Ξανά-Σκέψου την Αθήνα

Και το όνομα αυτού “Ξανά-Σκέψου την Αθήνα”.

Πρόκειται για σχέδιο ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας, με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο χρηματοδοτεί τις δαπάνες για τον διαγωνισμό και για όλες τις μελέτες (περιβαλοντική, τοπογραφική, συγκοινωνιακή κοκ) που θα πρέπει να εκπονηθούν μέχρις ότου το έργο δημοπρατηθεί.

Πρόκειται για μια πολύπλευρη παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, με κεντρικό άξονα την οδό Πανεπιστημίου η οποία παραδίδεται στο τραμ, τους πεζούς και στο ποδήλατο. Άλλωστε όλη η παρέμβαση για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας στηρίζεται σε μια νέα κυκλοφοριακή οργάνωση που θα αποτρέπει τη διαμπερή κυκλοφορία και θα ενθαρρύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών από το τραμ μέχρι τα Άνω Πατήσια.

Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα «Re-think Athens/ Ξανα-σκέψου την Αθήνα» εκτείνει τις πολεοδομικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τη λεωφόρο Αμαλίας (ύψος Φιλελλήνων), τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως την οδό Πατησίων (ύψος Αρχαιολογικού Μουσείου). Στον βασικό άξονα της Πανεπιστημίου ενσωματώνονται τα κτίρια της Tριλογίας, (Πανεπιστήμιο- Ακαδημία- Εθνική Βιβλιοθήκη) και η πλατεία Ομονοίας.

Για να δούμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;