ΕΠΑΛ - Δίκτυα ΙΙ | Έκκληση από μαθητές, για τη διόρθωση λάθος θέματος

Μεγάλο μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί στο μάθημα Δίκτυα ΙΙ, στο οποίο εξετάσθησαν υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012, των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, διαβάζοντας επιστολή υποψηφίου:

Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ το λάθος της Κ.Ε.Ε. στο Δ.2 ερωτημα όπου εχει προκληθεί ζήτημα απο καθηγητές και μαθητές! Πρόκειται για μεγάλο λάθος που θα “κατακρεουργήσει” τους μαθητές οι οποίοι διάβασαν και κατάλαβαν τι τους ζητήθηκε να απαντήσουν! Η Κ.Ε.Ε. εχει δωσει λανθασμένη απάντηση ως προτεινόμενη απάντηση, βάσει πάντα του βιβλίου! Όπως και ‘σεις θα γνωρίζετε δεν έχουμε που αλλού να απευθυνθούμε, αφου είμαστε παιδιά των ΕΠΑ.Λ και τα “κανάλια” δεν αναφέρουν καν ότι υπάρχουμε!

Πιο συγκεκριμένα, βάσει του βιβλίου και του (διεθνή) κανόνα του αλγόριθμου κρυπτογράφησης “Caesar Cipher” η σωστή απάντηση στο Δ.2 ερώτημα όπου ζητούσε να κρυπτογραφηθεί η λέξη “ΔΙΚΤΥΩΣΗ” με τον παραπάνω αλγόριθμο ειναι: “ΗΜΝΧΨΓΦΚ” ενώ η Κ.Ε.Ε. δίνει: “ΑΖΗΠΡΦΟΔ”. Το βιβλίο αναφέρει για ολίσθηση μεταξύ δύο αλφάβητων αριστερά όταν κρυπτογραφεί και δεξιά όταν αποκρυπτογραφεί! Στο βιβλίο έχει το παρακάτω σχήμα όπου προκύπτουν τα παραπάνω:

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
σε
Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ ΨΩ Α Β Γ

βάσει του (διεθνή) κανόνα του “Caesar Cipher” και της ασάφειας του βιβλίου η Κ.Ε.Ε. έχει κάνει λάθος και αν δεν αρθεί η απάντηση της πρόκειται να μας “κατακρεουργήσει” γιατί το ερώτημα αυτό έπιανε για 16 μονάδες στις 100!  Οι απαντήσεις του Ο.Ε.Φ.Ε σε αυτο το θέμα αντικρούονται με αυτές της Κ.Ε.Ε. όπως επίσης και οι καθηγητές.

Επομένως η ερώτηση μου είναι που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να βρω το δίκιο μου (όχι μόνο εγώ, αλλά και εκατοντάδες μαθητές);

Προσωπικό συμπέρασμα:

Η σωστή απάντηση είναι “ΗΜΝΧΨΓΦΚ” αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται κατανοητό διαβάζοντας το βιβλίο…

Η θέση των καθηγητών

Οι καθηγητές δείχνουν διχασμένοι. Κάποιοι αναφέρουν πως θα λάβουν και τις δύο απαντήσεις σωστές, ενώ κάποιοι άλλοι, μόνο ότι έχει διδαχθεί ο μαθητής (αδικώντας παράφορα αυτούς που το έλυσαν σωστά).

Στόχος δημοσίευσης:

Να λάβει το θέμα, όσο το δυνατόν περισσότερης προσοχής, μπας και βρουν το δίκιο τους ΚΑΙ τα παιδιά που το έλυσαν σωστά. Μιλάμε για 16 ΜΟΡΙΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;