Βάσεις 2011 | Σύνοψη παραγόντων που τις επηρέασαν!

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την ανακοίνωση για τις βάσεις 2011 και μέχρι αύριο το απόγευμα, θα κλείσουμε ένα κύκλο εκτιμήσεων, που έρχεται από τους ειδικούς. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως τις φετινές βάσεις καθόρισαν 2 παράγοντες.

Ο πρώτος είναι η μείωση των αριστούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, ενώ οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι όσο ποτέ, η οικονομική κρίση. Είχαμε αναφερθεί σε αυτό, αναλυτικά και στο Βάσεις 2011 | Ντόμινο ελέω… οικονομικής κρίσης!. Σε αυτόν τον παράγοντα, θα οφείλονται οι όποιες εκπλήξεις σημειωθούν, με σχολές που η βάση τους μειώθηκε ελάχιστα ή ακόμα και αυξήθηκε (μιλάμε όμως για σχολές χαμηλής βάσης)! Για πρώτη φορά, ο οικονομικός παράγοντας, υπερνίκησε την ήδη ελαττωμένη πεποίθηση για εξασφάλιση εργασίας από ένα πτυχίο, αλλά και την έλξη από σχολές που αποβλέπουν σε δουλειά στο δημόσιο.

Όσο για τις εκτιμήσεις; Φιλοδοξούμε μέχρι αύριο το απόγευμα να έχουμε προβλέψεις με ακριβή μόρια εισαγωγής ανά πεδίο, αλλά το γενικό κλίμα είναι πως όλες οι σχολές θα χάσουν από 150 μόρια έως 1300! Μοναδική εξαίρεση, σχολές χαμηλότερης βάσης, που αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, λόγω της αυξημένης προτίμησης! (παράγοντας 2)

Μείνετε συντονισμένοι! (ή ακόμα καλύτερα να πάτε για έναν καφέ να ξελαμπικάρετε, τώρα που έχει ακόμα ωραίο καιρό και δεν έχετε εξεταστικές! Ραντεβού τη Δευτέρα!)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;