Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική | Παν. Πελοποννήσου

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 118/2003 (ΦΕΚ 102, τεύχος Α΄), ανήκει στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών που εδρεύει στην Κόρινθο και άρχισε να λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2003-04.

Σύμφωνα με το ιδρυτικό Προεδρικό Διάταγμα, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ως αποστολή:

  • Να καλλιεργεί και να προάγει τις κοινωνικές επιστήμες στους τομείς της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής με την ακαδημαϊκή διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα
  • Να παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία
  • Να οργανώνει μεταπτυχιακές σπουδές που οδηγούν στην κατάρτιση επιστημόνων με εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος
  • Να προάγει την επιστήμη και την έρευνα ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών όπως αυτά διαμορφώνονται στο πλαίσιο της Ε.Ε., της εμβάθυνσης των δομών του κοινωνικού κράτους, της πρόληψης και της ασφάλειας σε συνδυασμό με την κοινωνική ανάπτυξη, της συνεχούς εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και του σχεδιασμού νέων κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών και θεσμών.

Προπτυχιακές Σπουδές

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναπτύσσεται σε οκτώ (8) εξάμηνα σπουδών και συγκροτείται από τρεις ζώνες μαθημάτων.

Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τα Βασικά Υποχρεωτικά Μαθήματα και αποτελείται από είκοσι οκτώ (28) μαθήματα τα οποία αντιστοιχούν συνολικά σε εκατόν δύο (102) πιστωτικές μονάδες ECTS. Τα μαθήματα της ζώνης αυτής καλύπτουν τις εξής ενότητες:

  • Εισαγωγικά μαθήματα
  • Γενικό θεσμικό πλαίσιο
  • Ιστορικό πλαίσιο
  • Πλαίσιο αναφοράς για την Κοινωνική Πολιτική

  • Πλαίσιο αναφοράς για την Εκπαιδευτική Πολιτική
  • Νέες τεχνολογίες και διάχυση της γνώσης
  • Μεθοδολογία έρευνας

Η δεύτερη ζώνη περιλαμβάνει δύο Κατευθύνσεις, οι οποίες έχουν από είκοσι μαθήματα η κάθε μία και από τις οποίες οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν τη μία. Τα είκοσι (20) μαθήματα που υποχρεούνται να επιλέξουν οι φοιτητές από τις Κατευθύνσεις αντιστοιχούν σε εβδομήντα (70) πιστωτικές μονάδες ECTS.

Η τρίτη ζώνη τέλος περιλαμβάνει τα Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής, εκ των οποίων οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν οκτώ (8) κατ’ Επιλογή Υποχρεωτικά Μαθήματα. Ο αριθμός των Μαθημάτων Ελεύθερης Επιλογής που προσφέρονται προς επιλογή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 ανέρχεται σε δέκα έξι (16). Παράλληλα όμως, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ως Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής και οποιαδήποτε μαθήματα της Κατεύθυνσης την οποία δεν θα έχουν επιλέξει. Τα οκτώ (8) κατ’ Επιλογή Υποχρεωτικά Μαθήματα που υποχρεούνται να επιλέξουν οι φοιτητές αντιστοιχούν σε είκοσι οκτώ (28) πιστωτικές μονάδες ECTS.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθ. Β7/24875/16.4.07 υπουργική απόφαση, η οποία έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 624Β’ και στην οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του ανωτέρω ΠΜΣ. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τις εξής πέντε (5) κατευθύνσεις:

1. Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό: Τυπική, Άτυπη και Από Απόσταση Εκπαίδευση (Συμβατικές και e-Μορφές)

2. Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική

3. Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας

4. Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη

5. Πολιτική και Διοίκηση Ανώτατης Εκπαίδευσης

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;