Απόψεις | Τζίγγερ | Έφυγε χαμένος ή νικητής;

Με την αποχώρηση του Τζίγγερ και την παραχώρηση του 53% των μετοχών, έκλεισε σήμερα ένα κεφάλαιο 32 χρόνων για τον Παναθηναϊκό.

Η περίοδος του Τζίγγερ, ταυτίστηκε με τα πέτρινα χρόνια του Παναθηναϊκού ή ακόμα χειρότερα (για τους οπαδούς) με τη χρυσή περίοδο του Κόκκαλη.

Φεύγοντας λοιπόν, μας μένει η εξής ερώτηση. Έφυγε χαμένος ή νικητής; Αρχικά, θα πάρουμε την προφανή επιλογή, πως έφυγε χαμένος. Στην περίοδο της προεδρίας του, ο Παναθηναϊκός σήκωσε ένα νταμπλ και τίποτα άλλο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα στοιχείο που διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο, στην πορεία της ομάδας και των οπαδών. Από τον Παναθηναϊκό πέρασαν παίκτες όπως ο Μίτου και ο Ραγκουέλ, ενώ πολλοί του χρεώνουν τη διάλυση της ομάδας της Ριζούπολης και την λιγοστή έλευση παικτών-κρακτών, όταν η ομάδα ήταν στα πάνω της. Στα πλην και η αδυναμία κατασκευής γηπέδου.

Στον αντίποδα, επί των ημερών του, ο Παναθηναϊκός, πραγματοποίησε σπουδαίες πορείες στην Ευρώπη. Οι φίλοι της ομάδας ένιωσαν πολλές φορές υπερήφανοι για αποτελέσματα με σπουδαίες ομάδες, ενώ για πάντα θα θυμόμαστε την πορεία ως το Καμπ Νόου. Η εθνική Ελλάδος σήκωσε το 2004 το Euro με βασικό κορμό παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ έβαλε νερό στο κρασί του, την εποχή της Πολυμετοχικότητας. Σημαντικό επίσης πως σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, η ομάδα δεν χρώσταγε ούτε ένα ευρώ.

Το βασικό όμως στοιχείο, για το οποίο ο Τζίγγερ θα μείνει στην ιστορία, είναι η ταύτισή του, με την περίοδο του διχασμού. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, έμελλε να διαδραματίσουν έναν πολύ περίεργο παίκτη, στην πορεία του συλλόγου. Αρχικά δεχόμαστε πως οι εφημερίδες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή πάνω στους φιλάθλους. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός ήταν στα πάνω του, στον κόσμο του Παναθηναϊκού, πουλούσε η μιζέρια. Η συνεχής διαμαρτυρία για τον Πρόεδρο, που δεν κάνει μεταγραφές, δεν ξέρει από μπάλα, δεν στηρίζει τους κάφρους να τα σπάνε, δεν έχει τα κότσια να χωθεί στην διαπλοκή προστατεύοντας την ομάδα, όλα αυτά, που υποσχόταν να κάνει η ΠΕΚ.

Η Κίνηση που έμελλε τελικά, να καταδικάσει αυτόν το σύλλογο. Στην εποχή της πολυμετοχικότητας, τρία άτομα, πρόδωσαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού που τους στήριξε. Ο Πατέρας, ο Βγενό και οι Γιαννακόπουλοι. Οι δύο πρώτοι, διότι όταν τους χρειαστήκαμε εξαφανίστηκαν, ενώ οι θεοί του μπάσκετ, γιατί δεν βγήκαν ποτέ μπροστά. Τρία χρονιά μετά, η πολυμετοχικότητα κατέρρευσε, αφήνοντας έναν καταχρεωμένο σύλλογο, μία φτωχή σε υλικό ομάδα, χωρίς γήπεδο, εμφανώς μειωμένης ευρωπαϊκής αξίας και με μέλλον να διαγράφεται ακόμα πιο θολό.

Στην ερώτηση αν τελικά ο Τζίγγερ έφυγε χαμένος ή νικητής, η απάντηση τελικά είναι διαφορετική, ανάλογα με τις επιλογές που κάναμε σαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αυτά τα χρόνια. Αν είσαι από εμάς που κατεβήκαμε στις κινητοποιήσεις της ΠΕΚ, τότε ο Τζίγγερ βγήκε νικητής. Έφυγε με ψηλά το κεφάλι, κάνοντας ακριβώς ότι του ζητήσαμε. Αν όμως είσαι από εμάς, τους Τζιγγερικούς, τότε ο Τζίγγερ βγήκε χαμένος. Γιατί πολύ απλά, γουστάραμε που προσπαθούσε νόμιμα να το σηκώσει, γουστάραμε να κλείνουμε το Σάλκε Αρίνα, γουστάραμε να βλέπουμε τους αντιτζιγγερικούς να βρίζουν τον Μπασινά και τον Καραγκούνη και μετά να ζητάν τα ρέστα που απομακρύνθηκαν, γουστάραμε γιατί λέξεις όπως αξιοπρέπεια και τιμή, είχαν τη θέση τους σε αυτόν το σύλλογο. Και μάλιστα την πρώτη θέση. Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Για τους τζιγγερικούς λοιπόν, ο Τζίγγερ φεύγει χαμένος. Γιατί μπορεί να μην υπήρξε ποτέ ο Καπετάνιος, αλλά έμεινε στο πλοίο μέχρι το τέλος. Βούλιαξε με αυτό, όπως οι Καπετάνιοι οφείλουν να κάνουν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;