Ζώδια | Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 15 ως 22/7/12

Από την Λίλιαν Σίμου

Είτε έχουμε γεννηθεί με ανάδρομο τον Ερμή, είτε όχι, μέσα στην πορεία κάθε έτους, θα δεχτούμε την επίδραση της κίνησης αυτής, που έχει για τον καθένα μας ιδιαίτερο αποσυμβολισμό. Ακόμη μία φορά λοιπόν, από 15 Ιουλίου 2012 ως τις 8 Αυγούστου, ο Ερμής κινείται σε φαινομενική ανάδρομη κίνηση στον Λέοντα, οδηγώντας την επικοινωνία και τη σκέψη μας, σε κρίση…

θα προκύψουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως:

-ανάγκη να μας θαυμάζουν και για τον λόγο αυτό, ο λόγος και η έκφραση θα είναι πομπώδεις

-επιθυμία να γράψουμε μεγαλειώδη έργα, αν είμαστε άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης

-οι ιδέες θα στρέφονται γύρω από το «εγώ» επομένως θα δημιουργούν ρήξεις στην συλλογικότητα, στο «εμείς»

-η προσωπική διασκέδαση θα είναι επιλογή μας –δίχως να σκεπτόμαστε τους γύρω μας.

-οι ριψοκίνδυνες αποφάσεις μπορεί να μας φέρουν αργότερα μπροστά σε συνέπειες που θα είναι δραματικές

-ο στόμφος στον λόγο θα είναι άλλοτε εγωκεντρικός, άλλοτε πομπώδης, άλλοτε μελοδραματικός: σημασία έχει να τραβήξει κάποιος την προσοχή των υπολοίπων

-δεν συνιστώνται τα τυχερά παιχνίδια

-καλύτερα να μην ξεκινήσει μία σχέση αυτή την περίοδο

-επαναπροσέγγιση με άτομα που αγαπήσαμε και έχουν απομακρυνθεί από εμάς

-κλείσιμο λογαριασμών, κυρίως σε συναισθηματική βάση

-θετική περίοδος για απολογισμό, διαλογισμό, ενδοσκόπηση

-προσοχή σε ό,τι έχει να κάνει με αγοραπωλησία, συμφωνία, υπογραφές, υποσχέσεις και δεσμεύσεις, ειδικά σε θέματα που θα έχουν κόστος, συναισθηματικό ή υλικό.

-προσοχή στα «μεγάλα λόγια» και σε όσους έχουν εμμονή με τον «αυτό-θαυμασμό», κρύβουν σκέψεις που θα αποκαλυφθούν αργότερα και σκοπιμότητες.

Στις προβλέψεις μας ο Ερμής δηλώνει ανάλογα το Ηλιακό ζώδιο ή τον ωροσκόπο:


Κριός:

Επιπόλαιες υποσχέσεις στις σχέσεις και τάση για πολυτελή γούστα, διασκέδαση ή απολαύσεις με ρίσκο. Η τύχη δεν είναι πάντα με το μέρος σας, γιʼ αυτό μην πιστεύετε πως θα έχετε ευκαιρίες για να ανακτήσετε τα χαμένα. Μην ρισκάρετε και μην ξοδεύετε χρόνο ή χρήμα, μόνο για ευχαρίστηση, ή για επίδειξη. Στην επιλογή των καλοκαιρινών διακοπών, ενδέχεται να είστε αναποφάσιστοι και αυτό θα κουράσει και εσάς, και την συντροφιά σας. Θα ήταν καλό να ξεκουραστείτε κάπου που θα αισθάνεστε άνετα, ενώ παράλληλα θα είστε σταθερά προσανατολισμένοι προς διασκεδάσεις. Αν είστε συγγραφείς, ή αγαπάτε την λογοτεχνία, μπορείτε να ασχοληθείτε ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Ταύρος:

Η ανάγκη σας για ασφάλεια μέσα από ένα οικείο περιβάλλον θα δημιουργήσει δυσανασχέτηση στα μέλη του, γιατί μπορεί να προκληθούν απαιτήσεις υπερβολικές. Επένδυση υπέρ του δέοντος σε παραδόσεις που περιορίζουν σε ένα βαθμό την δημιουργικότητα των ιδεών. Στις συζητήσεις με την οικογένεια, αποφύγετε την δυσκαμψία των θέσεων ή αφήστε την επίλυση των διαφορών για αργότερα. Αν θέλετε να κάνετε μία αγοραπωλησία σπιτιού, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά αν χρειάζεστε να τακτοποιήστε τα έγγραφα, συμβόλαια, που αφορούν το σπίτι, τότε αποφασίστε το αυτή την εποχή.

Δίδυμοι:

Με προκαταλήψεις, κριτική και δυσκολία σωστής συνεννόησης, μπορεί να έρθουν προβλήματα στην προσέγγιση και στην κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων που σας περιβάλλουν. Λόγια ή γραπτά δεν είναι εύκολο να τηρηθούν. Οι συμφωνίες δίχως έρευνα, αλλά με την ανάγκη του άμεσου κέρδους, δεν θα σας ωφελήσουν αυτή την εποχή. Το φλερτ θα είναι μέσα από ένα παιχνίδι και αν έχετε μόνιμη σχέση, θα υπάρξουν προβλήματα. Αν όχι, μην δώσετε υποσχέσεις…σταθερότητας και αγάπης άμεσα! Συζητώντας με συγγενικά άτομα, θα διαπιστώσετε πως κρύβεται εγωκεντρισμός. Μικρές εκδρομές ή έξοδοι, ίσως δεν ακολουθούν τον προγραμματισμό σας. Αφήστε τα και λίγο στην τύχη!

Καρκίνος:

Στην πορεία του ανάδρομου Ερμή, απαιτήσεις για αξίες που ίσως δεν είναι τόσο σημαντικές, θα τονίσουν ένα κτητικό προφίλ. Η απόκτηση αγαθών ή η κατάκτηση αγαπημένου προσώπου με κάθε τρόπο, θα δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για σας. Ό,τι είναι πολύτιμο σας ενδιαφέρει και σας απασχολεί κατʼ επανάληψη. Δεν θα θελήσετε να το αποχωριστείτε και ίσως είστε πιεστικοί γιʼ αυτό. Το συναίσθημα είναι πολύτιμο και αν είχατε μία σημαντική απώλεια, οι μνήμες επιστρέφουν και σας ενοχλούν. Επειδή είστε ευαίσθητοι και εσωστρεφείς, μπορεί να έχετε έμπνευση και να καταγράψετε τις συγκινήσεις αυτής της περιόδου. Εκφραστείτε λοιπόν, ακόμη κι αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα!

Λέων:

Στο ζώδιό σας λοιπόν η πορεία της αναδρομής και φυσικά σας ενδιαφέρει άμεσα, αφού μπορεί να έχετε και τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο. Η εγωιστική συμπεριφορά, οι αποφάσεις δίχως βάθος σκέψης, η ανάγκη να σας προσέξουν ή να ασχοληθούν με τα προσωπικά σας μόνο θέματα, θα σας προσδώσουν μία πομπώδη εικόνα αν δεν προσέξετε. Ίσως δεν είναι αυτοσκοπός σας, αλλά αυτό μπορεί να προκύψει, προσπαθώντας να αποκτηθεί μία προσωπική ταυτότητα. Διατηρήστε την έμπνευση και την πνευματικότητά σας, ασχοληθείτε με την τέχνη που σας αρέσει, γιατί εκεί θα λάμψετε δίχως προσπάθεια! Μην πάρετε αποφάσεις τώρα, θα μετανιώσετε στην συνέχεια!

Παρθένος:

Αυτές οι μέρες θα είναι γεμάτες από πολλές εμπνεύσεις. Αλλά και όνειρα ανέφικτα ή ρομαντικά που δεν θα τολμάτε εύκολα να μοιραστείτε με άλλους. Καλύτερα να εστιαστείτε με το «εσωτερικό παιδί», να διαλογιστείτε, να σκεφθείτε τι ζητάτε βαθιά μέσα σας. Αν έχετε μία παράνομη σχέση, θα πρέπει να είστε περισσότερο επιφυλακτικοί για να μην εκτεθείτε. Ωστόσο, μπορείτε να ζήσετε ρομαντικές στιγμές, διακριτικά. Αν υπάρχει ένα απωθημένο του έρωτα, αυτή την εποχή θα είστε περισσότερο επικεντρωμένοι εκεί και θα υπάρχει η τάση να ξεφεύγετε από τις ευθύνες μέσα από ένα όνειρο ή μία πλατωνική κατάσταση. Προσέχετε λίγο την υγεία σας, κυρίως γιατί θα ξεχνάτε ή θα αμελείτε τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Ζυγός:

Δεν θα είναι εύκολο να αντιληφθείτε την εσωστρέφεια του Ερμή, παρά μόνο όταν περάσει η περίοδος αυτή. Γιʼ αυτό είναι απαραίτητο να αποφύγετε τις εύκολες λύσεις στην κοινωνικοποίηση, την επαφή άτομα που δεν έχουν συνέπεια στον λόγο τους και υπευθυνότητα. Πολλά λόγια από φίλους, μεγάλες υποσχέσεις, αλλά τελικά, θα διαπιστώσετε πως τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σχέδια που μοιράζεστε με άλλους, κυρίως αν πρόκειται για ένα συλλογικό έργο. Οι υπερβολές σε στόχους προκαλούν τελικά λίγους καρπούς. Είναι όμως μία ωραία περίοδος για φιλανθρωπικό έργο, όπως και για μία βαθύτερη παρατηρητικότητα πάνω στην συμπεριφορά του κοινωνικού σας περιβάλλοντος. Αποκαλύπτονται σταδιακά, τα άτομα με εγωισμό και τάσεις κυριαρχίας.

Σκορπιός:

Αν συντελεί και το ατομικό σας ωροσκόπιο, θα διαπιστώσετε πως οι υπερβολές σε επιλογές στον επαγγελματικό χώρο, περιορίζουν την επιτυχία στην καριέρα και θα προκαλέσουν απώλεια σε ευκαιρίες ουσίας. Η αμέλεια ή η ευπιστία μπορεί να γίνουν αιτία να χαθεί χρόνος για σας. Καθώς ο Άρης κινείται σε ένα οίκο όπου δεν μπορεί να σας προσφέρει προς το παρόν μία ανοιχτή δραστηριότητα, παραμείνετε χαμηλών τόνων, ελέγχοντας ό,τι λέγεται ή ό,τι προσφέρεται στον τομέα της καριέρας. Αν είστε δίχως εργασία αυτή την εποχή, ας επιμείνετε όμως, δίχως να αποθαρρύνεστε. Η επανάληψη θα σας βοηθήσει να αγγίξετε ένα στόχο. Αρκεί να έχετε υπομονή. Μην φανείτε αλαζονικοί στην δουλειά σας, αν είστε στέλεχος. Και αποφύγετε τις μεγάλες υποσχέσεις, δίχως να είστε σίγουροι πως θα φανείτε συνεπείς.

Τοξότης:

Αυτή η περίοδος, αν και ο Ερμής φαίνεται να έχει θετικές γωνίες με το ζώδιό σας, θέλει προσοχή: ασταθείς ιδεολογικές προσεγγίσεις, αλλαγή πορείας συχνά, απροσδιόριστοι προορισμοί σε γνώση ή σε αναζήτηση, ενδέχεται να κοστίσουν σε χρόνο και να εμποδίσουν την επιτυχία στα όνειρά σας. Σε ό,τι αφορά την εσωτερική αναζήτηση, αν σας ενδιαφέρει, η προσέλκυση μπορεί να είναι λανθασμένη από «δασκάλους» που έχουν ιδιοτελή κίνητρα. Για τον λόγο αυτό, όποιος σας υπόσχεται πολλά, δεν σημαίνει πως θα εκπληρώνει και τις προδιαγραφές. Επίσης, σε ιδεολογία, είναι πιθανόν να είστε αρκετά πομπώδεις υποστηρίζοντας τις θέσεις σας, και κατά συνέπεια, να ενοχλείτε ή να φανεί πως κρύβετε άλλες σκέψεις. Αν έχετε νομικές υποθέσεις που εκκρεμούν, αυτή την εποχή θα πρέπει να τελειώνουν. Ενώ η επαφή με το εξωτερικό, θα σας δημιουργήσει δυσκολίες.

Αιγόκερως:

Με τον Ερμή στον Λέοντα και ανάδρομο, η εμμονή –λόγω ανασφάλειας- σε μία αναζήτηση πληθωρική σε υλικά αγαθά, θα περιορίσει την εσωτερική καλλιέργεια. Αυτό συμβαίνει προφανώς γιατί η αγωνία σας να «κατακτήσετε» όλο και περισσότερα, οδηγεί και δίνει αξία κυρίως σε ό,τι είναι πρόσκαιρο και φθαρτό. Η ανάγκη να κερδίσετε μέσω άλλων και να καλύψετε επιθυμίες, δίχως να θέτετε όρια ή μέτρο, θα σας εγκλωβίσει και θα περιορίσει αισθητά τη χαρά της ζωής. Στον έρωτα μπορεί να φανείτε εγωιστές, κυρίως αν δεν σας θαυμάζουν. Αλλά αυτό δεν είναι τελικά ένας λόγος να έρθει η σχέση σε κρίση. Σε θέματα που έχουν να κάνουν με επενδυτικά προγράμματα, δεν θα ήταν καλό να ρισκάρετε, ή να ρευστοποιήσετε αυτή την εποχή. Αντίθετα, περιορίστε τα χρέη σας ή ζητήστε μία ρύθμιση.

Υδροχόος:

Απέναντι από το ζώδιό σας κινείται η ανάδρομος Ερμής αυτή την περίοδο και φυσικά θα είναι απαραίτητο να εστιαστείτε στις σχέσεις σας. Στον τομέα αυτό, η πολλή κριτική θα δυσκολέψει την προσέγγιση και την ισορροπημένη συνεύρεση. Ενδέχεται να δοθούν υποσχέσεις που δύσκολα θα κρατηθούν, ή να υπάρξει υπερβολή και πολλές να μην μπορέσουν να υλοποιηθούν. Για τον λόγο αυτό, αποφύγετε την δέσμευση κατά την περίοδο των τριών εβδομάδων της αναδρομής. Μπορεί να προσέχετε λεπτομέρειες ή να στέκεστε σε λεπτομέρειες και λόγια ανούσια, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το ταίρι σας. Αλλά και ο τομέας των συνεργασιών περνά την κρίση του. Ανταγωνισμοί αθέμιτοι, απαιτήσεις δίχως μέτρο στις συνεργασίες, θα σας οδηγήσουν σε αδιέξοδο, ή καλύτερα, στην ανάγκη για αναθεώρηση.

Ιχθείς:

Η περίοδος αυτή απαιτεί την προσοχή σας στον οργανισμό σας, καθώς η αμέλεια σε θέματα υγείας, διατροφής ή συντήρησης θα έχει επιπτώσεις. Αν ήσασταν αμελείς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, τότε θα διαπιστώσετε πως τώρα η επιβάρυνση της υγείας θα σας αναγκάσει να κάνετε μία θεραπευτική αγωγή, ανακτώντας τις δυνάμεις σας. Στην πρακτική σας ζωή, υπάρχουν περίπλοκες καταστάσεις: πολλές δεσμεύσεις που διόγκωσαν τις υποχρεώσεις, άγχος και απαιτήσεις από ή προς το περιβάλλον σας, θα σας προσφέρουν έδαφος για μία αναθεώρηση κι εκεί. Λίγο δύσκολο να οργανωθείτε βέβαια, αλλά ίσως πρέπει να πιεστείτε και να γίνετε πιο αποφασιστικοί. Χαμένος χρόνος σε πολλά παράλληλα θέματα δεν θα σας ωφελήσει και θα φέρει μία δύσκολη καθημερινότητα που θα σας κουράσει. Ο εγωισμός από έναν άνθρωπο που είναι στο άμεσο περιβάλλον, θα σας προβληματίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;