Αφιέρωμα Μεταπτυχιακά | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Α΄ Μέρος

Το μεγάλο αφιέρωμά μας στα μεταπτυχιακά προγράμματα συνεχίζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΠΜΣ Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων

Το πρόγραμμα Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων προσφέρεται από το 1998 σε διπλωματούχους του ΕΜΠ και των άλλων Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας ή της αλλοδαπής, και πτυχιούχους Ανώτατων Σχολών θετικής κατεύθυνσης. Οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) μετά από ετήσιο κανονικό κύκλο σπουδών. Η διδασκαλία γίνεται στην ελληνική γλώσσα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Επικοινωνία:

κ. Ευγενία Γκιόκα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κτίριο Διοίκησης Σχολής Πολιτικών Μηχανών

Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου

Τηλ: 210 772 2265

Φαξ: 210 772 2266

E-mail: postgrad@hydro.ntua.gr

Site: http://postgra.hydro.ntua.gr/

ΠΜΣ “Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών”

Το ΔΠΜΣ “Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών” χορηγεί ένα υψηλής στάθμης και διεθνούς κύρους μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών που προάγει την επιστημονική γνώση και ανταποκρίνεται στις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές τεχνολογικές ανάγκες της χώρας, με παράλληλη διατήρηση και ενίσχυση της ποιότητας της επαγγελματικής κατάρτισης και της επιστημονικής αξίας του χορηγούμενου τίτλου του πενταετούς κύκλου βασικών σπουδών. Στόχος του ΔΠΜΣ-ΔΣΑΚ είναι η δημιουργία επιστημόνων με βαθειά ειδίκευση στο διεπιστημονικό αντικείμενο του σχεδιασμού και της ανάλυσης των κατασκευών για τη στελέχωση τεχνικών γραφείων και οργανισμών με απαιτήσεις εξειδικευμένων γνώσεων καθώς και η παροχή του αναγκαίου  επιστημονικού υποβάθρου για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης και πρωτότυπης έρευνας για όσους επιθυμούν την περαιτέρω συνέχιση των σπουδών τους στο πλαίσιο της Διδακτορικής Διατριβής.

Επικοινωνία:

Κ. Ανδρίτσου Χριστίνα

Τηλ.: 210-772 3450, 210-772 3613

Fax: 210-772 3450

E-mail: mscads@central.ntua.gr

Site: http://www.postgrad.structural.civil.ntua.gr/pclab/index_gr.htm

ΠΜΣ Συστήματα Αυτοματισμού

Αντικείμενο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Συστήματα Αυτοματισμού» είναι:

  • Η ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην περιοχή των Συστημάτων Κατασκευών & Παραγωγής και των Συστημάτων Αυτόματου Ελέγχου και Ρομποτικής.
  • Η παραγωγή νέας γνώσης στις περιοχές αυτές.

Στόχος του ΔΠΜΣ «Συστήματα Αυτοματισμού» είναι:

  • Η ειδίκευση μηχανικών και επιστημόνων στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της διεπιστημονικής προσέγγισης, συνεργασίας και έρευνας, έτσι ώστε να καθίστανται ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις αυξανόμενες ανάγκες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα της χώρας και αλλού, στις επιστημονικές περιοχές που καλύπτει το Πρόγραμμα.
  • Η σε βάθος κατάρτιση μηχανικών και επιστημόνων, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί για την παραγωγή νέας γνώσης και τεχνολογίας στις διεπιστημονικές περιοχές που καλύπτει το Πρόγραμμα αλλά και ευρύτερα
  • Η παροχή θεωρητικής και πρακτικής γνώσης σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις της εργασίας τους ως Μηχανικοί ή Επιστήμονες και να διευκολύνονται στην εύρεση ανάλογης εργασίας.

Επικοινωνία:

κ. Ελισάβετ Κανάραχου

Τηλ. (+30) 210-772-2330

Φαξ. (+30) 210-772-3869

E-mail: kanarach@mail.ntua.gr

Site: http://dpms-as.mech.ntua.gr/aims.html

ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Αποστολή του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (“AthensMBA”) είναι να εκπαιδεύσει πτυχιούχους, κυρίως των θετικών και οικονομικών επιστημών,  ώστε να τους καταστήσει ικανούς να αυτενεργήσουν, για να μπορέσουν να αναλάβουν υψηλά διοικητικά καθήκοντα  σε επιχειρήσεις και κάθε είδους οργανισμούς. Αυτό επιτυγχάνεται προσφέροντας ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης  στην αιχμή της Οικονομικής Διοικητικής και της Τεχνικής Επιστήμης, όπως καλλιεργούνται αυτά  στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που το συνδιοργανώνουν. Κύριο στόχο του Προγράμματος αποτελεί η μόρφωση στελεχών που θα καλύπτουν τις ανάγκες και θα είναι ικανά να προωθήσουν την ανάπτυξη ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων,  και οργανισμών  στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο.  Για να ανταποκριθεί  στο σημερινό, γοργά μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δίδεται μεγάλη έμφαση στην προαγωγή της γνώσης στο αντικείμενο της οργάνωσης και διοίκησης των επιχειρήσεων.

Επικοινωνία:

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Κτίριο Μηχανολόγων, 1ος όροφος,

ώρες 11:30-13:30

κ. Τζίμα, τηλ.  210.7723695

κ. Μουντζουρίδη τηλ. 210.7723538

Site: http://athensmba.ntua.gr/

ΠΜΣ Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας

Tο ΔΠΜΣ “Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας” του ΕΜΠ έχει σαν στόχο τη συστηματική κατάρτιση των μηχανικών στον τομέα της παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας. Οι ραγδαίες εξελίξεις των ενεργειακών τεχνολογιών, οι νέες προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής και οι σύγχρονες απαιτήσεις στην αγορά εργασίας καθιστούν αναγκαία τη σε βάθος εξειδίκευση στην περιοχή αυτή που παρουσιάζει έντονο διεπιστημονικό χαρακτήρα.

Επικοινωνία:

κ. Κουτσογιάννη Φωτεινή, Κτήριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Τηλ. 210 7723655 – Fax 210 772 3565

Ώρες λειτουργίας: 11:30 – 14:30

E-mail: epminfo@power.ece.ntua.gr

Site: http://www.epm.ntua.gr/default.aspx

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;