Συνταγές Μαγειρικής | Το τοστάκι του πολυάσχολου φοιτητή

Εξεταστική: το μεγαλύτερο τέρας που ένας φοιτητής καλείται να αντιμετωπίσει.

Όταν είσαι στο Λύκειο κανείς δε σου περιγράφει τι πραγματικά είναι. Αυτό που διαρκώς ακούς είναι ότι λιώνεις στο διάβασμα σε αυτή την ηλικία για να περάσεις σε μια καλή σχολή. Και θεωρείς εσύ, αυθαίρετα μάλλον, ότι αφού τα καταφέρεις και μπεις, τα βάσανα σου τελείωσαν. Αλλά έλα που μόλις άρχισαν. Πολύ άγχος, πολύ διάβασμα που καμία σχέση δεν έχει με το διάβασμα που είχες ρίξει στο σχολείο. Και το χειρότερο όλων, ταυτόχρονα καλείσαι να αντιμετωπίσεις χίλιες δύο καταστάσεις. Γιατί μην ξεχνιέσαι, πλέον είσαι ενήλικας. Δεν είσαι το παιδί της οικογενείας. Μεγάλωσες και έχεις υποχρεώσεις. Και ειδικά για τους φοιτητές που μένουν μόνοι τους οι υποχρεώσεις αυτές είναι ακόμη περισσότερες. Να φροντίζεις το σπίτι, να πληρώνεις ρεύμα, νερό, internet, κινητά. Γιατί οκ, μπορεί να λέμε ότι οι φοιτητές δε χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένοι, αλλά κανείς δε νομίζω να θέλει να ζήσει σαν ερημίτης εν μέσω εξεταστικής. ‘Η μάλλον τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, η έλλειψη του internet θεωρητικά να βοηθούσε την κατάσταση, αλλά πρακτικά μάλλον στερητικό θα μας έπιανε. Και με το φαΐ τι κάνεις, μου λες; Αν είσαι φοιτητής μαγειρικής σχολής έχεις να μου πεις πολλά, το δέχομαι. Αλλά αν δεν είσαι; Που χρόνος να μαγειρέψεις, που όρεξη για να μαγειρέψεις και που λεφτά για να παραγγείλεις. Ούτε ένα σουβλάκι δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τώρα με τις ανατιμήσεις…

Αλλά μην σκας! Ευτυχώς έχεις φροντίσει να μη σου κόψουν ρεύμα, οπότε οι ηλεκτρικές σου συσκευές δουλεύουν. Έχεις λίγα λεφτά, οπότε τα βασικά μπορείς να τα προμηθευτείς από το super. Έχεις internet, οπότε τσεκάρεις συχνά τι νέο παίζει στο neolaia. Ε τότε είσαι άρχοντας! Διάθεσε ένα τεταρτάκι από τον πολύτιμο χρόνο σου και θα έχεις έτοιμο ένα εύκολο, νόστιμο και πλήρες γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια για να συνεχίσεις το λατρεμένο σου διάβασμα!

Τι θα χρειαστείς:

-2 φέτες του τοστ

-τυρί για τοστ

-ένα σνίτσελ από αυτά τα κατεψυγμένα. Αν πάλι προτιμάς να το φτιάξεις μόνος σου ακόμη καλύτερα.

-ένα αυγό

-2 φύλλα μαρούλι

-μαγιονέζα

-κέτσαπ

-πατατάκια

1. ψήνεις το σνίτσελ σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά της σούπας λάδι. Το γυρνάς και από τις δύο μεριές για να ψηθεί σίγουρα!

2. αφού τελειώσεις με το σνίτσελ, αφήνεις το τηγάνι όπως έχει στη φωτιά και σπας ένα αυγό. Δεν προσθέτεις καθόλου λάδι. Αφού το ψήσεις σε χαμηλή φωτιά από τη μία πλευρά, το γυρνάς τούμπα με μια κουτάλα να ψηθεί και από την άλλη. Παράλληλα απλώνεις πάνω του μία φέτα τυρί του τοστ για να λιώσει.

3. παίρνεις τα ψωμάκια σου και αρχίζεις και συνθέτεις το τοστάκι υπερπαραγωγή. Βάζεις το σνίτσελ, το αυγό με το λιωμένο τυρί, λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι, μαγιονέζα και κέτσαπ. Αν θες το ψήνεις στην τοστιέρα, αν πάλι προτιμάς τα ψωμάκια φρέσκα δε χρειάζεται ψήσιμο αφού το τυρί είναι ήδη λιωμένο. Εγώ προσωπικά ψήνω τα ψωμάκια σε φρυγανιέρα για να είναι λιγάκι κριτσανιστά και ζεστά. Το βάζεις σε ένα πιάτο, αραδιάζεις και τα πατατάκια στο πλάι και είσαι έτοιμος!

Αυτό το «σνακ» είναι ό,τι χρειάζεσαι για να πάρεις ενέργεια, να χορτάσεις και να μη νιώθεις βαρύς έπειτα, δηλαδή να μη χρειάζεται να την πέσεις μετά το φαγητό για να ισιώσεις. Την ιδέα με το αυγό πρέπει να ομολογήσω πως μου την έδωσε ένα φίλος Ιρλανδός. Κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από αυγά και μπέικον….

Καλή όρεξη λοιπόν και πάνω από όλα καλό διάβασμα!

Συντάκτρια | Κωνσταντίνα Γαλάνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;