Ήρθε ο καιρός να μοιραστώ μία συνταγή με την οποία είμαι πολύ δεμένος για πολλούς λόγους. Αρχικά σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας (έχουν χάσει λίγο το νόημα αυτές οι παγκόσμιες μέρες έχω την εντύπωση).
Στα εφηβικά μου χρόνια, τότε που ήμουν πραγματικά δυνατό πιρούνι, είχα κάνει ατομικό ρεκόρ, με 14 γιουβαρλάκια, μία ημέρα την οποία θυμάμαι μέχρι σήμερα αφού ακόμα βιώνω τη χλεύη του πατέρα μου, για το… ιδιαίτερο αυτό ρεκόρ!
Τέλος πάντων. Πιστεύω πως όλοι έχουμε το δικαίωμα να προσπαθήσουμε να μαγειρέψουμε, αφού έχουμε σκληραγωγηθεί (κατά καιρούς και με διάφορες μεθόδους) να κάνουμε σχέσεις, format, Bolzano, γιατί όχι και γιουβαρλάκια.
Υλικά:
500gr κιμάς
2 κρεμμύδια μέτρια (μέγεθος έτσι; )
4 κουταλιές σούπας ρύζι
μαϊντανό
αλάτι (κουταλιά σούπας)
πιπέρι (κουταλάκι γλυκού)
2 αβγά
λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Προαιρετικά 250gr Pummaro ή ντομάτα χυμό (1 φλυτζάνι)
Εκτέλεση (μεταφορικά μιλώντας)
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά και τον ζυμώνουμε με το ρύζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κρεμμύδια τριμμένα αλάτι, πιπέρι, το ένα αβγό και το μισό λάδι. (Αηδία, βάλε γάντια)
Πλάθουμε μπαλάκια τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πλατιά.
Καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (μισάωρο, ίσως και plus) και το αβγοκόβουμε με το ζουμί τους, προσθέτοντας λεμόνι.
Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε την ντομάτα στα γιουβαρλάκια μόλις πάρουν μερικές βράσεις και στο τέλος να αβγοκόψουμε κανονικά!
Καλή όρεξη!
Περισσότερες συνταγές στο Neolaia ΟινοΜαγειρέματα!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω
Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος