Εσπερινά | Ειδικοί όροι εισαγωγής σε ΑΕΙ από του χρόνου...

Από του χρόνου θα λειτουργήσει τελικά, η ρύθμιση για τους υποψήφιους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, των Εσπερινών λυκείων, σύμφωνα με την οποία ετίθετο ως προϋπόθεση συμμετοχής, η φοίτηση για 2 έτη σε Εσπερινά Λύκεια.

Ειδικότερα, το πρόβλημα αφορούσε μαθητές οι οποίοι θα αποφοιτήσουν από εσπερινά λύκεια το 2012 και δεν έχουν φοιτήσει δύο πλήρη σχολικά έτη σε αυτά. Η προϋπόθεση της πλήρους φοίτησης προβλεπόταν για το σχολικό έτος 2011- 2012 και έπειτα, με νομοθετική ρύθμιση η οποία δημοσιεύτηκε, όμως, μετά την έναρξη του προηγούμενου σχολικού έτους (ν. 3879/21-9-2010, άρθρο 27) και χωρίς έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Έτσι, πολλοί μαθητές, οι οποίοι στην παρούσα οικονομική συγκυρία μεταπήδησαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους σε εσπερινό λύκειο για να μπορούν να εργάζονται, αποκλείονταν από την εισαγωγή σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ειδικούς όρους, γεγονός που το πληροφορήθηκαν αφού είχαν ήδη εγγραφεί στα λύκεια αυτά.

Στο πλαίσιο της αρχής της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη διοίκηση, ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας τη μετάθεση της εφαρμογής της επίμαχης ρύθμισης κατά ένα σχολικό έτος, κάτι που έκανε δεκτό το υπουργείο και κατέθεσε τροπολογία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους πήραν μετεγγραφή σε εσπερινό λύκειο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;