Imagine Cup| Φοιτητικός Διαγωνισμός | Στην «Ηπιόνη» το πρώτο βραβείο!

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς βραβεύτηκε η καλύτερη ομάδα φοιτητών η οποία και θα συμμετέχει στους στους παγκόσμιους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, από τις 8 έως και τις 13 Ιουλίου. Το Imagine Cup αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια έναν από τους πλέον σημαντικούς διαγωνισμούς καινοτόμων εφαρμογών και απευθύνεται σε φοιτητές.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Παύλος Τσίμας το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις καινοτόμες εφαρμογές των έξι ομάδων που ξεχώρισαν στην κατηγορία “Software Design”. Κριτήριο ήταν τόσο η επάρκεια όσο και η πρωτοτυπία τους. Κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να αναδείξει τη λύση λογισμικού που ανέπτυξε, περιγράφοντας τη λειτουργία της και τονίζοντας την πρακτική της χρησιμότητα, καθώς και να προβάλει τον τρόπο με τον οποίο αυτή απαντά στο βασικό ζητούμενο του διαγωνισμού, δηλαδή στο σχεδιασμό εφαρμογών για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων του πλανήτη.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα Epione, την οποία απαρτίζουν οι φοιτητές Κώστας Βρένας, Σταμάτης Γεωργούλης, Στέφανος Eλευθεριάδης και Δημήτρης Τζιώνας, με μέντορα τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή που παρουσίασαν, με την ονομασία «Epione» (Ηπιόνη), αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου (σωματικού και ψυχολογικού), ανεπτυγμένου σε περιβάλλον .NET, που στηρίζεται στην πλατφόρμα Azure (cloud) και εισάγει μια νέα αντίληψη στη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διαχρονικού προβλήματος, όπως είναι ο πόνος.

Η ομάδα NSF κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το project Eclipsis και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η ομάδα PEARS με το project Multimedu και η ομάδα Optimus 4 με το project Life Avatar.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;