Έλληνες νέοι, με μετάλλια στην Αστρονομία!

Στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής η οποία ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρίο της Βραζιλίας, το πρώτο ασημένιο και τα δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν Έλληνες μαθητές.

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας είναι οι, Κρινιώ Μαρούδα (Λεχαινά Ηλείας), Μάνος Βουρλιώτης (Αθήνα), Πάρης Τζιτζιμπάσης (Δράμα), Θέμης Πράπας (Λάρισα) και Ιωάννα Κούρκουλου (Γλυκά Νερά Αττικής).

Ωστόσο οι πέντε μαθητές και μαθήτριες επελέγησαν ύστερα από εξετάσεις τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Σημειώνουμε πως το 2013 η επόμενη – 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας –  Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στο Βόλο στις 27 Ιουλίου.

Στα.. της ομάδας τώρα

Οι Έλληνες μαθητές έκαναν μεγάλη προετοιμασία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με επιβλέποντες καθηγητές και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα στα οποία αγωνίστηκαν οι νέοι, χαρακτηρίστηκαν μάλλον δύσκολα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρατηρησιακή εξέταση όπως λέγεται.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, αναφέρει στην Καθημερινή:

«Το θέαμα ήταν πραγματικά μαγευτικό. Είδαμε αρκετούς νέους αστερισμούς που δεν είναι ορατοί από την Ελλάδα και κυρίως είδαμε πολλές λεπτομέρειές τους, γιατί παρόλο που βρισκόμασταν μέσα στην πόλη, η φωτορύπανση είναι αρκετά μικρή» .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;