Αποποινικοποίηση της μαριχουάνας | Παραλογισμού συνέχεια..

Συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός δικαιοσύνης για τις αλλαγές στη χρήση ναρκωτικών, καθώς και κυκλοφόρησε ο νέος νόμος τι προβλέπει. Η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας όμως δημιούργησε έναν τρελό παραλογισμό. Θα αντιληφθείτε και μόνοι σας.

Πάμε να δούμε τι λέει ο νόμος για τα ναρκωτικά:

Για την μαριχουάνα. H καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, για προσωπική χρήση, τιμωρείται με τρεις μήνες κράτηση, ενώ με έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμωρείται η χρήση κάνναβης σε δημόσιο χώρο.

Μπορείς όμως να έχεις μικροκατοχή για προσωπική χρήση. Δεν μπορείς όμως, να την αγοράσεις από κάπου νόμιμα και δεν μπορείς να την καλλιεργήσεις!

Άρα θα την χαρίζει κάποιος, που του την είχε χαρίσει κάποιος, που του την είχε χαρίσει ένας τύπος που έφαγε τρεις μήνες κράτηση; Αυτό είναι νομιμοποίηση; Θα μειωθούν οι dealers και θα βγάλει το κράτος έσοδα από αυτό; Μάλιστα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αρνείται πεισματικά πως θα γίνουμε Ολλανδία με τα (καθόλα νόμιμα και ελεγχόμενα) coffee shops! Όλα αυτά, με μικρή επιφύλαξη, περιμένοντας να δούμε το νομοσχέδιο δημοσιευμένο και να το διαβάσουμε με τα ίδια μας τα μάτια. Αλλιώς αρνούμαι να πιστέψω (και να προσπαθήσω να αντιληφθώ) το νόημα..

Για τα υπόλοιπα (σκληρά) ναρκωτικά, θα ισχύσουν τα εξής στις ποινές:

Για τους κατ’ επάγγελμα διακινητές ή χρηματοδότες διακίνησης φορτίων ναρκωτικών προβλέπεται ισόβια κάθειρξη, σε συνδυασμό με χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει και τις 600.000 ευρώ. (μακάρι να δικάζονταν κιόλας)

Για τους εξαρτημένους κατηγορούμενους προβλέπεται ότι εάν έχουν τελέσει τις λεγόμενες προνομιούχες πράξεις διακίνησης (κατά το νόμο είναι τα ελαφρότερα αδικήματα περί την διακίνηση), τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος.

Εάν έχουν τελέσει τις κατά το νόμο βασικές πράξεις διακίνησης τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Τέλος αν έχουν τελέσει τις θεωρούμενες διακεκριμένες πράξεις, τιμωρούνται με κάθειρξη έως δέκα χρόνια. (αν σας πω πως ξέρω ποια η διαφορά θα σας πω ψέμματα. Ρωτάω κάτι φίλους δικηγόρους και επιστρέφω με update)

Υπενθυμίζουμε και το debate στο Θέμα | Γκάλοπ | Μαριχουάνα | Legalize it or Not;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;