Τα 10 «χρυσά μωρά» της νέας μεταπολίτευσης!

«Πρωτάρηδες και πρωτάρες» που η λαϊκή ψήφος τους έταξε στη Βουλή, στερώντας τους τις διακοπές…

Αναλύοντας την τρέχουσα σύνθεση του κοινοβουλίου, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, εύκολα μπορεί να μιλήσει κανείς για ρεκόρ νεοεισελθόντων νεαρών Βουλευτών και Βουλευτίνων. Οι ψηφοφόροι αποφάσισαν με κριτήριο την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, πράγμα που οδήγησε σε πλήθος ευχάριστων εκπλήξεων.

Η «Ν» αναζήτησε τα νέα και νεαρά πρόσωπα της Βουλής και παρουσιάζει συνοπτικά 10 από αυτά:

  •  Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόλις 27 χρονών και παρότι ακόμα… μεταπτυχιακός φοιτητής εξελέγει εκπρόσωπος στο κοινοβούλιου των συμπολιτών του στη Μαγνησία. Γιος γιατρού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου, σπούδασε στο Πολιτικό του Παντείου και συνεχίζει, πλέονν τις σπουδές στο τμήμα μεταπτυχιακών Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέχρι πρότινος ο «Βενιαμίν» της Βουλής εργαζόταν σε κυλικείο ιδιωτικής κλινικής.
  • Η Γεωργία Μαρτίνου, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας διανύει ακόμα τη δεκαετία των τριάντα. Κατάφερε με την πρώτη να εκλεγεί με τη ΝΔ δεύτερη στην Περιφέρεια Αττικής. Πριν την εκλογή της στη Βουλή είχε επιτύχει να εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου ανέλαβε αντιδήμαρχος. Προνομιακά πεδία ενασχόλησής της η ναυτιλία και η περιβαλλοντική πολιτική.
  • Η 27χρονη Βουλευτίνα από το Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι η νεότερη βουλευτής στην παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση. Είναι φαρμακοποιός από το Κιλκίς και λόγω της ιδιότητάς της έχει ενταχθεί στην ομάδα ελέγχου κυβερνητικού έργου για τα θέματα Υγείας.
  • Τη δική της νεαρή Βουλευτίνα έχει και η Δημοκρατική Αριστερά. Πρόκειται για την 32χρονη αρχιτέκτονα Νίκη Φούντα από την Αιτωλοακαρνανία, η οποία εσχάτως ανέλαβε και τη συν-ευθύνη των Τομέων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών του κόμματός της, από κοινού με τη Μίνα Ξηροτίρη. Στην εκλογή της συνέβαλε κι η επιλογή του κ. Κουβέλη να επιλέξει την έδρα του στη Β΄ Αθήνας, αντί εκείνη της Αιτωλοακαρνανίας. Η ίδια, άλλωστε, τον έχει ακολουθήσει από την εποχή της διαμάχης του με τον Α. Τσίπρα στον ΣΥΝ.
  • Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος εκλέχθηκε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ηλικία 32 ετών. Γεννημένος στο Βοτάνι Καστοριάς, εργάστηκε σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών του ιδιωτικού τομέα, με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Τα τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στον ΟΤΕ. Σε δηλώσεις του για την εκλογή του τόνισε ότι «Με την υποψηφιότητα μου στοχεύω στην ενεργοποίηση της γενιάς μου, που είναι η πλέον εκπαιδευμένη και τεχνικά καταρτισμένη, ώστε να πάρει το μέλλον στα χέρια της».Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς, ενώ είναι και… οπαδός της ομάδας του ΑΡΗ.
  • Η νομικός και Βουλευτής Φωκίδας με τη ΝΔ, Ασπασία Μανδρέκα, γεννημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’70, φιλοδοξεί να βοηθήσει την περιοχή της με όλες της δυνάμεις. Εκφράζει τεκμηριωμένες απόψεις για την οικονομική και πιστεύει ότι πιθανόν η χώρα δεν είναι μακριά από τη δημιουργία «ευρώ δύο ταχυτήτων».
  • Ο δημοσιογράφος της Αυγής Κώστας Μπάρκας, είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πρέβεζας, αλλά και ο πιο νέος σε ηλικία βουλευτής στην Ήπειρο, έχοντας συμπληρώσει μόλις 31 χρόνια παρουσίας στα εγκόσμια. Ο νεαρός πολιτικός είναι ο μοναδικός Ηπειρώτης Βουλευτής, εκ των 35 συνολικά από τους 300, που αρνήθηκε να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με λήψη και χρήση βουλευτικού οχήματος.
  • Η Βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη είναι ιστορικός-αρχαιολόγος και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ως πρώην ωρομίσθια κι ύστερα πληγείσα άνεργη, μία ακόμα νεαρή γυναίκα που αποτέλεσε θύμα της κρίση. Συμμετέχει στην ομάδα αντιπολιτευτικού ελέγχου στον τομέα Παιδείας-Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.
  • Ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος κατάγεται από την περιοχή Καλαμωτή του νησιού των καπεταναίων και της μαστίχας. Είναι νομικός, με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Κράτους και Δημόσιας Πολιτικής στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών και παντρεμένος με μια κόρη.
  • Μεταξύ των πρωτοεκλεγμένων Βουλευτών και Βουλευτίνων κι η Ραχήλ Μακρή, από την Πτολεμαϊδα, μόνιμη υπάλληλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία εκλέχθηκε με κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;