Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό σήμερα!

Έχει καθιερωθεί πλέον από το 1993, στις 22 Μαρτίου να τιμάται το νερό, μέσα από την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Πρόκειται για έναν τρόπο να θυμηθούμε τη σπουδαιότητά του στις ζωές μας, ώστε να αποφεύγουμε τη σπατάλη του.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τίτλο “Απο-Τιμώντας το νερό” το 48,5% δεν γνωρίζει πόσο νερό καταναλώνει, κάτι που δείχνει αδιαφορία επί του θέματος, μιας και απλά πληρώνουν το λογαριασμό του νερού.

Ακόμα, το 52,8% δήλωσε πως δεν χρησιμοποιεί μέτρα εξοικονόμησης νερού, με βασικότερους λόγους το κόστος του εξοπλισμού και την έλλειψη οικονομικού κινήτρου.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το 54,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το νερό βρίσκεται σε επάρκεια, παρόλο που δε γνωρίζουν από πού ακριβώς προέρχεται.

Επειδή όμως μόνο σε επάρκεια δεν υπάρχει το νερό, καλό είναι να προσέχουμε με την αλόγιστη χρήση του, πριν το στερηθούμε. Ήδη σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού το στερείται ή δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, με πολλά παιδιά να πεθαίνουν από ασθένειες των μολυσμένων υδάτων. Οι συγκρούσεις για το νερό πλέον είναι υπαρκτές και η αύξηση του πληθυσμού θα δυσκολέψει περισσότερο την κατάσταση.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις μέρες μας, πόσο μάλλον οι φυσικοί πόροι. Ας προσέξουμε λοιπόν!
* Η UNICEF κάνει έκκληση για βοήθεια των πολιτώ, στην προσπάθειά της να παράσχει σε μέρη όπως η Δυτική Αφρική καθαρό νερό για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Υπολογίζεται πως περισσότερα παιδιά πεθαίνουν από διάρροια παρά ιλαρά, ελονοσία και AIDS μαζί στις φτωχές γειτονιές της Αφρικής. Ας τα βοηθήσουμε.

Ζητούν από τους πολίτες για δωρεά:

Αλατα ενυδάτωσης από το στόμα – Κατασκευασμένα από ορυκτά άλατα, μέταλλα και ζάχαρη, αυτά αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό σύστημα ενός άρρωστου παιδιού – έτσι ώστε αντί να αποβάλει νερό, το απορροφά. Η ανακάλυψη ότι το αλάτι και η ζάχαρη έχουν αυτή την επίδραση έχει ονομαστεί «δυνητικά η πιο σημαντική ιατρική πρόοδος του 20ου αιώνα». Και όλο αυτό μόνο με λίγα λεπτά του ευρώ ανά δόση!

Ταμπλέτες καθαρισμού νερού – Μόνο ένα μικρό, διαλυόμενο δισκίο μπορεί να αλλάξει 5 λίτρα βρώμικο, γεμάτο ασθένειες νερό, σε καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό. Όταν προστίθεται σε ένα δοχείο με νερό το δισκίο μπορεί, σε λιγότερο από μία ώρα, να καθαρίσει εντελώς το νερό από θανατηφόρα μικρόβια και ιούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.unicef.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;