Πόλεμος των browsers | Firefox vs Opera vs Chrome vs IE!

Ποιος είναι ο καλύτερος web browser; Η απάντηση δε μπορεί να είναι ξεκάθαρη. Κι αυτό γιατί κανείς δεν είναι καλύτερος σε όλα τα σημεία από τους υπόλοιπους. Υπάρχει όμως ένας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το site Lifehacker στις τελευταίες εκδόσεις των browsers, ο οποίος είναι καλύτερος σε περισσότερα σημεία από τους υπόλοιπους.

Εκκίνηση του web browser από το μηδέν


Ξεκάθαρος νικητής ο Opera 11.51! Δεύτερο έρχεται ο φρέσκος Mozilla Firefox 7, τρίτος ο Google Chrome 14 και τελευταίος ο Microsoft Internet Explorer 9. Η απόκλιση πρώτου και τελευταίου είναι τεράστια, μιλάμε για το ποσό των 7 δευτερολέπτων για την εκκίνηση των browsers από το μηδέν.

Φόρτωση πολλών καρτελών


Ξεκάθαρος νικητής ξανά ο Opera 11.51! Για τους υπόλοιπους browsers ήρθαν τα πάνω κάτω, με τον Internet Explorer 9 να τερματίζει δεύτερος, το Firefox 7 τρίτο και το Chrome 14 τελευταίο. Η αποστολή τους ήταν να ανοίξουν ταυτόχρονα εννέα καρτέλες, οι τέσσερις από τις οποίες ήταν οι ιστοσελίδες των browsers. Τρία μόλις δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο πρώτος browser, ενώ 10 περίπου δευτερόλεπτα ο τελευταίος.

Javascript


Ξεκάθαρος νικητής ο Chrome 14! Οι υπόλοιποι browsers είχαν ελάχιστες διαφορές, με το Firefox 7 να τερματίζει δεύτερο, τον Internet Explorer 9 τρίτο και τον Opera 11.51 τελευταίο. Η δοκιμασία αυτή τη φορά ήταν ποιος browser θα τρέξει καλύτερα την τεχνολογία Javascript. Τεράστια η απόκλιση του πρώτου με του τελευταίου και πάλι.

DOM/CSS


Νικητής ο Opera 11.51! Δεύτερος έρχεται ο Firefox 7 με ελάχιστη διαφορά, ενώ τελευταίος ο Internet Explorer 9 με μεγάλη διαφορά από τους δύο προηγούμενους. Ο Chrome 14 κράσαρε συνεχώς στη δοκιμασία, όπως αναφέρει το Lifehacker, η οποία σχετίζεται αυτή τη φορά με την ανάγνωση των Cascading Style Sheets ή με πιο ελεύθερη απόδοση, στην ανάγνωση ιστοσελίδων.

Χρήση μνήμης RAM (χωρίς πρόσθετα προγράμματα)


Δύο νικητές αυτή τη φορά, οι Opera 11.51 και Firefox 7! Στην πρώτη περίπτωση, ο Opera 11.51 χρησιμοποιεί τη λιγότερη μνήμη όταν χρησιμοποιούνται λίγες καρτέλες, ενώ ο Firefox 7 χρησιμοποιεί τη λιγότερη μνήμη σε άνοιγμα 9 καρτελών. Οι αποκλίσεις στη μνήμη RAM που καταναλώνουν οι browsers (χωρίς πρόσθετα προγράμματα) είναι ελάχιστες, όχι όμως όταν πρόκειται για άνοιγμα πολλών καρτελών.

Χρήση μνήμης RAM (με πρόσθετα προγράμματα)


Νικητές ξανά οι Opera 11.51 και Firefox 7! Οι λόγοι είναι οι ίδιοι με την προηγούμενη δοκιμασία, δεν αλλάζουν και πολλά δηλαδή που αυτή τη φορά υπάρχουν και πρόσθετα προγράμματα στους browsers.

Συμπέρασμα

Μέσα από τις διάφορες δοκιμασίες, οι browsers κατάφεραν να αποκτήσουν ατομικά ρεκόρ. Στον τερματισμό, βλέπουμε πως καλύτερος browser αποδείχτηκε ο Opera 11.51, ενώ χειρότερος (σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πάντα(!)) ο Chrome 14. Η κατάταξη έχει ως εξής:

  1. Opera 11.51: 82%
  2. Firefox 7: 73%
  3. Internet Explorer 9: 47.5%
  4. Chrome 14: 43%

Σίγουρα, όλοι θα κάνετε τη δουλειά σας με το browser που έχετε και θα είστε ευχαριστημένοι από αυτόν. Δε διαφωνώ. Ο σωστός ο χρήστης όμως, κοιτάει τις διάφορες δοκιμασίες παραπάνω και ανάλογα τη δουλειά που θέλει να κάνει, χρησιμοποιεί και τον κατάλληλο browser. 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
5'
41 - 40
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;