Εστιατόριο Χρύσα στο Γκάζι

Το Γκάζι είναι από τις αγαπημένες μου περιοχές στην Αθήνα γιατί συνδυάζει όλων των ειδών τα διαφορετικά είδη διασκέδασης. Από bars, όπως το πανέμορφο Red Dot και φαστφουντάδικα με κυρίαρχο το Hecho En Mexico, μέχρι gourmet εστιατόρια και χλιδάτα clubs. Από καιρό είχα βάλει στο μάτι το εστιατόριο Χρύσα, λόγω των καλών κριτικών που είχα διαβάσει κατά περιόδους και επιτέλους βρήκα την ευκαιρία να το επισκεφθώ με μια φίλη για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της.

Στο μαγαζί μας υποδέχτηκε η κυρία Χρύσα, σαν πραγματική οικοδέσποινα. Λόγω του ότι πήγαμε καθημερινή γύρω στις 7:30μ.μ. και λαμβάνοντας υπόψη την κακοκαιρία και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας δεν υπήρχε κάποια άλλη παρέα, οπότε μιλήσαμε αρκετά μαζί της και μας σέρβιρε η ίδια τα φαγητά.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι ιδιαίτερα κομψός. Μια παλιά μονοκατοικία με διακριτική αλλά κλασική διακόσμηση, με χαμηλό φωτισμό και το λευκό να κυριαρχεί παντού. Στο πίσω μέρος του εστιατορίου βρίσκεται μια πολύ όμορφη αυλή που ανοίγει το καλοκαίρι.

Στο τραπέζι ήρθαν πρώτα τα ψωμάκια, τα οποία ήταν χειροποίητα και πάρα πολύ νόστιμα, συνοδεύονταν από μια dip λευκής ταραμοσαλάτας και ελιές. Το αρνητικό εδώ, είναι ότι τα χρεώνουν αρκετά ακριβά για καλωσόρισμα (είναι λίγο τραγική ειρωνεία)!

Ο κατάλογος είναι περιορισμένος, έχει σχετικά λίγες επιλογές. Από ορεκτικά προτιμήσαμε φλογέρες με τυριά και κόκκινη πιπεριά και σαλάτα με ρόκα, σουσάμι, σως πορτοκαλιού (9 ευρώ). Ενώ από κυρίως, επιλέξαμε κρεατομπουκιές επάνω σε πιτάκια με σως γιαουρτιού (12 ευρώ) και ψαρονέφρι γεμιστό με μανούρι, ρικότα, σύκο και σάλτσα γιαούρτι με λεμόνι (16 ευρώ). Για επιδόρπιο δοκιμάσαμε χαλβά με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (5 ευρώ).

Τίποτα από όσα δοκίμασα δε με ενθουσίασε, αλλά και τίποτα δε με απογοήτευσε. Ήταν νόστιμα μεν αλλά αδιάφορα δε πιάτα. Και πολύ ακριβά θα μπορούσα να πω!

Ετυμηγορία: Δεν ξετρελάθηκα κιόλας!

Κουζίνα: ελληνική
Τιμές: 25-30 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;