Αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Οι διατάξεις που ευδοκίμησαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου ευνοούν τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους καθώς και τα δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια και αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα έγιναν κάποιες αναθεωρήσεις στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κάποιων διατάξεων για την εισαγωγή αυτών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας:

  • Σχετικά με τους τρίτεκνους, δε θα ισχύει πλέον το όριο ηλικίας των 26 χρόνων, η πολύτεκνη οικογένεια θα θεωρείται ως τέτοια ισοβίως και έτσι  οι υποψήφιοι θα υπάγονται πλέον στην ειδική κατηγορία ανεξαρτήτως της ηλικίας των τριών τέκνων της πολυμελούς οικογένειας.

  • Όσον αφορά για υποψήφιο που επιθυμεί να εισαχθεί σε σχολή στην ίδια πόλη με κάποιο από τα αδέλφια του βασική προϋπόθεση θα είναι το συγκεκριμένο μέλος της οικογένειάς του να να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην έχει πάρει ακόμα πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

  • Τα δίδυμα και τρίδυμα αδέλφια θα αντιμετωπίζονται όπως και οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αδέλφια που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τον τρόπο αυτό όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το δικαίωμα να φοιτήσουν στην ίδια πόλη.

  • Τέλος, δε θα ισχύει πια το χρηματικό όριο ύψους 60.000 ευρώ (συν 10.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του δευτέρου) για να υπαχθεί ένα μέλος πολύτεκνης οικογένειας στις παραπάνω κατηγορίες.

Πάραυτα ο αριθμός των υποψηφίων που θα υπαχθεί στις ειδικές κατηγορίες που αναφέραμε δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα κάθε χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;