Ελλάδα | Χιλιάδες θάνατοι μέσα σε 10 χρόνια εξαιτίας των ναρκωτικών

Αρκετά απογοητευτικά και ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες που γίνονται κατά καιρούς όσον αφορά στη χρήση ναρκωτικών ουσιών καθώς και στη θνησιμότητα των χρηστών. Τουλάχιστον 7. 688 θάνατοι σημειώθηκαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα με αίτιο θανάτου τα ναρκωτικά.

Η σημερινή ημέρα θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Οι λόγοι που οδηγούν ένα νέο άνθρωπο στη χρήση ναρκωτικών σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ έχει να κάνει με το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου, τους χαρακτηρισμούς και τις προκλήσεις  που δέχεται από τους συνομηλίκους του. Στην Ελλάδα του σήμερα σημειώνονται περιστατικά νέων ανθρώπων να οδηγούνται στα ναρκωτικά λόγω της κατάστασης που επικρατεί και της ανεργίας που μαστίζει τη γενιά τους.

Ο κάθε ένας από εμάς έχει την ευθύνη του δίπλα του που υποφέρει. Μπορεί να σκύψει και να τον βοηθήσει, μπορεί να του πει μία καλή κουβέντα. Να είμαστε πραγματικά δίπλα σε ανθρώπους που το χρειάζονται και όχι μόνο σε φιλανθρωπικά events που με το πρόσωπο της υποκρισίας δείχνουμε οίκτο και ενδιαφέρον. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που εξαπλώνεται και πρέπει να το προλάβουμε πριν μας κυριεύσει. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;