Design | Πως να διακοσμήσετε επιφάνειες με stencil!

Τα stencil σας δίνουν την δυνατότητα να διακοσμήσετε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, ενώ οι επιλογές σχεδίων είναι αμέτρητες.

Χρησιμοποιώντας το σχέδιο του stencil σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μπορείτε να έχετε το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα με μία ταπετσαρία αποτελώντας οικονομικότερη λύση.

Προμηθευτείτε τα stencil από ένα κατάστημα με είδη χαρτοκοπτικής, ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα σχέδιο της αρεσκείας σας στα μέτρα σας, ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε.

Ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού που βρήκαμε στο channel4.com, για να το πετύχετε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: υδατοδιαλυτή ακριλική μπογιά σε δύο χρώματα (ή και περισσότερους συνδυασμούς ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα), ρολό και δισκάκι βαψίματος, μέτρο, μολύβι, αλφάδι, stencil, κόλλα σε σπρέι ειδική για stencil, ή χαρτοταινία.

 

ΒΗΜΑ 1

Προετοιμάστε την επιφάνεια όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τo stencil, περνώντας με το ρολό 1-2 χέρια υδατοδιαλυτής ακριλικής μπογιάς.

Μην ξεχνάτε ότι το χρώμα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε σε αυτό το στάδιο αποτελεί και τη βασική απόχρωση του φόντου σας.

Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει καλά η μπογιά.

ΒΗΜΑ 2

Αποτυπώστε το σχέδιό σας στον τοίχο.

Υπολογίστε πόσες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβετε το μοτίβο, για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του τοίχου και τοποθετήστε το stencil λαμβάνοντας υπόψη το πως θα συμπέσει το σχέδιό σας στις γωνίες.

Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο και αλφάδι για ευκρίνεια, αποτυπώστε με μολύβι το σχέδιο του stencil σε όλη την επιφάνεια του τοίχου.

ΒΗΜΑ 3

Χρησιμοποιώντας κόλλα σε σπρέι (ειδική για stencil), ή χαρτοταινία, κολλήστε το stencil στον τοίχο.

Με το ρολό βαψίματος περάστε πάνω από το stencil 1-2 χέρια μπογιάς, επιλέγοντας ένα χρώμα σε «χρωματική αντίθεση» με την βάση του φόντου που έχετε ήδη βάψει.

 

Αυτό θα προσδώσει ένα εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.

Αφαιρέστε το stencil και αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά.

ΒΗΜΑ 4

Επαναλάβετε αυτή την διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του τοίχου ακολουθώντας ως οδηγό το σχέδιο που έχετε ήδη αποτυπώσει με μολύβι.

 

Από το design-district.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
6'
35 - 30
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;