Η όπερα της πεντάρας @ Θέατρο Βράχων

Σόχο, Λονδίνο, 1928

Ένας εγκληματίας με τη συμμορία του. Ένας εκμεταλλευτής ανθρώπων με την πανούργα γυναίκα του, ένας διεφθαρμένος αρχηγός αστυνομίας και οι «αθώες κορούλες τους». Μία «βασίλισσα του δρόμου», πόρνες και μία προδομένη ερωμένη χωρίς λόγο να ζει. Ζητιάνοι, που ασκούν κριτική στην κοινωνία, άνθρωποι που είναι και νιώθουν παραγκωνισμένοι, «ονειρεύονται οι ζητιάνοι; μήπως δεν ονειρεύονται;

Και τότε πως μπορούν να ζουν;» . Οι παρουσιαστές του Μπρεχτικού θεάτρου μας εισάγουν σε ένα παιχνίδι ισχύος. Απ’ τα κατώτερα στρώματα ως την «καλή κοινωνία του Κλάριτζ», ήρωες μπλεγμένοι σε μια ζάλη για την ανάδειξη του δυνατότερου. Η αράχνη, υφαίνει και ξετυλίγει τον ιστό της, σε ένα έργο με γέλιο, τραγούδι, αλλά και συγκίνηση για το «τι κάνει ο άνθρωπος για να επιζήσει». Μία ομάδα, σαράντα-εννέα άτομα, σας παρουσιάζουν τη δική τους «Όπερα της Πεντάρας».

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο του Μπέρτολ Μπρεχτ, σε μουσική Κούρτ Βάϊλ (1928) και στο «Ρομάντζο της Πεντάρας» (1935) , ένα δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα με αναφορά στους ήρωες του πρώτου που επεξηγεί καλύτερα τα γεγονότα. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε το κείμενο «Στον καιρό των ζητιάνων» του Νίκου Τσούλια.

Από τη θεατρική ομάδα ΆΦΑΝΤοΙ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς μας:

Ιωσήφ Γεμενιτζόγλου: Φλάουτο
Γεώργιος Βασιλόπουλος: Τρομπέτα
Βαγγέλης Βασιλόπουλος: Τρομπόνι
Νατάσσα Στρατάκη: Άλτο Σαξόφωνο
Κώστας Στείρος: Τενόρο Σαξόφωνο
Μπέττυ Σανταμούρη: Πιάνο, Πλήκτρα
Θάνος Ντιμπέλος: Τύμπανα
Χρήστος Δρούζας: Ενορχήστρωση, Μουσική διδασκαλία,Μπάσο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;