Blogs και Εγκυρότητα - Οι κουραμπιέδες νίκησαν την Alexia!

Πριν μερικές μέρες, ξύπνησε ο “πατριώτης” στους Έλληνες “σοσιαλμιντιάδες” και έτρεξαν να κατασπαράξουν την @Alexia Tsotsis, (ελληνικής καταγωγής συντάκτρια του TechCrunch), επειδή έβαλε ένα άρθρο που -ομολογουμένως- είχε προβληματική ενημέρωση σχετικά με την Ελλάδα. Με το που ανέβηκε το κείμενο και άρχισε να μοιράζεται στο twitter, άρχισε το snowball effect: Ψυχολογία πλήθους και ένας άτυπος διαγωνισμός γραφικότητας (ευτυχώς όχι από όλους), για το ποιος θα υπερασπιστεί πιο σθεναρά -μεταξύ άλλων- τα data plans των παρόχων που εδρεύουν στην Ελλάδα. Δε μου άρεσε ο τρόπος έκφρασης κάποιων (πιστεύω πως κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην Ελλάδα), αλλά δε θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα στο παρόν άρθρο, απλά το σχολιάζω γιατί έχει πλάκα όταν (στις περισσότερες περιπτώσεις) μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που “προσκυνάνε” τις αμερικάνικες εταιρίες και λένε πόσο πίσω είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και πως δε θα γίνουμε ποτέ Silicon Valley! Σε κάθε περίπτωση δεν τους κατηγορώ, καλά έκαναν και έκραξαν την Alexia και θα υπερασπιστώ παρακάτω το γιατί!

Το “γιατί” πηγάζει σε ένα παράπλευρο λανθασμένο συμπέρασμα που βγήκε στο διαδίκτυο από όλη αυτή την προβληματική: Αφού ακόμη και το TechCrunch που θεωρείται “φάρος” στα blogs “κάνει λάθη”, σημαίνει πως όλα τα blogs “έχουν το ελεύθερο” να γράφουν ανακρίβειες. Και το συμπέρασμα που έβγαλαν οι “ειδικοί” (και το οποίο έχει γίνει “καραμέλα” και έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε και να ακούμε) είναι πως πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε και να διασταυρώνουμε τις πηγές μας. Τι μας λες ρε σύντροφε; Χαίρω πολύ! Ο ίδιος ο Michael Arrington, ιδρυτής του TechCrunch, σχολίασε κάτω από το άρθρο της Tsotsis: “It’s always fireworks when you mix American ignorance with European defensiveness and insecurity. Why isn’t this on your personal blog, Alexia?”. Το ό,τι η Alexia δεν έκανε επαρκή έρευνα, δεν πρέπει να βάζει στα τρία μέτρα για εκτέλεση το TechCrunch και κατ’ επέκταση όλα τα blogs, αλλά την ίδια (άλλωστε αυτό έγινε τελικά!).

Θα μου πείτε, εσύ δεν είσαι που έκραζες το newsit για λάθος είδηση; Θα σας πω ναι, εγώ είμαι, γιατί δεν αναγνώρισε το λάθος του (σε αντίθεση με τον Arrington στο TechCrunch). Ακούστε μία ιστορία: Πρόσφατα (στις 23 Αυγούστου συγκεκριμένα), άρχισε να μοιράζεται στο διαδίκτυο μία είδηση (από site γνωστό για τις χιουμοριστικές – fictional ειδήσεις του) με θέμα… κουραμπιέδες! Σύμφωνα με την “είδηση”, μοιράστηκαν κουραμπιέδες με κοκαΐνη σε κηδεία, γεγονός που αν μη τι άλλο, προσφέρεται για άρθρο “παράξενης είδησης”. Αυτό πίστεψαν λοιπόν και ιστοσελίδες όπως τα έγκυρα “skai”, “newsit”, “star” κτλ και το αναδημοσίευσαν! Μάλιστα το έδειξε και η έγκυρη ΝΕΤ στις ειδήσεις της. Πρέπει να βγει το ίδιο ισοπεδωτικό συμπέρασμα και για αυτές τις πηγές; Τι τις κάνει καλύτερες από τα blogs;

Σ.Σ. Το άρθρο έχει κατέβει από το skai, βγάζει σελίδα 404 (μπράβο τους για αυτό), μπορείτε να επαληθεύσετε το γεγονός μόνο μέσω google search.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;