Imagine Cup 2012 | Νικήτρια ομάδα η

Στις εγκαταστάσεις της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι ελληνικοί τελικοί του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup 2012.

Νικήτρια ομάδα ήταν η “Symbiosis” με το ομώνυμο project, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς, που θα λάβουν χώρα στο Σίδνεϊ, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2012.

Πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνολικά 6 projects, τα οποία κατέθεσαν συμμετοχή, στη μεγάλη κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού (Software Design) ύστερα από  αξιολόγηση, προκρίθηκαν για την συμμετοχή τους, στους ελληνικούς τελικούς.

Έτσι κάθε ομάδα παρουσίασε την εφαρμογή λογισμικού την οποία είχε αναπτύξει προγραμματιστικά και περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του.

Υπενθυμίζουμε πως το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν:

«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων»

Οι συμμετέχοντες εμπνεύστηκαν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε.

Τέλος, το πρώτο βραβείο κατέκτησαν όπως είπαμε η ομάδα Symbiosis το οποίο ανέπτυξαν  οι Δημήτρης Μανδηλιώτης, Κώστας Τούμπας, Κατερίνα Κυπριώτη, Κική Κάζα, φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τέλος πάρτε μια γεύση από το video της νικήτριας ομάδας Symbiosis παραπάνω! 😉

Συγχαρητήρια παιδιά! 😉

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;