή απρόβλεπτα. Στα επαγγελματικά σας, υπάρχει κάποιος που σας εκτιμά και σας στηρίζει, αναγνωρίζει την γνώση και την ποιότητα του έργου σας.

Αν συμμετέχετε σε μία ομάδα που έχει ένα στόχο κοινωφελή, θα υπάρχει περισσότερη προσπάθεια και συμμετοχή από μέρους σας αυτή την περίοδο. Ίσως μάλιστα συνεργαστείτε με φίλους. Ωστόσο, μην φανείτε αφελείς σε κάθε πρόταση και παραμείνετε σε ένα βαθμό επιφυλακτικοί, μέχρι να διαπιστώσετε πως όντως σας ταιριάζει το ύφος του χώρου.

Ιχθείς

Σχέδια, στόχοι και προσπάθειες που καταβάλλονται, αρχίζουν να αποδίδουν, ειδικά όταν περάσει η εβδομάδα που διανύουμε. Κατά συνέπεια, κάνετε υπομονή, γιατί ως τώρα τα πράγματα ήταν όντως αρκετά δύσκολα. Θα έχετε ακόμη κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις, θα σας φέρουν μπροστά σε εκπλήξεις, αλλά δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μετά την εβδομάδα αυτή, και μάλιστα μετά από την έκλειψη Σελήνης την επομένη, πολλά θα έχουν βρει την ροή τους. Ασχοληθείτε περισσότερο με την ισορροπία στον συναισθηματικό τομέα. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τα λάθη του χθες. Επιδιώξτε να κατανοήσετε τι δεν έχει πάει καλά στα αισθηματικά σας και τους λόγους που προξένησαν τα προβλήματα. Είναι μία ευνοϊκή περίοδος για να διορθωθούν αδυναμίες στη σχέση σας ή να προνοήσετε για προβλήματα μελλοντικά. Αν έχετε αμελήσει το ταίρι σας, προσφέρετε αυτή την εποχή την αγάπη σας με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Στις επαγγελματικές σχέσεις, ας είστε προσεκτικοί και λιγότερο πρόθυμοι και εύπιστοι. Γιατί μπορεί να σας ξεγελάσουν. Αν είστε καλλιτέχνες, θα έχετε προβολή και θα γοητεύετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;