Μπαμπινιώτης | Τα τέσσερα θέματα στη νέα υπουργό Παιδείας

Τα θέματα που έθεσε ο απερχόμενος υπουργός  Γ. Μπαμπινιώτης στη νέα υπουργό Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου ήταν η αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών, οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2012, τα σχολικά βιβλία, όπως και οι προϋπολογισμοι και διοικήσεις των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν τα τέσσερα θέματα που έδεσε ο κ. Μπαμπινιώτης είναι:

Πανεπιστήμια
Θα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί το ζήτημα για την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ καθώς η χρηματοδότηση  που στάλθηκε στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αφορά μόνο μέχρι 31 Ιουνίου, ενώ στις 31 Αυγούστου λήγει η θητεία των πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2012
Έχει γίνει όλη η προετοιμασία και ανακοινώθηκε στην νέα υπουργό πως υπάρχει έτοιμο έγγραφο προς το υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο ζητά την εξαίρεση των σχολικών μονάδων, που χρησιμοποιούνται ως Εξεταστικά Κέντρα να μετατραπούν Εκλογικά Κέντρα στις επαναληπτικές εκλογές 2012 στις 17 Ιουνίου.

Ωστόσο ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει πως την ευθύνη των Πανελλαδικών εξετάσεων την οποία είχε η υφυπουργός Ευη Χριστοφιλοπούλου πρέπει να την αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας Β. Κουλαιδής.

Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης σημείωσε πως θα πρέπει οπωσδήποτε να συγκροτηθεί Επιτροπή για να παραλάβει από τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών τις προτάσεις για την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών, υπενθυμίζοντας πως πρέπει να ετοιμαστεί και σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί από το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τα σχολικά βιβλία
Η διανομή των σχολικών βιβλίων θα πρέπει να γίνει σε δύο κύκλους:

  • Για τα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου και Λυκείου, προγραμματίζεται η διανομή από 1η έως και 25η Ιουλίου 2012.
  • Για τα σχολικά βιβλία του Δημοτικού και ΕΠΑΣ/ΕΠΑΛ η διανομή προγραμματίζεται από την 25η Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Τέλος η νέα υπουργός Αφροδίτη – Ευφροσύνη Κιάου ζήτησε την συνεργασία  των παριστάμενων Γενικών και ειδικών Γραμματέων, αποφεύγοντας να αναφερθεί στα προαναφερόμενα ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;