Κολλέγιο Βακαλό Art & Design

Το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design ιδρύθηκε το 1958 αποτελώντας την πρώτη σχολή Design στην Ελλάδα. Για περισσότερο από μισό αιώνα προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές ανώτατου επιπέδου στη γραφιστική και την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια συνεργάζεται με το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby, παρέχοντας προπτυχιακά (τριετή) και μεταπτυχιακά (μονοετή) προγράμματα, τα οποία οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων Bachelor of Arts Honours και Master of Arts στις δύο ειδικότητες. Παράλληλα με τα πανεπιστημιακά τμήματα διαθέτει μονοετή εργαστήρια Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας και Ζωγραφικής.

Τα προγράμματα του Κολλεγίου συνδυάζουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση, τη θεωρητική μόρφωση και την τεχνική κατάρτιση, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένους δημιουργούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν επαγγελματικά και καλλιτεχνικά στο χώρο του Design στην Ελλάδα και διεθνώς. Στη διάρκεια της φοίτησής τους οι σπουδαστές παίρνουν μέρος σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις, συμμετέχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες (εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί, δημιουργικά γραφεία και επαγγελματικούς χώρους), ενώ έχουν εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

Το Κολλέγιο Βακαλό διαθέτει σύγχρονες, ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις, προσεκτικά επιλεγμένους και διακεκριμένους διδάσκοντες (αναλογία διδασκόντων/σπουδαστών 1:6), εξειδικευμένη βιβλιοθήκη, διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα για παροχή online εκπαιδευτικού υλικού, γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης, καθώς και πρωτοποριακούς εκπαιδευτικούς θεσμούς όπως το “Πρόγραμμα Προσωπικής Υποστήριξης”.

Το υψηλό επίπεδο σπουδών, ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός και η ελεύθερη, δημιουργική επικοινωνία διδασκόντων-σπουδαστών, που χαρακτηρίζουν το Κολλέγιο στη μακρόχρονη διαδρομή του, υπόσχονται μια μαθησιακή εμπειρία η οποία, όχι μόνο ξεφεύγει τελείως από τα τυποποιημένα πρότυπα των συνηθισμένων εκπαιδευτικών επιχειρήσεων, αλλά καταλήγει να είναι… συναρπαστική και γι’ αυτό σημαντική!

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ ART&DESIGN
Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης
Διεύθυνση: Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471 Λυκαβηττός, Αθήνα
Τηλ: 210-6442514, 2106425185
Fax: 210-6444840
e-mail: info@vakalo.gr
URL: www.vakalo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;