Αυστρία | Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες μετανάστες

Δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Die Presse», παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των συμπατριωτών μας που αναζητούν την τύχη τους στη χώρα των Αψβούργων έχει αυξηθεί κατά 37% για το διάστημα Ιουλίου 2011- Ιουλίου 2012.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας, Κώστας Φίζογλου, τόνισε στο newsbeast, , ο αριθμός των Ελλήνων που ζητούν μια λύση για το μέλλον έχει αυξηθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα. «Δεν έχουν καμία ελπίδα στην Ελλάδα. Έτσι, έρχονται ακόμα και άνθρωποι που έχουν ήδη μια δουλειά εκεί».

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Όπως λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κάποιος που δεν γνωρίζει καλά γερμανικά αποκλείεται να τα καταφέρει.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις ζητούν είτε πτυχία γερμανικών, είτε κάνουν προφορικά τεστ για να διαπιστώσουν τις γνώσεις του εργαζόμενου», επισημαίνει.

Αναφέρει μάλιστα το παράδειγμα ενός γιατρού που ζήτησε δουλειά σε νοσοκομείο της Βιέννης, αλλά δεν ήξερε ούτε λέξη από τη γλώσσα και απορρίφθηκε.

«Άλλη μια κατηγορία που δύσκολα θα τα καταφέρει, είναι αυτή των ανειδίκευτων εργατών».

Όσοι, σύμφωνα με τον κύριο Φίζογλου, έρχονται εντελώς τυχοδιωκτικά και απροετοίμαστοι δεν θα βρουν πουθενά δουλειά.

«Ακόμα και τα 35 ελληνικά εστιατόρια της Βιέννης, που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν έχουν πια θέσεις για εργαζόμενους».

Όπως υποστηρίζει μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις μεταναστών που αναγκάζονται να μένουν και δύο μαζί σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα, για να μοιράζονται τα έξοδα.

Αν δεχτούμε ότι οι 4000 Έλληνες της Αυστρίας, εργάζονται υπό τις ιδανικές συνθήκες εργασίες, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Φίζογλου, τότε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Αυστρία είναι περιζήτητη.

Ασφάλιση, αυστηρή νομοθεσία και διαρκείς έλεγχοι στους επιχειρηματίες, «είναι ένα σύστημα που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της μαύρης εργασίας», τονίζει.

Μια χώρα με ανεργία μόλις 4,5% σύμφωνα με την Ε.Ε. και 6% σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Αυστρίας, δεν παύει να είναι πόλος έλξης για τους πολίτες μιας χώρας με ποσοστό που αγγίζει το 25%.

Με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα, ένας ανειδίκευτος εργάτης μπορεί να έχει τύχη, στην Αυστρία όμως δεν έχει σχεδόν καμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;